Vähän parempi janssonin kiusaus

P9255812.JPG

P9255817.JPG

P9255818.JPG

 

Mä en muista, että meillä olisi koskaan ollut lapsuudenkodissa janssonin kiusausta. Oltiin niin sanotusti kinkkukiusausihmisiä.
 
Mä kuitenkin olen aikuisena alkanut diggailla anjoviksesta. Reilu kuukausi sitten sain kuitenkin sellaista anjovista, että melkein meinasi lähteä taju. SE.OLI.NIIN.HYVÄÄ!
 
Kyseisiä anjoviksia sai kuulemma Tampereen Kauppahallin Mama`s Cornerista, joten niinpä päätin suunnata sinne. Ja koittaa, tulisiko janssonin kiusauksesta vieläkin parempaa oikein hyvistä anjoviksista. Kyseinen anjovis tottelee nimeä BREZZO FILETTI DI ACCIUGHE IN OLIO D’OLIVA*.
Ja tulihan siitä parempaa. Niin hyvää, että ajattelin jakaa myös ohjeen. Taas kerran on todettava, että kun raaka-aineet on kohdallaan, on vaikea mennä mönkään. Ristin sen nimellä:
 
VÄHÄN PAREMPI JANSSON KIUSAUS MAMA`S CORNERIN AVULLA

  • vajaa kilo perunoita
  • sipulia
  • BREZZO FILETTI DI ACCIUGHE IN OLIO D’OLIVA -anjoviksia
  • suolaa
  • pippuria
  • vajaa 2dl kuohukermaa
  • voita
  1. Kuori ja pilko perunat.
  2. Viipaloi sipulit ja kuullota ne voissa pannulla.
  3. Lado perunat, sipulit ja anjovikset päällekkäin voideltuun vuokaan. Anjoviksen mukana saa ja pitää tulla vähän mausteöljylientä laatikon mukaan.
  4. Lorottele kerma näiden päälle. 
  5. Paista laatikko uunissa 175 asteessa vajaan tunnin. Anna laatikon vetäytyä n.30 minuuttia ennen tarjoilua. 

Tänään me vietämme meidän perheen rapujuhlaa. Ja mukaan lähti myös Mama`sin anjovispurkit leipäsiä varten. 

-Karoliina-
 
*saatu 
 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.