Puhtaat, valkeat (ja mustat) lakanat

Olen ihan hurahtanut lakanoiden mankelointiin. Meidän pyykkituvassamme on aina ollut mankeli, mutta  opin käyttämään sitä vasta kaksi viikkoa sitten, kun kylään tullut äitini opetti minut mankeloimaan.

Jotenkin on vaan niin ihanaa ja rauhoittavaa kuunnella mankelin tasaista ääntä. Ja vielä mahtavampaa köllähtää kauniisiin ja sileisiin lakanoihin.

Lakanoiden suhteen meillä on ollut kuitenkin pieni pulma, koska pyykkipäivänä ei ole meinannut löytyä tarpeeksi toisiinsa käyviä lakanoita. Keksin kuitenkin Hobby Hallin kanssa tehdyn sisustushaasteen tiimoilta ratkaisun ongelmaamme. Tsekkaa lakanakeissin ratkaisu ja ihania mustavalkoisia lakanoita täältä.

-Karoliina-

*kuva Kaisu Jouppi

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Arja (Ei varmistettu)

Meillä pitää lakanat olla vaaleita. Koskaan ei ole ollut mustavalkoisia tai räikeän värisiä.
Minä olen aina mankeloinut liinavaatteet, ihan pyyhkeitä ja froteita myöten. Meillä on vanha mankeli, ehkä noin 40v vanha. Nyt se meinasi temppuilla ja kävin katsomassa uusia. Niitä ei ollut myynnissä paljoakaan ja myyjä sanoi ettei niille ole kysyntää??! Näin ollen kodinkonekorjaaja teki meille käynnin ja taas toimii hyvin.
Olen ostanut lahjaksi mankelin joskus pojan perheeseen. Koskaan en ole siellä sitä nähnyt. Pikkutyttö ihmetteli meillä ko laitetta ja sanoin että teilläkin on tällainen. Mitähän minun pitäisi ajatella nyt antamastani lahjasta kun pikkutyttö ei ollut sitä koskaan heillä nähnyt!!!
Mankeli kuuluu niihin kodinkoneisiin joista en luovu. Mitenkä ihania ovat mankeloidut lakanat, tyynyliinat, pyyhkeet ja pöytäliinat.

Arja (Ei varmistettu)

Ei ole koskaan edes mieleen tullut, että mankeloidut pyyhkeet pyyhkii/kuivaa huonommin. Esim. jos on pienet säilytystilat, niin mankeloitu pyyhe vie vähän tilaa ( ja saa hyvin suoran pinon niistä!!)

Janska (Ei varmistettu)

Älä Arja turhaan loukkaannu, vaikka mankeli ei pojan perheessä olisikaan käytössä. Mie en oo tottunu lapsuudenkodissa mankelointiin, niin jotenki en pidä tärkeänä sitä enkä osais arvostaa hyvällä ajatuksella annettua lahjaa. Jokaisessa kodissa on ne omat jutut mihin panostetaan ja mankelointi ei vaan kaikilla välttämättä sijotu kovin ylös :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Pyyhkeetkin? Mutta eikös ne silloin pyyhi huonommin?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Itsekin INHOAN silittämistä. Mutta mankelointi <3 Terkuin : Toinen mummo

Nipsuu (Ei varmistettu)

Mä tunnen itseni niin mummoksi, kun toivon vanhemmiltani meille nyt häälahjaksi mankelia :D. Kukaan muu, ja vähiten myös, ymmärtää tätä. Meillä vaan oli myös lapsuudenkodissa mankeli, ja vaikka lakananvaihtopäivänä on illalla ihana mennä nukkumaan puhtaisiin petivaatteisiin, niin silti siitä fiiliksestä vain puuttuu se viimeinen luksussilaus, kun ne eivät ole sileät. Ja silittäjäksi musta ei ole :D.

Sanna (Ei varmistettu)

*Pesutuvassa!!

Sanna (Ei varmistettu)

Meillä oli lapsuuden kodissa mankeli, ja siksi niin ihanan sileät lakanat! Kun muutin pois kotoa, mankeloin lakanat opiskelija-asuntoni purkautuvassa (olin varmaan ainoa =). Opiskelujen jälkeen jouduin olemaan muutaman vuoden ilman mankelia, kunnes vähän aikaa sitten sain itselleni (käytetyn) mankeli. Vitsi miten ihanaa kun lakanat on taas sileitä =)! Laitan usein lakanan mankeliin siliämään koko yöksi, ja aamulla uuden tilalle päivän ajaksi, niin mun äitikin aina teki =).

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Oi! Ihanan sileitä lakanoita!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Totta :) Ihanaa, Arja, kun muistit heitä kuitenkin noin mahtavalla lahjalla!!

Kommentoi