Skidit Festarit ensi kertaa maksulliset : Hitti vai huti?


Eilen luuhattiin Kalliossa oikein antaumuksella. Esko aloitti päivänsä Skidit Festareilla jo ennen kymmentä rantautuessaan Vimman ja Jenni`s Hairdays –Jennin yhteiselle letityspisteelle. Ja minä, F ja F:n ystävä seurasimme perässä heti jo kympin jälkeen.

Olin kuvitellut, että olemme kotimatkabussissa jo kahdentoista jälkeen, mutta niinpä vaan kävi, että itse Skidit-alueelta poistuimme vasta kahdelta, ja sen jälkeenkin jaksoimme käppäillä pitkin Kalliota käyden vielä puistossa ja taisimmepa me napata yhdet safkat Fafasistakin Eskon sedän, eli F:n ”Helsingin papan” kanssa.

Skidit olivat tänä vuonna ensimmäisen kerran maksulliset. Ja se jos mikä, aiheutti keskustelua. Jo ennen varsinaista festarointipäivää olin lukenut monta aihetta käsittelevää viestiketjua netistä, ja kyllä asiaa puitiin vielä festarialueen sisäpuolellakin.

Itsekin ihmettelin asiaa aluksi, mutta tulin aatoksissani seuraaviin mietteisiin:

Sisäänpääsymaksu - 12,5 euroa - tuntui tietysti aivan ilmaisten festarikesien jälkeen melko kovalle summalle. Ja kyllä todella ymmärrän useampilapsisten perheiden hampaidenkiristelyn, koska tietystihän festareiden rahanmeno ei rajoitu vain pääsylippuun, kun sisältäkin usein ostetaan nyt vähintäänkin ruokaa. Siitäkin huolimatta olin sitä mieltä, että maksulliset festarit pesivät mennen tullen edelliskesien maksuttomat. Ai miksi vai? No minäpä kerron.

Edellisillä Skideillä oli aina niin paljon väkeä, ettei eteensä nähnyt. Ja uskon ryysiksen johtuvan ennen kaikkea tapahtuman vapaasta pääsystä. Vaikka edellisinäkin vuosina ohjelma ja myyntipisteet olivat huippuluokkaa, osa tapahtuman ihanuudesta meni siinä, kun piti tuuppia itseään eteenpäin (peläten samalla, että kadottaa lapsensa). Samoin joka paikkaan piti jonottaa. Ja kauan! Ja jokainen vanhempi tietää sen, että jonotus ei ole innokkaiden minityyppien lempipuuhaa.

Siksipä eiliset Skidit olivatkin niin ihanat, että pääsymaksullisuus poisti ruuhkan. Vaikka nytkin paikalla oli porukkaa ihan urakalla, ei missään vaiheessa ahdistanut väkimäärä. Alueen päästä päähän näki, ruokaa sai kohtuullisessa ajassa ja kaikkiin ilmaistoimintoihinkin sai vain kävellä sisään. F ehtikin tehdä eilisillä Skideillä eniten puuhailuja kuin milloinkaan aikaisemmin: Hän painoi paitoja Teemu Keisterin opastuksella Makian pisteessä, rakensi ja lennätti leijan, askarteli yrttipurkin Nordinin Marian pajassa (oli muuten ihana nähdä pitkästä aikaa), istui Eskon ”letitettävänä”, tutustui ambulanssiin ja kirjastoautoon, sekä nautti teatteriesityksestä ja live-musasta. Aika paljon siis!

Jos tätä ohjelmakattausta vasten heijastelee tuon pääsymaksuhinnan, voi vaan pohtia, milloin muulloin saa 12 eurolla näin paljon rahoilleen vastinetta. Tulinkin siihen tulokseen, että jos haluamme myös lapsille laadukkaita tapahtumia ja kulttuuria, emme voi enää ajatella, että sen olisi oltava lähtökohtaisesti ilmaista. Emmehän me Ruisrockiinkaan tai Tavastialle astele ilmaiseksi, joten miksi lastenkulttuurin tulisi olla erilaista. Varsinkaan silloin, kun odotamme siltä jotain muuta kuin levyltä soitettuja ikivanhoja rallatuksia.

Ehkä seuraavien vuosien varalle itse miettisin (jos siis tapahtumaa olisin järjestämässä), olisiko (kyllä ihan perusteltukin) 12,5 euroa parempi vaihtaa esimerkiksi viiden euron pääsylippumaksuun. Tai mitä jos alle 1-vuotiaat pääsisivät ilmaiseksi, koska faktahan on se, ettei nuo ihan sintit ihan hirveästi vielä ohjelmasta ymmärrä? (EDIT: Vauvat pääsivät ilmaiseksi, 2.8.2015/13.18) Niin ja kylläpä noita myyntikojuja ja alueen ulkopuolisia kirppistelijöitäkin olisi vielä muutama mahtunut mukaan, vaikka toisaalta tällä kertaa juuri viehättikin ilmaisten puuhapaikkojen ja hyvien ruokapaikkojen runsaus.

Mutta näillä aatteilla siis tänä aamuna. Nyt olisi kiva saada teidänkin näkemyksenne aiheesta. Kuinka moni oli eilen Skideillä, ja oliko pääsylippu teistä hintansa väärti? Entä kuka jätti tulematta Skideille pääsymaksun vuoksi, miksi?

Mitä ylipäätään ajattelet lastentapahtumien maksullisuudesta?

Nyt lenkille (ehkä) ja iltapäivällä F:n ystävän 6-vuotissynttäreille. Ihanaa sunnuntaita!

-Karoliina-

P.S. Olipa ihanaa nähdä Lähiömutsi-Hanne ja perhe :) Kiitos kampauspäästä ;)

P.P.S. Ja kiitos ihanat Ipanaisen naiset. Oli niin kiva pistää F:n vanhat kamppeet kiertoon. Skip Hopin eväsrasia jäi tosin ostamatta. Pakko hakea se vielä Hakiksen Ipanaisesta ennen syksyä. Itselleni.

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Klunkki (Ei varmistettu)

Kaikesta joutuu maksamaan, se on selvä. Ekaa kertaa oltiin näillä festareilla ja ei kyllä meitä vanhempia vakuuttanut laisinkaan. Lapsetkin oli kyllästyneitä jo heti alkumetreillä. Meille oli ensimmäiset ja viimeiset skidit.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Mitä siellä Kalliossa oli edes pienille lapsille? Me kävimme vähän puistoilemassa ja katsomassa skeittaajia, mutta varsinaista lastenäksöniä ei näkynyt.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Nyt vaatteita oli vähemmän myynnissä kuin aikaisempina vuosina. Oli ihana Vimma ja meidänkin vaatteita myynyt Ipanainen, mutta muita ei sitten ollutkaan. Harmi :(

Axu (Ei varmistettu)

Onko mielestäsi turhaa marmattaa kyseisestä aiheesta? Paljon on varmasti turhaakin valitusta, mutta tarjontaan nähden suolainen hinta lapsille suunnatussa, aiemmin ilmaisessa tapahtumassa ei ole turha aihe. Kysyisin uudestaan, mikä tapahtumassa niin maksoi? Ja mikä tulee valintojen maailmaan, niin kyllä on pöyhkeää puhetta. Aika monelle nämä asiat eivät todellakaan ole valintakysymyksiä ja jos ovat niin näennäisiä sellaisia. Vaikka kuinka uurastan kotiäitinä, opiskelijana ja mies käy siinä lomassa työssä minkä ehtii, niin rahaa ei tuollaisia summia parista tunnista ole varaa vaan millään maksaa, kuten ei monella muullakaan näinä aikoina. Ja tunnustettu tosiasia on että erot lapsiperheiden hyvinvoinnissa ja sitä kautta lasten välisessä tasa-arvossa sen kuin kasvavat.

Tiina (Ei varmistettu) http://www.designwash.net

Ai hitto ku jäi väliin! Mun mielestä on tosi fine maksulliset, jos hinta pysyy sopivana, esim. 10 € olisi monelle varmasti ok, mutta 12 € kattaa tietty paremmin järjestäjien kuluja, koska niitähän tuommoisessa pakostikin on. Ei hinta ole paha, sillä näytti saavan rahoille vastinetta ja pikkuisille varmasti oli hauska kokemus! Maksoiko vain lapset sisään? Vai pitikö aikuistenkin maksaa?

(Ei varmistettu)

Ehkä siihen vaikuttaa se, että lapsille leikkipuistoretki ja omien eväiden väsääminen on yhtä jännitävää ja arvokasta kuin vaikkapa Makian paidan painaminen festarialueella. Mielestäni lasten ja aikuisten maksulliset tapahtumat eivät ole verrattavissa.

Iso pääsymaksu tuo tapahtumaan ikävän elitistileiman. Itseäni ei maksullisuus sinänsä häiritse, kukin valitkoon perheensä tekemiset. Arvostan kuitenkin yhä maksuttomia huveja, eväsretkeä ykkösenä, oman perheeni kesken enemmän.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Totta!!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Per henkilö!

Ja uskon tosiaan, että näyttelynasettajatkin olisivat hyötyneet, jos ihmisten roposet olisivat menneet pääsymaksun sijaan ostoksiin.

Jos asutte lähellä Helsinkiä, Lintsillehän pääsee ilmaiseksi sisään. Ja kaikki pienten lasteiden laitteet ovat ilmaisia :) Näin vinkiksi vaan!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Juuri näin: Ensi kesänä on jo tilanne toinen! Minusta festari sopii parhaitan ehkä 3-8-vuotiaille.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kannatan ehdottomasti tasa-arvoa, ja kaupunkien ja kuntien tehtävä on toimia juuri noin. Jos kuitenkin yksityinen taho järjestää kulttuuria, ei siltä voi mielestäni odottaa ilmaiseksi toimimista!

(Ei varmistettu)

"Tavallisilla tuloilla", käsittääkseni perheessänne on kaksi korkeakoulutettua, työpaikan omaavaa ihmistä. En syyllistä missään nimessä, mutta mielestäni on väärin väittää teidän olevan normaalin köyhiä yms, tällä viittaan aikaisempaan postaukseesi esim 70e viikossa kuluttaminen lähimarjakojulle. Tällä hetkellä yhä useammassa perheessä on yksi tai molemmat vanhemmista työttämiä koko ajan lisntyvien yhteenneuvottelujen kanssa, ja monelle tuo 70/vko on koko viikon ruokabudjetti monilapsisessa perheessä. Mielestäni hyvin toimeentulevan perheen ja työttömyystukien ja minimipalkkojen kanssa taistelevien perheiden ja tällöin myös heidän lastensa lähtökohdat ovat eriävät. Vaikka molemmat vanhemmat olisivat yhtä "hyviä" niin totuus on, että monella ei ole varaa laittaa 50e yhden päivän skideille, koska se kaataksi koko kuukauden ruokabudjetin. Ja kyllä, tässä tapauksessa lapset ovat eriarvoisia koska kaikilla ei missään nimessä ole varaa lähteä tällaisiin festareihim mukaan. Itse elätän kolme alaikäistä 1800e kuussa palkalla, ilman mitään yhteiskunnan tukia ja kyseinen pääsymaksu tiputti perheeltämme taas yhden mahdollisuuden hieman speciaalimpaan tapaan viettää viikonloppua.

(Ei varmistettu)

Tavallisia pulliaisia..joopa joo.

(Ei varmistettu)

Lasten Block Partyssa tulikin jatkettua päivää ja sitten Fafasin kautta kotiin. Aika täydellinen päivä!

Vimpu (Ei varmistettu)

Mielestäni tuo sisäänpääsymaksu ei ole kallis. Monet aikuiset tuntuvat ajattelevan, että lapsille pitäisi ilmaiseksi järjestää tapahtumia. Itse olen ollut yksillä lasten festareilla missä sisäänpääsymaksu on ollut samaa hintaluokkaa ja alle 2-vuotiaat päässeet ilmaiseksi, sekä etukäteen liput ostettuna vielä halvemmalla olisi päässyt. Niin monet vanhemmat kauhistelevat hintaa, että on niin kallista. Kyllä itse käydään festareilla joiden liput yleensä on yli 40e luokkaa.... Mutta ei sitte lapseen voi laittaa reilu kymppiä. Tottakai tulee kalliiksi, jos on iso perhe, mutta kerran kesässä lapsia varten kun järjestetään niin ei se nyt niin paha ole. Ja näilläkin festareilla oli lapsille sekä aikuisille esiintyjiä, erilaisia näytöksiä, pomppulinnaa, kasvomaalausta yms.

(Ei varmistettu)

Älä huoli, ei meilläkään kyllä ole varaa pistellä aikuisten festarilippuihin/-matkoihin rahaa. (Vaikka ihan työssäkäyviä "peruskansalaisia" ollaankin)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitos tästä näkökulmasta!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Hah :D Hyvä pointti! Aikusten festarit (toivottavasti) harvoin päättyvät pissaan housussa tai raivariin lavan edessä!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Onneksi on!! Kirjastot ovat ykkösiä, samoin museoiden ilmaispäivät, puistotapahtumat jne. Tämä taitaa olla (ainakin Helsingissä) yksi harvoista maksullisista ulkoilmatapahtumista lapseille...

Maija (Ei varmistettu)

Näyttääpä kivalta tapahtumalta ? Itse en nyt tietenkään ollut mukana, koska Oulu ?
Mutta minun mielestä on ihan hyväkin pyytää pääsymaksu juuri sen takia, että festareista jäis käteen jotain muutakin kuin jonottamista ja ruuhkaa ? Mutta kuten sanoit alle 1v ja ehkä jopa alle 2v pääsy alueelle voisi olla ilmainen ? En ainakaan itse maksaisi tuosta reilu vuotiaasta alueelle noin paljon, koska sen ikäisen festarit keskittyy katseluun ja ihmettelyyn ?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

En uskokaan, että järjestäjät ajattelivat ruuhka-asiaa. Mutta näin asiakkaan näkökulmasta tämä oli merkittävä ero.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Axu: Mistä sinulle välittyi pinnallisen tapahtuman kuva? Mielestäni festareilla oli leppoisa tunnelma ja juuri niin päätön meno kun lastentapahtumissa aina on.

Hyvätuloisista en tiedä, kun en kenenkään palkkoja kysellyt. Tosin kaikki festareilla olleet tuttavani ovat aivan tavallisia pulliaisia, tavallisilla tuloilla.

kummelikopplan (Ei varmistettu) http://www.kummelikopplan.wordpress.com

HITTI! Meidän jengi (äiti, isä, kummisetä, 3 v & 4-kuinen) tykkäsi. Alle 1-v "sylivauvat" pääsivät ilmaiseksi, joten oli kiva saada kummi mukaan. Porukkaa oli sopivan paljon joten festareista ehti oikeasti nauttia ilman stressiä ja pelkoa ryysisksestä.

Minusta hinta-laatusuhde oli kunnossa. Meidän puolesta festart olisivat saaneet jatkua vielä vaikka viiteen, sillä kaikkea puuhastelua ei kertakaikkiaan ehtinyt kokeilla. Parasta oli kuulemma disco ja Jaffabaari! Vauva kulki päivän repussa ja diggaili discon valoja innoissaan!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Oi kiitos :) Paita ja hame ostettu Poola Katarynalta.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Itse mietin samaa tuosta kojumyynnistä!!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

-N- SAAAAANKO, saanko palkata sut mun tiedottajaksi?? :D Juuri näitä asioita minä tarkoitin!! Kiitos <3

Hanna (Ei varmistettu)

Meiltä jäi välistä pääsylipun hinnan takia ja muksujen nuoruuden takia. Pääsylipun olisin mieluusti maksanut ja tukenut festareita jos lapset olisivat esim 4v ja siitä ylöspäin mutta 4kk ja 2v:n kanssa olisi festarikokemus jäänyt pakosti alle 2 tuntiin päikkäreiden takia niin siitä ajasta 40€ pääsylippukulu on aika kohtuuton.. eli toivottavasti näitä kuitenkin järjestetän jatkossakin.

Mr Wolf (Ei varmistettu)

Ehkä on vaan parempi, että Axu ja hänenlaisensa kitisijät loistivat poissaolollaan. Kiva kun oli väljää, kiva kun ei tarvinnut katsella köyhiä, kiva kun Mersun sai parkkiin siihen Nesteen viereen. Sanoinko jo että kiva kun oli väljää!

Kiva kun ei tarvinnut kuunnella kitinää, luen sen mieluummin täältä netistä kuin kuuntelen IRL.

Daniella (Ei varmistettu)

Voin hyvin maksaa, jos ohjelma on sen arvoinen. Mutta kyllä toi 2-vuotias on siinä rajalla, maksaisinko siitä. Esim. 1,5-vuotiaan festaroinneista en kyllä maksais mitään. Mutta maksoiko siis aikuisetkin?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Maariaminna ja Axu: Hyviä pointteja molemmilla!

Ja Mr Wolf: Miksi ihmeessä et pitänyt tässä postauksessa jo aikaisemmin näkyvää nimimerkkiäsi LM?

Linda (Ei varmistettu) http://Lyckansost.blogspot.fi

Mä kirjoitin eilen ihan ssmasta perspektiivistä :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ymmärrän hyvin. Vaikka 12,5 euroa olikin minusta perusteltu summa, kyllä yli kympin summa jätti monet kotiin. Valitettavasti :(

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Henski ja nimetön: Hyviä näkökulmia aiheeseen!! Kiitos :)

riina (Ei varmistettu)

Hinta varmasti tuntuu kovalta jos useammasta lapsesta pitäisi pääsymaksu maksaa.Ja mielestäni pääsymaksua ei voi perustella vain sillä että se vähentää ruuhkaa.Minulla on vajaa 2vee lapsi ja reilu 12 euroa pääsymaksua hänestä pidän kohtuullisena vain jos sille rahalle saa riittävästi vastinetta.Tämä on tietysti vain minun mielipide. :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Vimpu ja nimetön: Itse ajattelen niin, ettei maksulliset tapahtumat poissulje sitä, etteivätkö niissä käyvät lapset nauttisi myös ilmaisista asioista. Vaihtelu virkistää!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Aikuiset maksoivat myös saman 12.5 euroa. Toki perhelippu oli myös saatavilla.

Äiti ja kaksi pientä (Ei varmistettu)

Hei! Olispa ollut ihanaa päästä mukaan nauttimaan kaikesta kivasta. Meillä tapahtuma jäi välistä maksun suuruuden vuoksi. Lapset 1,5v ja juuri 3 v täyttäneet ja minä lasten äiti olisimme maksaneet jo yli 30 euroa. Niin pienet eivät vielä hirveästi jaksa tuollaisessa paikassa keskittyä tekemään mitään mutta nauttisivat varmasti menosta. Yksinhuoltaja ei raaski maksaa pienistä tuloistaan tuollaista summaa. Ja ei, ei myöskään ostele aikuisten festareihin lippuja. Jos lipun hinnat olisivat olleet 5 euron luokkaa per lippu ja alle 2v ilmaiseksi, niin sen verran olisi pienistä tuloista raaskinut ja halunnut maksaa :)

(Ei varmistettu)

Ihanaa että tää keskustelu palasi viimein oikeille raiteille, vaikkakin keskustelunaiheena näiden heikkojen taloudellisten aikojen vaikutukset lapsiperheisiin ovat hyvinkin tärkeitä. Mutta kiukun kohteeksi en suinkaan ottaisi Karoliinaa ja heidän perheensä käyntiä kotikaupunkinsa lastentapahtumassa, joka olisi vaikkapa voinut olla jopa käynti Disneylandissa, mutta siltikään ei oikea kohde tälle purnaamiselle. Omasta mielestäni terveiset voidaan lähettää ihan tälle nykyiselle hallituksellemme.
Mutta vastaus otsikkoon: tapahtuma oli kiva mutta mielestäni liian kallis kun aika ei riittänyt osaltamme kaikkeen, kahden eri-ikäisen lapsen kanssa liikkuessa. Päästiin muuten koko perheen kanssa sun kuviinkin mukaan:)

(Ei varmistettu)

Siis 12,5 euro henkilöltä? Vai teidän koko porukalta?

Kuulostaa maalaisäidin korvaan kyllä kovalta summalta.
Kun on useampi lapsi matkassa, kertautuu kulut aina väkisinkin noin muutenkin. Jo pelkkä jäätelökioski on meille iso investointi...

Mutta me tykätään käydä paikallisissa museoissa. Niissä on erikseen lasten teemapäiviä, joihin pääsee samalla pääsylipulla aikuisen kanssa ja joissa on aina laadukasta ohjelmaa. Huvipuistot on tänä vuonna täytynyt jättää väliin, sillä toinen vanhemmista on kesän pakkolomalla ja näin vailla palkkaa. Pelkkä rannnekesirkus maksaisi toista sataa ja siihen vielä ne kympin ranskalaiset per pää...

Skidit tapahtuma sinällään kuulostaa ihan kivalta idealta. Pääsymaksu voisi omasta mielestäni olla maltillisempikin. Ehkä se olisi myös näytteilleasettajien mieleen, sillä silloin kävijöillä olisi ehkä enemmän rahaa laittaa likoon itse tapahtumassA. Tungokseen toimisi väkimäärän rajoittamisen sijaan ennemmin alueen laajenteminen, ehkä?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Oli toisaalta ihanaa, että festariaika oli niin rajallinen, mutta toisaalta moni olisi varmaan viihtynyt pidempäänkin. Ehkä Kallion muut kemut vähän sotkivat Skidien kuvioita...

Annuskainen (Ei varmistettu)

Me jätettiin väliin juuri tuon hinnan takia. Köyhälle lapsiperheelle lähes 40 euroa oli liikaa. Mutta sinänsä olen ihan samaa mieltä, että lastenkulttuurin ei tarvitse olla ilmaista, päinvastoin, jos siitä peritään maksu, niin tekijät saavat rahaa ja ihmiset huomaavat, ettei kaikkea saa ilmaiseksi. Kuitenkin 5 tai 7 euroa/nenä olisi ollut parempi hinta. 20 euroa olisin perhelipusta maksanut ihan ilomielin. Harmittaa vieläkin kun ei päästy/lähdetty, Kallio Block Partyn lastentapahtuma, johon menimme tämän sijasta, oli meille pettymys.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ymmärrän pointtisi. Noin pienet kun eivät ehkä iloitse festaroinnista vielä koko rahan edestä!

Miia (Ei varmistettu)

Mä jätin festarit väliin osittain pääsymaksun vuoksi. Festariseurana olisi ollut 4-vuotias ja 2-vuotiaat kaksoset. Pelkäsin juuri tungosta ja sitä, että kadotan lapset ainoana aikuisena. Mietitytti myös, mitä 2-vuotiaat voivat festareilla tehdä. Jos tapahtuma olisi ollut ilmainen, olisin luultavasti. käynyt kurkkaamassa, miten me oltais pärjätty.
Hyvä kuitenkin tietää, että festarit olivat maksun arvoiset. Ensi kesänä kaikki ovat taas vuoden vanhempia. Ehkä me silloin uskaltaudutaan.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Oi! Pitääpä käydä lukemassa :)

Marjo / Vauvanukkeleikki (Ei varmistettu) http://vauvanukkeleikki.blogspot.com

Me jätimme festarit välistä hinta-laatusuhteen takia. Mielestäni maksu ei ollut suuren suuri - samaa luokkaa on sisäleikkipuistojen hinnat. Kuitenkaan reilu yksivuotiaan kanssa ei tapahtuma olisi ehkä tuntunut rahanmenon arvoiselta, varsinkaan, kun viiden tunnin festariajasta pari tuntia olisi mennyt päiväuniin.

Porrastettu hinta voisi tosiaan olla hyvä idea. Viime kesänä myös kävimme Skidit-festareilla vauvan kanssa, mutta silloin minut houkutti sinne lähinnä lastenvaatteet. :D

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Tiina: Aikuiset maksoivat myös.

Klunkki: Mitä olisit kaivannut lisää?

Henski (Ei varmistettu)

Meiltä jäi väliin, juuri tuon sisäänpääsymaksun vuoksi. Sisäänpääsymaksu tottakai ok laadukkaasta ohjelmasta, mutta mielestäni ehkä kuitenkin tällä kertaa hieman ylihintainen. Ottaen huomioon, että mielellään sitä rahaa kuluttaisi vielä siellä porttien sisälläkin jokusen euron ruokaan ja muuhun mitä tarjolla oli. Hinnoittelussa voisi olla jotain eroa esimerkiksi lapsen iästä johtuen tms..

Niihin kommentteihin viitaten että "vanhemmat kuitenkin itse kuluttavat omiin festareihinsa monin kertaisen määrän" niin haluan vain todeta, että ei kaikissa perheissä... Välillä on näitä kesiä kun joutuu laskea jokaisen euron ja harkita tarkkaan mihin on varaa kympit kuluttaa.

Ihana tunnelma kuvista kyllä välittyy, joten mikäli raha ei olisi tiukilla, olisin varmasti ollut paikalla ja viihtynyt koko aukioloajan :) Kuten myös lapseni ;)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Skidit Disko on muuten aivan ihana tapahtuma :)

Virpi (Ei varmistettu) http://25tunti.blogspot.fi/

Me ei olla VIELÄ noilla festareilla käyty kun asutaan kauempana. Diskossa käytiin kerran ja tykättiin, joten olisi festareillakin kiva käydä :) Maksu on ihan ok, mutta alle 3-vuotiaat voisivat päästä ilmaiseksi - 3v on se maaginen raja monessa muussakin.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kyllä: Yhden lapsen kanssa asia on aivan erilainen kuin useamman. Mitä siellä Block Parteilla oli?

(Ei varmistettu)

Jätettiin väliin ja oltiin sen sijaan ILMAISESSA Kallio Block Partyssä, joka oli järjestetty ihan vieressä ja joss oli lapsille vaikka mitä!!! Ja ollaan aiemmin oltu joka vuosi Skidit Festareilla. Nyt en kyllä pysty maksamaan noin paljoa. Tietysti jos on varaa maksaa ja vaikkapa vain yksi lapsi iältään 5-vuotta niin mikäs siinä...

Pages

Kommentoi