Saako ikä näkyä kasvoilta?

Kuvista sen parhaiten huomaa. Ja joo. En tarkoita näitä muikkunaamaisia selfieitä, vaan niitä kuvia, jotka joku muu on räpsäissyt juuri silloin kun olet omimmillasi, etkä edes tajua, että kamera tallentaa sinut. Mietteliäänä, nauravaisena, kesken lauseen tai irvistämässä.

Niissä hetkissä näkee, ettei ole enää kuin 10 tai edes 5 vuotta sitten. Itse olen huomannut, että kasvoni ovat alkaneet iän myötä kaventua, rasva kadota poskipäistä, ryppyjä muodostua silmäkulmiin ja suun ympärille on jostain tullut Kauniiden ja rohkeiden ”Brooke-juovat.”

On helppoa sanoa, että arvokkaasti vanheneminen on hyvästä, jos peilistä katsoo jo nyt vähän erilainen naama, kun miltä itsestä sisäisesti tuntuu. Kai se on uskottava entisen kollegani sanoja, joka kertoi, kuinka outoa on matkustaa seniorilipulla, nähdä rypistyvät kasvonsa peilistä ja silti tuntea itsensä 19-vuotiaaksi.

No en tiedä, tunnenko itseni 19-vuotiaaksi. Varmasti olen monessa suhteessa 54-vuotias. Mutta silti. On tämä ikääntyminen aika erikoista.

Onneksi tietää sen, että suurin osa juovista kasvoissa on ilon ja hymyn synnyttämiä. Ja ne mustat silmäpussitkin, jotka yövalvominen jätti ikuisesti kasvoille, saatu maailman ihanimman asian kylkiäisenä. Niin ja onneksi on meikit, seerumit ja kamerassa kaunistus-näppäin, jolla saa freesattua kasvot silloin, kun selfie on otettava bad face dayna.

Niin tosiaan: Huawein P8 –puhelimessa on toiminto, jolla kasvoihin saa vähän lisää valoa. Ja ryppyjä vähän vähemmäksi, jopa silmiä suuremmiksi. Jos kyseinen puhelin kiinnostaa, on nyt viimeinen viikko hankkia se itselleen Huawein Instagram-kisan kautta. Ohjeet kisaan löytyy täältä, ja tämän viikon teemaan – kuvan käsittelemiseen ja editointiin – puolestaan täältä.

Hauskoja editointi- ja/tai selfie-hetkiä Veikko Kähkösen viikon vinkin sanoin: "Kuvankäsittely on usein maku- ja kulttuurikysymys. Käsittelyn ei tarvitse olla liiallista, hillitty sävyjen säätö voi riittää. Editoiminen ammattikuvaajien kesken tarkoittaa oikean kuvan valitsemista. Siksi on hyvä, että on olemassa kuvia mistä valita. Käytä siis hetki työsi arviointiin ja muokkaamiseen ja julkaise sitten ylpeydenaiheesi muiden ihailtavaksi. "

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Nanna (Ei varmistettu)

Siellä 40 vuoden toisella puolella se vasta on kova juttu katsoa valokuvia tai joskus peiliä. Minä asun Santa Monicassa Californiassa ja täällä näkee paljon naisia jotka on ottaneet tämän vanhenemisen rankasti ja niitä surullisia "sammakko" naamoja kauneusleikkausten takia näkee usein. Se aina allekirjottaa sitä, että ei sekään nyt mielestäni kaunista ole. Paineet on kovat olla nuori ja kaunis. Ja JOKAINEN varmasti joskus tuntee just noin kun sinä "että voi kauheaa, kuka toi on?". Ja on aika prosessi sen vanhenemisen kanssa päästä sinuksi, mutta loppujen lopuksi sitten aika vapauttavaa. Eli tervetuloa prosessiin - ja kuva oli muuten ilman käsittelyä kauniipi, sillä olet hyvin kaunis nainen! Nanna Santa Monicasta

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitos Merja ja Sanna viisaista sanoista :)

Johe (Ei varmistettu)

Otsikkoon vastatakseni: kyllä ikä saa ja pitääkin näkyä kasvoilta! Vierastan ihan kauheasti sitä, että ihmiset pyrkivät ulkonäöllään ikuiseen nuoruuteen. Ikä tuo kauneutta, ja rypyt kertovat elämänkokemuksesta ja viisaudesta :). Täytän itsekin tänä vuonna 30 ja olen asiasta ehdottomasti innoissani.

Ja voih, noista kahdesta viimeisestä kuvasta ehdottomasti se muokkaamaton on parempi ja näytät siinä tosi kauniilta!

Hyvää kesää!

Merja (Ei varmistettu) http://-

Vanheneminen, ikääntyminen millä nimellä nyt vaan, se näkyy myös kasvoissa, vääjäämättä. Geenit sanelee osan lopputuloksesta, mut elintapoihinsa jokainen voi itse vaikuttaa.
Ikuisen nuoruuden tavoitteleminen hinnalla millä hyvänsä on surullista. Leikkelemisen ja pistosten tielle lähteneet ei useinkaan osaa lopettaa ajoissa ja lopputulokset on karmeita.
Tossa kuvaparissa, joka sulla on viimeisenä, muokattu näyttää aivan vahamaiselle. Ikään kuin nukke tai sitten lapsenkasvot aikuisen piirteillä, ei noin ilmeettömiä kasvoja olekaan eikä ne edes ole tavoittelemisen arvoiset. Tulee sellainen olo, ettei ihmiselle ole tapahtunut yhtään mitään ei hyvässä eikä pahassa, kun mitään jälkiä ei ole jäänyt.
Kaikesta yllä olevasta huolimatta allekirjoitan myös itse sen, ettei vanheneminen ulkoisesti aina ole mukavaa. Onhan siinä kumminkin hyvätkin puolensa. Hiuksiin ilmaantuneet hopearaidat ilman juurikasvua ja kampaamokäyntejä. Hiukset eivät myöskään enää rasvoitu, pesuväli ihan luontojaan 5-7 päivää (ennen ei yli kahta päivää). Vihdoinkin löytänyt myös oman tyylinsä, johon voi ottaa suuntaa aikakauden tyylistä soveltaen sitä omaansa.
Sä olet viehättävä ja siropiirteinen kaikenkaikkines, ei ulkoinen ole maailman tärkein asia. Ulkonäöstaan saa toki huolehtia, mutta tosiat huomioon ottaen. Paineet on kovat ja sullakin on tyttölaps itselläsi muistathan esimerkin voiman ettei hänen tarttis olla alati huolissaan ulkonäöstään ja vanhenemisesta (johan se "lihava-korttikin" vilahti).

Kata (Ei varmistettu)

Samaa olen itsekin mietiskellyt viime aikoina, ikää tulee mittariin lokakuussa jo 36v ;)
Mutta sie olet erittäin kaunis ja hyvin säilynyt, menisit kyllä kaksvitosesta! Joten don't worry! :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Hah! Ei kai nyt oikea nimi, mutta jos tiesit mitä tarkoitan, se on pääasia :)

Ansku (Ei varmistettu) http://www.peaceandstyle.fi

Tykkäsin tästä postauksesta <3 Ja Brooke-juovat! En tajunnut että näillä on nimikin :D

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Voih... Kiitti :)

Iina M. (Ei varmistettu) http://moumou.fi

Mä luin, että MULKKUnaamaisia ja sain päivän parhaat naurut! :D

Riikka (Ei varmistettu) http://muistiinkuvia.blogspot.com

Kyllä ehdottomasti kahdesta alimmasta kuvasta tuo muokattu on aivan liian keinotekoinen. Minustakin olet kyllä edelleen tosi nuoren näköinen, mutta ymmärrän mietteet.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitti, Riikka! Ja joo, muokkaus oli aika överi!

Sanna (Ei varmistettu)

Hyvät geenit antaa paljon anteeksi ja se, että ei tupakoi. Katso äitiäsi, siitä näet mitä on tulevaisuutesi :)

Itse tykkään tulevista rypyistä, mutta en joka kesä laajenevista maksaläiskistä kasvoisani. Rasvat ei niihin tehoa :( mutta sekin on vain hyväksyttävä. Onneksi täällä Suomessa ei ole tämä nuoruuden ihannointi mennyt noin pitkälle kun Jenkeissä... Ihmettelen tosin näitä suvipitkäsiä ym. ankkahuulisia, että mitäköhän Kaunista niissä enää on??

Sinulla Karoliina ei ole mitään hätää muokata kuviasi, olet niin kaunis ja hyväihoinen!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ihana kessä ja tervetuloa 30-vuotiaiden kastiin!

Ansku (Ei varmistettu) http://www.peaceandstyle.fi

Joo joo, todellakin, koska mullakin on "Brooket" ;)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Hahhhahaaa :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitos :) Prosessissa ollaan!

Kommentoi