TBT: Etsinnässä rattaat

Ohoh! Meikkis on ollut vuonna 2013 OIKEA perhebloggaaja, koska tein tällaisen kuinka ostaa rattaat -postauksen. Tuntuupa jotenkin tähän hetkeen todella kaukaiselle aiheelle. Vaikkaikin aika näppärän tietopankin olen tähän keksinyt :)

——————————————————————————————————————————————

Heippa,

että näin! Olimme lähdössä Neidin kanssa  piiiitkän tauon jälkeen bussilla kohti keskustaa. Lähtöhässäkässä tempaisin vain Brio Go:t varastosta, ja sulloin tyttäreni rattaisiin. Vasta bussissa huomasin, että raukkaparka kyyhötti aivan mytyssä. Neiti-F oli talven aikana kasvanut niin, ettei hän enää mahtunut vielä syksyllä hyvin sopiviin rattaisiinsa. Koivetkin roikkuivat ainakin 20 sentin matkalta yli jalkatukien. Semmoista se talvi ja ravitsevat talviruuat saavat aikaiseksi (leivoin eilen kaksi pellillistä pullaa, ja kaikki oli tuhottu kolmea tuntia leipomisesta)…

Kun kyselin facebookissa ystävältäni, mitkä rattaat hän osti tyttärelleen yhdistelmävaunujen jälkeen, hän oli sitä mieltä, että yli kaksivuotiaat eivät tarvitse enää mitään rattaita. Tottahan se tietysti on, että vauhtijalkana Neiti-F haluaa useimmiten itse kävellä (juosta) vaikkapa kaupassa, mutta kyllä rattaat olisivat silti mielestäni ihan hyvä hankinta. Junamatkoilla (turvallisuusaspekti raiteiden vierellä), kaupunkireissuilla ja vaikkapa ulkomaan matkoja ajatellen. Sitä paitsi: hyvät rattaat hyvällä säilytyssysteemillä vapauttavat vanhempien kädet ja selän kantohommista.

Niinpä päädyin juttelemaan Neidin ratasasiasta Brion väen kanssa. Vaunuhankinnoissahan kävi aikanaan niin, että hankin ensin meidän tarpeisiimme aivan vääränlaiset vaunut, ja jouduin hommaamaan toiset heti perään. Nyt en halua, että käy samalla tavalla.

Koska tämä ratasasia on nyt meillä niin ajankohtaista, ajattelin myös kertoa teille, mitä erilaisia asioita (ainakin minun mielestäni) rattaita ostaessa tarvitsee ottaa huomioon. Tässä kysymyslista, johon kannattaa selvittää vastaukset ennen kauppaan marssimista:

1. Nukkuuko lapsi enää rattaissa? Tarvitsetteko selkänojaa säätää makuuasentoon asti, vai riittääkö semi-kalteva ”lepoasento”?

2. Missä olosuhteissa rattaita työnnetään? Isot loskan selättävät pyörät, vai pienet kaupan käytävillä rullaavat minirenkaat?

3. Onko työntäjien pituusero suuri? Jos pituuseroa on paljon, teleskooppivarsi olisi hyvä ratkaisu. (Meillä Eepin kanssa eroa on esim. 30 senttiä)

4. Kuinka pieneen tilaan vaunut on saatava säilytykseen? Oma varasto, vai eteisen nurkka?

5. Mitkä kriteerit vaunujen kasattavuudelle asetetaan? Jos vaunuja kasataan ja pystytetään jatkuvasti, alkaa jo nopeasti nyppiä, jos tämä osanen ei ole kunnossa.

6. Kuinka toistuvaa rattaiden käyttö on? Ts. mikä on rahallisen satsauksen ja käyttökertojen välinen suhde?

7. Lapsen kokoon tai liikkumiseen (ja sen rajoitteisiin) liittyvät ominaisuudet. Neiti-F on esimerkiksi niin pitkä, että monet rattaat ovat hänen koolleen liian lyhyet. Joillakin lapsilla voi puolestaan esimerkikis olla jokin sairaus, joka asettaa rajoituksen istuinosan tukevuudelle.

Tämmöisillä mietteillä kohti rattaiden hankintaa. Taas yksi vauvatarvike jää unholaan, ja tilalle tulee isojen tyttöjen menopeli! Kuvissa Neiti-F on kirjastoretkellä.

Kivaa uutta viikkoa!

Unohtuiko ratasostoslistastani muuten jokin tärkeä pointti? Mitkä rattaat olette itse kokeneet hyviksi (pitkälle lapselle)?

-Karkki-

——————————————————————————————————————————————

-Karoliina-

Kommentit

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Brion Ponyt :)

Eedith (Ei varmistettu)

Ihana pieni F!

Meille paras vinkki ensimmäisiä rattaita ostettaessa tuli kaveriperheeltä, jolla oli jo lapsia. He kehottivat ottamaan huomioon sen, että vauva makaa vaunuissa 4-6 kk ja sen jälkeen otetaan käyttöön jo ratasosio. Aika monia yhdistelmävaunuja myytiinkin niin, että pelkkä vauvakoppa oli esillä. Osasimme ottaa erilailla huomioon jo isomman lapsen kanssa kulkemisen tarpeet.

Yllätyksenä tuli sitten se, ettei lapsi viihtynyt rattaissa vaan kannoimme häntä kantoliinassa. Arvioimme myös tarpeemme väärin, ostimme nelipyöräiset hyökkäysvaunut ja myöhemmin vaihdoimme ne kolmipyöräisiin ja ketterämpiin.

(Ei varmistettu)

Minua kiinnostaa että mihin rattaisiin te tuolloin sitten päädyitte? ?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Se on juuri noin : Vaikka kuinka valmistautuisi, ei voi tietää, millainen vauva on tai miten käytännöt todellisuudessa menevät!

Kommentoi