Täydellinen pasta carbonara!

Jos mä olen jotain elämässäni valmistanut ja syöny, se on pekonipasta eli carbonara. Ensinnäkin olen aikamoinen pekonilover, mutta samalla myös pastalover. Kun nämä kaksi asiaa laitetaan yhteen, ei siitä voi seuraa kuin jotain taivaallista.

Tai no. Itse asiassa voi. Nimittäin voi tämänkin ruuan tehdä huonosti. Ja sinnepäin.

Vuosien treenin ja lukuisten erilaisten ohjeiden jälkeen olen kuitenkin löytänyt sen reseptin, jolla valmistuu

 

KAIKKIEN AIKOJEN PARAS CARBONARA (2 henkilöä)

  • paketti pekonia
  • puoli pakettia spagettia
  • 2 keltuaista
  • 2 dl raastettua pecornioa
  • mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa

 

  1. Asettele pekonit leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 180 asteessa niin kauan, että pekonit ovat rapeita.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  3. Erottele kulhoon 2 kananmunan keltuaista, 1,5 dl pecorinoa ja rouhu päälle monta rouhaisua mustapippuria.
  4. Kaada kerma paistinpannulle/kattilaan ja ala keittää kermaa pienellä lämmöllä kasaan. Rouhi tännekin vähän mustapippuria (Huomaatteko, että olen aikamoinen pippuriaddikti?)
  5. Ota pekonit uunista, murskaa ne aivan pieniksi muruiksi, iske kermakastikkeen sekaan ja anna olla liedellä vielä hetkinen.
  6. Kaada pastasta vesi pois, iske pastat uudelleen samaan kattilaan.
  7. Iske pastan perään keltuais-pecorinoseos + kermakastike. Sekoita nopeasti kaikki keskenään.
  8. Tarjoile pecorinin ja rouhitun mustapippurin kanssa.

 

Tällainen terveysruoka tiistaille!

-Karoliina-

 

Kommentoi