Unelmieni äitiyspakkaus

Tiistaina lanseerattiin uusi äitiyspakkaus, jonka innoittamana pistin ilmoille myös #omaäitiyspakkaus –haasteen, jossa pyysin teitä lukijoita ja muutamia bloggaajaakin kokoamaan kollaasin tai tuoteselosteen omasta unelmienne äitiyspakkauksesta. Ihanaa, että innostuitte haasteesta! Minulle tulleet sähköpostiviestit ja tänne blogiin laittamanne linkit kertovat, että äitiyspakkaus on edelleenkin aihe, joka kiinnostaa ja puhuttaa. #omaäitiyspakkaus –haasteeseen osallistuneista pakkauksista ainakin voi ajatella, ettei nykyinen oikea äitiyspakkaus edusta sitä tyyliä, jota moni vanhempi omilla valinnoillaan tuo esille. Noissa teidän lukijoiden kollaaseissanne ja teksteissänne kun korostui se, että hempeiden värien sijaan toivottaisiin valkean vastapariksi vahvoja värejä (punaista, mustaa, lilaa), ja että vaatteiden alkuperään, käyttöikään ja laatuun panostettaisiin niin, että ekologisuus menisi vielä enemmän vaatteiden määrän edelle. Heti haasteen antamisen jälkeen aloin itsekin pohtia, millainen olisi minun unelmapakkaukseni. Ja sehän muodostui tämmöiseksi. Kuten monilla teilläkin : Valkoista ja kontrastivärejä, ekologisia valintoja, usein kotimaisuutta ja luomua. Oikeista äitiyspakkauksista vuosien verralta mukaan minun pakkauksiini tulisi:

 • valkoinen kypärämyssy (2015)
 • valkoiset leijonasukat (2008)
 • 2 x valkoisia kietaisubodyjä (2015)
 • retrohelistin (mm. vuosi 2008)
 • pilkulliset,oranssi-valkoiset retropotkuhousut (2014)
 • kynsisakset, kuumemittari, hammasharja, hiusharja ja kylpylämpömittari (2015)
 • 2 sideharsovaippaa 70 x 70 cm, kestoliivinsuojat, nännivoide, terveyssiteet 10 kpl ja kondomit 6 kpl (2015)

  Omat lisäykseni boksiin (kursiivilla ne, jotka ovat kokonaan uudenlaisia tuotteita):

 • äitiyspakkauslaatikko, Vimman musta-valkoinen lettikuosilla (olisi mielestäni kaunis ja herkkä, ja värimaailmaltaan se sopisi jokaiseen kotiin)
 • makuupussi, Piia Kedon Aarrekidille suunnittelemasta Rannalle-kuosista
 • Haalari pussiksi avattavaa mallia. Musta. Kyllä!
 • Musta-valko –pilkulliset tumput ja tossut.
 • Uutena tuotteena college-kangashaalari tyyliä Mainio Clothing, koska kesällä/keväällä kollarihaalari on mielestäni yksi parhaista tuotteista pienille lapsille
 • kevyttoppahaalarin tilalle fleecehaalari tyyliä PO.P.
 • Ruskovillan villahaalari
 • neulemyssy, valkoinen. Ei tupsuja.
 • valkoiset sukkahousut.
 • musta-valkoisia kuviobodyjä pienillä väriyksityiskohdilla
 • imetyssuoja tyyliä Söpö (toimisi myös ohuena lattiavilttinä vauvalle)
 • Madaran vauvavoide ja Sophie la Girafen baby oil
 • kestävä yöhaalaripotkupuku
 • vauvalegagreita ja -pöksyjä (itse en pidä sukallisista potkareista muulloin kuin yökäytössä)
 • muovinen ruokalappu + kankainen kuola- ja puklusuoja
 • vauvakirja

Olipas ihana tutustua pitkästä aikaa vauvanvaatteisiin. Oliko niin, ettei vuonna 2010 oikeasti ollut näin paljon kauniita vauvanvaatteita (myös ketjuliikkeissä!), vai enkö silloin vain osannut etsiä oikein niitä? Ketkä muut etsivät vauvatuotteita viimeksi vuonna 2010?

-Karoliina-

* tuotteet valmistajien sivuilta (Lindex, KappAhl, Aarrekid, Mainio, Vimma, Madara, Sophie La Girafe, Marimekko, Polarn O. Pyret, Reima, ReimaTec)

Kommentit

maiju (Ei varmistettu)

Moikka!

Ihan pakko oli kommentoida kun meillä pötkii tuolla vuoden vanha riiviö. Hauskaahan tässä on se, että joka ikinen valitsemistasi vaatteista löytyy nuoren herran kaapista!Aikamoista. Taitaa siis meidän maut mätsätä:) Kun aiemmin vuonna 2012 ostelin vauvan vaatteita esikoiselle ei ollut näin ihania vauvan vaatteita ihan ketjuliikeissäkin. Taidat siis olla oikeassa...ne on petranneet.Tai sitten siellä on joku meidän sielunsisko sisäänostamassa:)
Ihanaa viikon alkua!
Maiju

E (Ei varmistettu)

Kiitti molemmille vastauksesta!

(Ei varmistettu)

Vuonna 2009 etsin vauvanvaatteet oman perheen käyttöön viimeisen kerran. Mutta koska kerta oli jo kolmas, niitä kyllä löytyi vaikka kuinka ja paljon! Ja koska lapsen sukupuolielin oli toista maata kuin edellisillä, tuli ostettuakin paljon - kuin viimeistä kertaa.

Ensimmäiselle osti lähinnä, kun halvalla sai. Yhden sieltä, toisen täältä. Paljon tuli saatua ja otettua vastaan. Sitten huomasi, kuinka paljon niitä vaatteita lapselle kertyikään.
Kokemus opetti kriittiseksi valitsijaksi. Yritän edelleen hillitä itseäni lastenvaatteiden äärellä ja ostaa vain ne "ihan välttämättä kauneimmat pakko saada" jutut. Ja yhteensopivat.

Laura (Ei varmistettu)

Moi!

ylärivin oikeanpuoleiset pöksyt kuuluu Lindexin valikoimaan,hinta muistaakseni n.17€

Daniella (Ei varmistettu)

2010 oli hirveä vauvavaatevuosi!! Oikein ottaa päähän, kun kattoo esikoisen vauvavalokuvia. Onneksi vauva rumien vaatteiden sisällä on söpöin esikoinen :)

2013 oli huomattavasti parempi ja kuopuksella oli ihania vaatteita.

Vaikka eihän se nyt tärkeintä ole ;)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Ei ole, mutta onhan kauniit vaatteet aina kauniita vaatteita <3

E (Ei varmistettu)

Minkä merkkiset noi ylärivin oikeanpuolimmaiset pöksyt on?

Tupsu (Ei varmistettu)

Ai ihana, olisikin äitiyspakkaus noin kaunis. Minusta se uusin on aivan hirveä, värit aivan järkyttäviä ja vain pari vaatetta jotka voisin kuvitella menevän oikeasti käyttöön. Esikoista tässä odotan ja vähän kahden vailla ottaako sitten äp vai ei. Se rahasumma on vaan turhan pieni verrattuna siihen mitä kaikkea pakkauksen mukana kuitenkin saa.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Itse en F:lle ottanut, koska tiesin, etten niistä kaikkia käyttäysi...

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Ei voi olla :D Hah! Hyvä maku sulla ;)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tu on hyvä käytäntö: Vain pakolliset!

(Ei varmistettu)

Ainakin vuonna 2008 oli paljon ihania vauvanvaatteita lindexillä! :) 2014 vuosi oli aika mitään sanomaton sillä saralla.

Nina (Ei varmistettu)

Ihania vaatteita kaikki :) Minkä merkin on tuo body,jossa on norsu ja panda ilmapallon kanssa? Yritin zoomailla ,mutta en saanut selvää.

Pilvi (Ei varmistettu)

Tykkään kyllä noista valitsemistasi - en edes tiennyt että noin ihania on olemassakaan! Mutta silti en kannata tuollaista pakkausta yleiseen jakeluun. Olen sitä mieltä että äitiyspakkauksessa tulisi olla ylipäätään vain vähän vaatteita, tyyliin kaksi valkeaa sisävaatesettiä vastasyntyneen kokoa(isolla säätövaralla). Parit sukat ja myssyt lisäksi. Ulkoiluun turvakaukalopussi tai vastaava joka käy jo vastasyntyneelle, lisäksi villapuku. Harsoja(hyviä valkaisemattomia) saisi olla kymmenkunta ja vaipatukseen lisäksi pari hyvää PUL-kuorta. Ehkä yhdenkoon taskuvaippa imuineen myös. Kestäviä liivinsuojia useampi pari. Sitten ne kirjat, lelut, hammasharjat ym tilpehöörit mitkä nytkin sekä petivaatteet. Uusiksi jutuiksi ehdottaisin vaikkapa Salutem-lasten hammastahnaa ja jotain kestovaipoillekin sopivaa pyykkiainetta. :) Ja imetysopas ihan kunnon kirjasena!
Minusta samaa pakkausta voisi jakaa parikin vuotta putkeen, kun se olisi täynnä ihan perus tylsää käyttötavaraa. Paketin ottaisi sitten ne jotka sen tosiaan tarvii, eikä vain huvikseen tai kuosien vuoksi.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.