Voiko ripsipidennyksillä olla kenenkään esikuva?

Sain joskus muutama kuukausi sitten viestin, jossa lukijani kertoi minun olevan hyvä esikuva. Hän kuitenkin kertoi, että olisin vielä parempi esikuva, jos minulla ei olisi lisäosia. Tekoripsiä, tukkapidennyksiä ja vaikka mitä.

Ohitin tuon viestin aika nopeasti ja keveästi, mutta olen huomannut miettineeni tätä kirjoitusta monta kertaa jälkikäteen tässä kuukausien aikana. Pohtinut, millä tavalla vaikka ripsieni mitta vaikuttaa esikuvallisuuteeni. Ja toisaalta: Tarvitseeko minun olla enää esikuva muille kuin tyttärelleni, koska en enää ole opettajan virassakaan.

Minulla on koko elämäni ollut vähän kaksijakoinen suhtautuminen kauneusasioihin. Olen pitänyt siitä, että lähtiessäni ulos en ole ollut aivan luonnontilassa. Minua on kiinnostanut meikit, rasvat ja hiusasiat. Toisaalta olen kuitenkin ollut niin laiska ja aamu-uninen, että en ole lopulta kauheasti jaksanut kuitenkaan meikkailla arkiaamuisin enkä oikein edes juhliin. Tai jos olen jaksanut meikkailla, viimeistään meikkien pesu iltaisin on tuottanut tuskaa. Pieni ristiriita siis sen suhteen, miten on halunnut asioiden olevan. Ja mitä on niiden eteen ollut valmis tekemään.

Kun kasvoin aikuiseksi, markkinoille alkoi tulla kaikenlaisia kauneusasioita ihan tavallisillekin ihmisille ja samalla opiskeluaikojen vaihtuminen työelämään toi itselleni mahdollisuuden myös ostaa kauneuspalveluita. Ihonpuhdistuksia, ripsiä ja tiheämpiä kampaajakäyntejä. Ja niinpä sitten niitä aloin käyttää.

Moni liittää kauneuspalveluiden ja erityisesti lisäosien (joka on minusta muuten hyvä termi kyseisille asioille) käyttämisen huonoon itsetuntoon tai epäterveeseen suhtautumiseen ulkonäköön. Itse en oikein tiedä, voiko asioita niputtaa niin helposti yhteen ainakaan kaikissa tapauksissa. Tietysti ihan kaikki – jopa ripsivärin käyttö tai ryppyrasvan levittely – kertovat siitä, ettei ihminen halua näyttää tismalleen sille, jollaiseksi Luoja on hänet luonut. Mutta ehkä tässä vuosien saatossa – jossa vaikka ripsipidennykset ovat olleet arkeani yli 8 vuotta – olen alkanut ajatella, ettei lisäosanen ole sen kummempaa kaunistautumista kuin meikkaaminenkaan. Ainakaan siis sellaiset, jotka kuluvat pois tai jotka voi ottaa pois.  Voi tietysti olla, että tässä on juuri tapahtunut se ”sokaistuminen” kauneuspalveluiden suhteen. Mutta toisaalta voisi ajatella niin, että arkipäiväistyttyään niiden ympäriltä on karsiutunut ainakin omassa ajattelussani sellainen glamour tai ihmeellisyys.

Itse asiassa: Minä olen huomannut, että kun minulla on lisäosasten avulla homma sillä tavalla ulkonäössä hallussa, kuin haluan, mietin ulkonäköasioita paljon vähemmän kuin joskus luomuna olen miettinyt. Itse ajattelenkin niin, että monien kauneusniksien tarkoitus onkin juuri helpottaa omaa elämääni. Kun edes jotkut asiat aamuisin ovat valmiiksi kunnossa, ei niiden tuunaamiseen tarvitse käyttää aikaa tai ajatuksia. Esimerkiksi rakastamani aamukuntosalin ja sen jälkeisen suihkun jälkeen on aika nopsa lähteä töihin, kun meikattavaa on vähän. Ja silloin se, onko ripset tehty esimerkiksi sinne päin vai hyvin – kuten omani*  –  on aika paljon merkitystä.

Tiedän, että kauneuspalveluihin liittyy hirveästi tunnelatausta ja mielipiteitä. Ja tiedän, ettei oma tapani toimia ja ajatella ole kaikille se oikea. Joku kokee, ettei tarvitse huulirasvaa kummempaa. Ja joku toinen haluaa meikata aamuisin yli tunnin. Niin ja sekin, millä tavalla kauneudenhoito ja -palvelut heijastelevat itsetuntoasiaa, on sekin varmasti monimutkainen vyyhti.

Minusta on tullut vuosien saatossa yhä liberaalimpi…noh…kaiken suhteen. Ja tähän osaseen kuuluu myös kauneudenhoitoasiat. Jos ennen tuomitsin (ihan oikeasti) blondatut päät tyhmiksi ja valkaistut hampaat turhamaisuudeksi, nykyisin ajattelen, ettei ulkonäkö kerro oikeasti mitään ihmisestä. Ulkonäkö on vain ulkonäköä, oli sitten kyse huolimattomasta tai huolitellusta habituksesta.

Ehkä siksi en oikein osaa ajatella, miksi jokin lisäosa tai sen puute tekee ihmisestä huonon tai hyvän esikuvan. Toisaalta en itse edes ajattele, että minun kuuluu bloggaajana olla esikuva. Toki ymmärrän, että bloggaajat ovat vaikuttajia kaikki omalla tavallaan, mutta minusta olisi todella ahdistavaa elää, jos ajattelisin, että minun tulisi omassa henkilökohtaisessa elämässäni tehdä valintoja sillä perusteella, että olisinko esikuva jollekin tuntemattomalle henkilölle.

Ja mikä tyttäreeni tulee, uskon, että asia on paljon monimutkaisempi asia kuin se, onko minulla tukassa pidennystä vai ei. On ihan totta, ettei äidin esikuva-asemaa sovi vähätellä. Sehän on miljoona kertaa todettu ja luettu, että esimerkiksi äidin vähättelevä asenne omaan ulkonäköönsä ja vaikka laihdutuskuureista kertominen ovat haitallisia kasvavalle lapselle. Ehkä pointti koko tässä touhussa ei olekaan se, onko äidillä luomusilmät, ripsaria vai ripsipidennykset timanttikoristein. Vaan se, kuinka ulkonäöstä – omasta ja muiden – puhutaan. Vai puhutaanko mitenkään. Koska samalla tavalla kun oman ulkonäön vähättely vahingoittaa lapsen minäkuvaa, myös ulkonäkökeskeisyys tekee terveelle itsetunnolle hallaa.  Siksi koen, että esikuva-asema – hyvä tai huono – tulee omasta asenteesta, puhetavasta ja siitä, mitä roolia ulkonäölle annetaan koko perheen puhekulttuurissa.

Ihanaa vappuaattoa kaikille! Minun ripset on muuten tehty BB Lashesillä, jonka toimitilat valitettavasti paloivat taannoisessa kerrostalopalossa Tampereella. Uusi väliaikainen toimitila löytyykin nyt rautatieasemalta, KC Clincin tiloista.

-Karoliina-

Kuvat: Auroora Ala-Hiiro

*BB Lashes, Tampere

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyviä pohdintoja. Itse olen kanssasi samaa mieltä, että suhtautuminen ja puhe itsestä on kaikkein tärkeintä. Jos lisäosat tekevät olosi kropassasi paremmaksi, se varmasti heijastuu lapsellekin. Maailma on täynnä eri näköisiä ihmisiä ja siihen lapsen on hyvä tottua ja kasvaa.
Kuitenkin itselle vähän särähti korvaan se kun leikkasit hiukset lyhyiksi ja lähes samantien kyllästyttyäsi otitkin apuun pidennykset. Jotenkin koen, että juuri hiusten leikkaaminen ja kasvatus on sellaisia juttuja, jotka jo suht pienenä opettavat lapselle omien valintojen merkityksen. Olisitko valmis hankkimaan lapsellesi pidennykset, jos hän pitkän harkinnan jälkeen päättäväisenä leikkauttaisi hiukset, mutta ei olisikaan tyytyväinen? Vai kertoisitko, että nyt kun halusit hiukset leikata, niin pitää kärsivällisesti odottaa niiden kasvavan?
Iloista vappua!

Karoliina Pentikäinen

Missään nimessä en antaisi lapsen laittaa. Minusta tässäKIN asiassa aikuisilla ja lapsilla on eri säännöt.

Mä ehkä ennemmin kuin tukan leikkaamisen ja kasvattamisen avulla opetan lapselle pitkäjänteisyyttä, haluan osoittaa työnteon ja sellaisten asioiden merkitystä ja pitkäjänteisyyttää. Tyyliin pyörällä ei opi ajamaan, puolivolttia tekemään tai kirjaa kirjoittamaan ihan päivässä. 

Sanmaria (Ei varmistettu)

Ihanaa lukea näitä sinun kirjoituksia!
Hyvä pointti tähän on myös se, että laittamalla pidennyksiä työllistät myös kauneusalan ammattilaisia!

Karoliina Pentikäinen

Sekin on totta <3 Palveluiden ostamisesta tulee hyvä mieli!

Veera88 (Ei varmistettu)

Hmm. Siis sähän olet jo sanonut et sulla on huulissa täytettä, niin jännä että tälläisessä tekstissä haluat kuitenkin puhua vaan ripsienpidennyksistä mikä on aika paljon vähemmän "paheksuttu" asia kun huulitäytteet. Jokaisen oma päätös tietenkin mutta hassua että haluat itse jotenkin peitellä asiaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

peitellä?? Ei kai tässä jutussa ollut pointtina se, että bloggaaja luettelee että mitä "lisäosia" hänellä on. Nähdäkseni kertoi esimerkkinä ripsienpidennykset.

Veera88 (Ei varmistettu)

Juu, lukutaitoa on kyllä sen verran että tän ymmärsin :D mutta jos tälläisestä asiasta kirjoittaa ja käsittelee monipuolisesti ulkonäön muokkausta, en tajua miksei halua mainita sanallakaan huulitäytteitä mikä on paljon isompi ja pysyvä ulkonäön muokkaus kuin ripset.

Karoliina Pentikäinen

Kolmeen edelliseen:

Mua jotenkin naurattaa, miten tässä ja parissa edellisessä postauksessa on haluttu korostaa sitä, että "peittelen" asiaa. Se on suoraan sanottuna täysi valhe. Joo: On totta, että en ole esimerkiksi tehnyt huuliasiasta postausta, mutta heti kun asiasta on kysytty, olen rehellisesti vastannut. Tuntuu, että minut halutaan saada oikein "kiinni" peittelystä, ja tämän taas tulkitsen johtuvan siitä, että moni peittelee kyseisiä asioita ja pitää jotenkin salailtavina. Mulle itselleni koko juttu ei ole varsinainen big deal. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä taas ihmettelen tuota vähättelyä. Että se ei ole sun mielestä big deal. Onneksi monien muiden ihmisten mielestä huuliin pistettävät täyteaineet todellakin on big deal. Ei mikään sellainen olankohautuksella ohitettava pikkujuttu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja vielä pakko lisätä tämä, kun en äskeiseen hoksannut: postailet hiustenvärjäys-asioista kuin ne olisivat suurensuuria päätöksiä elämässä, joita pitää miettiä kauan aikaa. Ja huulitäytteiden otto ei ole big deal. Huomaatko ristiriidan?

Veera88 (Ei varmistettu)

Ei kyse ole mistään että sut on saatava kiinni jostain, vaan ihan omasta toiminnastasi johtuu pieni ihmettely että mikset halua puhua huulitäytteistä kun kaikista muista ulkonäköäsi muokkaavista asioista sulla on ollut todella pitkät ja perusteelliset postaukset ja pohdintaa joka suuntaan. Niin jännä että tosiaan jotkut hiuslisäkkeet on sulle iso juttu mutta huulitäytteet ei.

Karoliina Pentikäinen

Nyt rauha maahan, ladyt <3 Mulla ei postausaiheet muutenkaan mene sen mukaan, mikä on big deal. Mä en ole vissiin koskaan sanonut, että hiuslisäkkeet ON iso juttu. Musta niistä on ollut vaan kiva kirjoittaa, kun itse - siis MINUSTA -niiden luoma muutos on suurempi. Ja toki myös huomattavampi. Mutta jokainen saa ajatella näistä asioista ja niiden suuruudesta mitä haluaa. Itse en usko, että on olemassa mikään vakavuusastellinen jana kyseisissä asioissa. Ja vaikka olisi, se ei suoraan sanottuna mua kiinnostaisi, koska teen - kuten aina - itseeni liittyvät asiat niin kuin musta itsestä tuntuu :)

Maksettu mainos karkottaa maksavat asiakkaat (Ei varmistettu)

Voisit joskus olla vinkumatta ilmaisia palveluita. Tämäkin palvelu saatu, lie myös sun huulitäytteet? Joista et yllättäen maininnut mitään, seuraavaksi silarit jos vähän mainostat blogissa? Tiedoksi ko yrityksille että tämä yhteistyö ajaa ainakin minut asiakkaana pois..

Ilmoitatko verottajalle kaikki saamasi palvelut? Aika iso summa tulee tekotukista, ripsistä, värjäyksistä, kasvohoidoista ym per vuosi

Vierailija (Ei varmistettu)

Tästä verotusasiasta bloggaaja on muistaakseni kertonut useammankin kerran.
Kyllä tuo kateus on sitten uskomatonta. Jos ei elä täysin omavaraistaloudessa missä tuskin kukaan suomessa elää niin ei voi todellakaan kirjoittaa mistään palveluista ei edes ruokaostoksista, jos joku käsittää sen noin. Olen sanonut täällä kommenteissa ennenkin ja sanon nytkin että bloggaamunen jos joku on homma jota voi alkaa tehdä ihan jokainen jos kovin ylivoimaiseksi käy tuo kateus! Ei tarvita välttämättä kuin älypuhelin ja menoksi vaan! Jos on meinaan jotain sanottavaa.

Sekin lukijana harmittaa joskus että jengi ei ymmärrä yhtään mistä kirjoitetaan ja mikä on keskustelun aihe. Mutra sellaista ei voi vissiin ihan kaikilta vaatia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vielä tuohon edelliseen kommentoijan tunteenpurkaukseen lisään että jos olet todella noin vihainen siitä että joku avaa keskustelua jostain kauneustoimenpiteestä niin tuskin voit silloin käydä missään kauneuttasi hoitamassa. Jokainen kauneushoitola mainostaa nimittäin jotenkin jos olet huomannut. (Tämä ei muuten ollut kaupallinen yhteistyö jos tarkkaan katsoit.) Niin että tuskinpa sinussa kukaan kauneusalan yrittäjä paljonkaan menetti vaikka kamalan uhkauksesi toteuttaisitkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olihan tämä nyt selkeä mainospostaus linkkeineen kaikkineen! Mutta sehän on sitten vallan mainio juttu ettei näitä yrittäjiä mainostensa käänteinen vaikutus vaivaa :) &lt;3

Karoliina Pentikäinen

Kolmeen edelliseen:

Ensinnäkin mun ei tarvitse tässä vaiheessa blogiuraa "vinkua" palveluita tai tuotteita yhtään mistään. Tarjotaan on enemmän, kun mitä teen. Ja suosittelen tasan niitä palveluita - maksettuja tai saatuja - joihin aidosti uskon.

Nämä ripset, jotka kuvissa näkyy, ja jotka huollatin perjantaina (kuva otettu sunnuntaina) maksoivat minulle 75e. Voit tarkistaa kuitin BB Lashesista. Ja mikä huuliin tulee, nekin on joka kerta ollut ihan itse maksetut alusta loppuun. Miksi mikään firma edes sellaisia "antaisi", kun en ole niistä muuta kertonut, kun kommentiboksissa vastannut, että sellaiset on. 

Verotusasian voit tarkistaa verottajalta ja asiaa olen avannut niin monta kertaa osaltani blogissa, etten enää tähän ala toistaai itseäni. Tarkka selonteko löytyy varmasti google-haulla. 

Satuin vaan kuulemaan (Ei varmistettu)

Tampere on aika pieni paikka, ja jos yhtään tuntee tiettyjä palveluita tarjoavia yrityksiä ja henkilöitä niin kyllä, sinä vingut palveluita ja tuotteita ilmaiseksi blogipostauksia vastaan. Se on noloa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisikohan kyseessä ollut kateellinen pienyrittäjä jonka kanssa bloggaaja ei ole yhteistyöhön lähtenyt:) Satuin vaan minäkin kuulemaan....

Karoliina Pentikäinen

Kahteen edelliseen:

Nyt on kyllä pakko rehellisyyden nimissä sanoa, että mulle ei tule mieleen yhtään firmaa Tampereelta, jolta olisin ruinaillut mitään. Kyllä yhteistyöt on ollut aina - myös Mansessa - kahden kauppaja niin kuuluukin. Se on ihanaa :D Mun motto on jo vuosia ollut, että mä teen yhteisiä juttuja vaan kivojen ihmisten ja firmojen kanssa. 

Kseno12 (Ei varmistettu)

Suomessa on jotenkin outo tapa reagoida ja dissata naisia, jotka tykkäävät laittautua ja pukeutua naisellisesti. Tälläisiä reaktiota ei tulisi naapurimaassa missä arvostetaan naiskauneutta ja huoliteltu ulkonäkö naisella on tärkeä ominaisuus osana naiseutta.

Jos itsellä on kivempi olla pidennysten/täytteiden kanssa niin ei se ole muilta pois. Ja, jos bloggaus on sun päivätyö niin tottakai sulla on yhteistyökumppaneita ja esittelet kauneuspalveluita,jos se sun tyylille sopii. Miksi jonkun pitää siitäkin pahoittaa mielensä? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Jospa ottaisit edes alkeellisesti selvää asioista ennen kommentointia: esim yksi Ruotsin suosituimmista bloggaajista House of Philia on muokannut kasvojaan täytteillä ym kaikella mahdollisella, ja saa tosi paljon kauhistelevaa ja negatiivista palautetta. Ja sitten toisaalta samaa kateusjollotusta fanittajilta kuin Suomessakin, joten kyllä sitä tapahtuu muuallakin:'D Uteliaisuudesta, miksi kukaan olisi kateellinen lisäosista, kenellekään??:D

Voin myös osaltani kertoa että kyllä meitä on jo todella runsaslukuisesti jotka jätämme niiden yritysten tuotteet hankkimatta jotka syytävät bloggaajille, joko kerjätessä tai muuten, ilmaiseksi. Esim. Hakola ja Balmuir esimerkkeinä joita muuten olisin ostanut, mutta liiallisen bloggaajatyrkytyksen myötä ostin muilta merkeiltä. Perinteinen markkinointi on asia aivan erikseen, siinä kaikki kuluttajat ovat samalla viivalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää on kyllä totta. Jossain vaiheessa joku mainitsi jonkun toisen blogin kommenteissa aloittaneensa jopa some-kampanjan blogeissa mainostettujen tuotteiden tms. boikotoimiseksi, mutta en tiedä, toteutuiko idea. Toivon, että yritykset huomioisivat tuotteita ilmaiseksi lähetellessään seuraaja- tms. määrien lisäksi myös sen, että jotkut lukijat saattavat tietoisesti jättää valitsematta bloggaajan valitseman tuotteen. Itse olen tehnyt näin jo useamman tuotteen / merkin kohdalla ja pyrin siihen jatkossakin.

Karoliina Pentikäinen

Hei kertokaa, mua kiinnostaa tietää! Mikä yrityksestä teke huonomman, jos se markkinoi vertaismarkkinoinnin kautta? Miksi haluaa tietoisesti kartella näitä merkkejä, mutta sitten esim lehti/tv/radiomainos on ok? Mielenkiintoinen aihe :) !!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ”vertaismarkkinointi” (jösses näitä termejä - vastaava kuin se että bloggajista puhutaan yhtäkkiä ”vaikuttajina”) tee minusta yrityksestä tai tuotteesta automaattisesti huonompaa. Olen vain huomannut, muutamien kokemusten perusteella, ettei bloggaajan ylisanoin kehuma tuote tai palvelu sitä välttämättä ole todellisuudessa ollut. Vaikka toki ihan kaikki bloggaajat hokevat tuota mantraa, että mainostavat vain ja ainoastaan itse hyväksi havaitsemiaan juttuja. Jännä vaan, ettei sitä sitten voi tehdä ilmaiseksi ;)

Itselläni kysymyksessä on enemmänkin yhden naisen pieni vastalause blogimarkkinointia vastaan kuin mikään syvällisesti perusteltu kannanotto. Aloin lukea blogeja silloin kun niissä mainostaminen ei tullut kenelläkään mieleen ja siksi haluaisin edelleen lukea blogeista päiväkirjamaista arkipäiväistä sisältöä ilman, että joutuisin erottelemaan maksetun mielipiteen aidosta. Ja näillä asioilla on ero, vaikka toki kaikki bloggaajat väittää, ettei juuri heidän mielipiteensä ole ostettavissa. Kyllä se on.

Tämä on siis vain minun mielipiteeni ja se, että joku laskee bloggaamisen oikeaksi työksi, josta kuuluukin saada palkkaa, on mulle ihan ok. Itse en kuitenkaan ole tätä mieltä. Bloggaaminen on minusta harrastus enkä itsekään saa harrastuksistani palkkaa, vaikka käytän niihin todella paljon aikaa, vaivaa ja rahaakin. Eikä kuulukaan saada.

Oon varmaan niin jämähtänyt mielipiteideni kanssa, mutta olkoon niin :)

Ei tosiaan ole työtä (Ei varmistettu)

Todella hyvin sanottu. Ja sekin jo kertoo jotain, että JOS bloggaaja on maksanut jonkun tuotteen itse ja sitä kehuu, täytyy se isoon ääneen tuoda julki. Että olen muuten ITSE ostanut tämän. Ohhoh. Niin me muutkin joudumme tekemään. Ja bloggaus ei todellakaan ole työtä, tai toki ilmaispalvelujen vonkuminen ”blogiyhteistyöhön” vedoten voi jossain kohtaa alkaa käymään raskaaksi..

Markkinoija (Ei varmistettu)

Siis tämä kommentoinnin taso on aivan ABSURDIA. Itse olen töissä pr/sometoimistossa ja kyllä, tämäkin on jollekkin ihan oikea työ, vaikka se eroaa siitä "perinteisestä oikeasta työstä" jonka käsität varmaan opettaja - lääkäri - virkamies -kolminaisuudeksi. Ja tähänkin työhön on päästy pitkän yliopistokoulutuksen pohjalta. Tervetuloa hei tulevaisuuteen! Markkinoinnin maisteri tässä moi! Vaikuttajamarkkinointi (bloggaajat tosiaan ovat vaikuttajia) on yksi tehokkaimmista markkinoinnin muodoista nykypäivänä – maailmassa, jossa suurinosa markkinointitoimenpiteistä tapahtuvat nykyään sosiaalisessa mediassa. Ja kuten perinteinenkin markkinointi muuttaa kuluttajan mielikuvaa brändistä ja tuotteesta psykologisella tasolla (aivan), niin tekee myös vaikuttajamarkkinointi sosiaalisessa mediassa. Tunnepitoiset reaktiot mainonnan vastaanottajassa ovat tismalleen samat, mainonnnan jakelukanava on vain eri. Perinteinen markkinointi ei siis millään tasolla ole sen "parempaa" markkinointia kuin vaikuttajamarkkinointikaan. Sitäpaitsi, nykyajan ihmiset suhtautuvat yrityksen yhdensuuntaiseen suoramarkkinointiin negatiivisemman kuin ennen. Nykyajan ihmiset haluavat etsiä tuotteista tietoa vertaisyhteisönsä kautta – eli esimerkiksi bloggaajien kautta, joihin he identifoivat ihanteellista minäkuvaansa rakentaessaa omaa identiteettiään tarvehierarkian ylimmällä tasolla eli itsensäilmaisun tasolla. Ja siis mikä tässä oli sinun mielestäsi väärin? Jokainen tekee loppujen lopuksi omat valintansa ostopäätöksistään. Markkinointi lisää vaihdantaa joka tuottaa talouskasvua joka tuottaa yhteiskuntaamme hyvinvointia, oli markkinoinnin jakelukanava mikä hyvänsä. Lainsäädännön näkökulmasta mainontaa kyllä säädellään, siitä sinun ei tarvitse huolehtia. Ja kyllä, bloggaaminen on myös työ. Tervetuloa tulevaisuuteen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eihän tuossa ole mitään väärää eikä täällä tainnut kukaan niin väittääkään. Itse tarkoitin sitä, että luen blogeja tavallaan puolituttujen ihmisten (siis vaikka en tokikaan tunne bloggaajia kuin blogin kautta) päiväkirjoina arkipäiväisistä asioista ja heidän mielipiteitään, joista ei ole maksettu. Siinä on siis blogien tarkoitus MULLE. Se, että joku haluaa opiskella some-markkinointia tai muuta vastaavaa ja rakentaa uransa sen tai bloggaamisen pohjalle, on minulle ihan ok. Se, pidänkö sitä oikeana työnä, lienee minun mielipiteeni, johon minulla on oikeus. Vastaavasti kuin sulla on oikeus sanoa, että se on oikeaa työtä. We agree to disagree, eikös niin?

Ja kyllä - ihmiset tekevät ostopäätöksensä eri perusteilla ja valitsemallaan tavalla. Kerroin vain, millä perusteella itse en tee.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja esimerkiksi tv- tai lehtimainos on minusta eri asia, koska se on selkeästi mainos. Katsoja tietää heti, että nyt mainostetaan ja sitä ei edes yritetä peitellä muun sisällön alle / taakse. Blogissa perheensä ihanasta arjesta kirjoittava bloggaaja saattaa yhtäkkiä alkaa jauhaa aivan taivaallisen ihanista ruispaloista, jotka ovat pelastaneet juuri heidän perheensä aamupalahuolet. Ja siinä vaan tulee tällaiselle old school -kalkkikselle vähän ”huijattu” fiilis, kun yhtäkkiä se omasta elämästään kertova bloggaaja muuttuukin mainostajaksi. Hankala selittää ja toisaalta jos tätä näkökulmaa ei halua ymmärtää, niin eihän sitä silloin ymmärrä :)

Karoliina Pentikäinen

Kaikkiin edellisiin liittyen markkinointiin:

Ihan on totta, että jokainen lukija saa hakea blogeista sitä sisältöä, mitä toivoo. Mun on kuitenkin sanottava, että tämä blogi on mun työ - halusitte tai ette - ja siihen kuuluu yhtenä osana kaupallisuus. Asiaan ei ole tulossa muutosta ja mua kiinnostaa myös muutakin kautta vertaismarkkinointi ja yhteistöiden kiemurat, joten en itse koe asiaa negatiivisena. Päinvastoin! Ja mitä huijattuun oloon tulee, en oikein ymmärrä sitä enää: Nykyisin jokainen pienikin bloggaaja osaa merkitä yhteistyöt kaikkien säädösten mukaan rehellisesti ja avoimesti. Siksi minusta on vähän hassua epäillä pimityksiä tai "varmasti tämäkin saatu ilmaiseksi -juttuja. En edes näe mitään syytä, miksi ei voisi kirjoittaa, onko palvelu/tuote saatu/yhteistyössä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Älä käytä tuota "vertaismarkkinointi"-termiä, se ei tarkoita sitä, mistä puhut.

Pipsa100 (Ei varmistettu)

Juttelin jokunen aikaa sitten allergikkona erään kauneusalan ihmisen kanssa noista ripsenpidennyksistä. Hän sanoi, ettei itse missään nimessä laittaisi niitä, koska sehän on liimaa, millä ripset kiinnitetään, jossa on aikamoisia myrkkykemikaaleja, ei todellakaan mikään luonnontuote. Aineosista osa samoja kuin erikeepperissä. Ei suositellut niitä kaltaiselleni astmaatikolle. Kannattaa itse kunkin miettiä mitä kemikaaleja silmiensä lähelle laittaa. Olen itsekin ymmärtänyt, että olet melko allerginen. Vaikutukset voivat näkyä vasta aikojen päästä. Eri asia on sitten, pitääkö noita muovinkappaleita silmissä edes kauniina. Omaan silmääni ne eivät sitä ole.

Karoliina Pentikäinen

Hyvä pointti!  Liimoille on moni allerginen ja vaikka ripset tehtäisiin kuinka oikein, varmasi on niitä, jotka niihin reagoi. Itse olen huomannut, että mulle on tosi tärkeää, kuka ripset tekee (ts. liima ei saa osua ihoon). Toisekseen muoviripset tuntuu musta kauhealle. Siksi minulla on silkkiripset. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Jokainen saa kaunistaa itseään niin paljon kuin haluaa, mutta nuo lisäosat ovat usein terveydelle haitallisempia kuin pois pestävät meikit ja muu kosmetiikka. Myös epäonnistuneet toimenpiteet voivat aiheuttaa pysyvää haittaa toisin kuin pieleen mennyt meikki. Siksi en rinnastaisi niitä meikkaamiseen tai ihon rasvaamiseen, vaikka ne sinällään ovat samaa itsensä kaunistamista.

Itse en näe, että sinun ikäinen toimii varsinaisesti ns. esikuvana, kun varmaan lukijat ovat pääosin jo aikuisia, mutta toki omalta osaltasi normalisoit tätä, että on ihan tavallista käyttää erilaisia lisäosia. Huonolla itsetunnolla varustetut voivat toki tuntea paineita, jos itse pysyttelevät "luomuna" (ehkä tahtomattaan, jos ei esim. ole taloudellisesti mahdollista ostaa haluamiaan palveluja), kun somessa on vahvasti esillä muunkinlainen naiskuva, mutta mielestäni se ei ole sinun tai muunkaan bloggarin asia.

Mee (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä! Mielestäni ripsienpidennykset, microblading ja huulitäytteet eroavat juuri siinä suhteessa meikeistä, että meikkejä voi testata huolettomammin. En sano etteikö meikistä voisi saada pahaakin reaktiota jos käy huono tuuri, mutta ainakin itselläni kynnys ottaa ripsienpidennykset on paljon suurempi kuin testata uutta ripsaria. Toki henkilökohtainen mieltymys mutta tykkään meikattuna olla ”paras versio itsestäni” korostamalla parhaita puoliani, eikä hankkimalla jotain sellaista mitä minulla ei luonnostaan ole (lisää tukkaa, ripsiä).

Kiitos Karoliinalle ajatuksia herättävästä tekstistä vaikka kyseessä onkin näin pinnallinen aihe

Karoliina Pentikäinen

Kahteen edelliseen:

Hyviä pointteja, ja ymmärrän tämänkin kannan tosi hyvin :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Pysyvä kemikaalikuorma sinun päässä on kaikilla lisäkkeillä (ripset, kulmat, huulet ja hiusväri) paljon paljon paljon suurempi kuin jos joku laittaa aamulla ripsiväriä.

Karoliina Pentikäinen

Hmm. En ole ihan varma. Kemikaalikuorma tulee ripsien liimasta, mutta muuten mun omat lisukkeet ei varsinaisesti ole mikään kemikaalikuorma.

Mun pidennykset (Mago) on allergiavapaita, eikä niiden teossa ja kiinnityksessä käytetä kemikaaleja. Pidennys sidotaan puuvillanauhalla.

Kulmat on tänä päivänä jo ihan omat.

Ja huulitäytehän ei ole missää nimessä kemikaalia. Samaa ainetta käytetään esimerkiksi migreenin hoitoon pistoksina. 

Naamapalmu (Ei varmistettu)

Öh. Hyaluronihappoa ei tosiaan käytetä migreenin hoitoon, vaan botuliinia, jota tuskin huuliisi on tungettu. Ja ei se huulitäyte mikään luonnontuote ole, vaikka samaa tavaraa elimistössäkin esiintyy, vaan ihan sillkaa keinotekoista ainetta eli kemikaalia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hiusten värjääminen blondiksi vaatii ehkä hieman topakampiakin kemikaaleja jotka hyvinkin verisuonitetun päänahan ihon kanssa tekemisissä. Allergikko äitini lopetti hiusten värjäämisen, helpotti mm. iho-oireita joita aiemmin oli kauttaaltaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mielenkiinnosta, onko huuliisi siis laitettu botoxia? En ole koskaan kuullut että migreeniä hoidettaisiin muilla kuin botuliinipistoksilla, korjaa ihmeessä jos olen väärässä. Botox ei mielestäni ole mikään täyteaine, vaan lihasta lamaannuttava hermomyrkky, eli käytetään ennemminkin ryppyjen silottamiseen kosmeettisessa tarkoituksessa?

Karoliina Pentikäinen

Kolmeen edelliseen:

Kyllä hoidetaan muullakin migreeniä. Voitte kysyä asiaa seuraavan kerran kyseisiä hoitoja tekeviltä sairaaloilta. 

Ja kukaan kampaaja ei laita enää nykypäivänä blondausainetta päänahkaan. Mutta se on kyllä totta, että ei blondausaineet - kuten ei muutkaan hiusvärit - ole täysin luomuja tai kemikaalittomia. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm. Katsoin asiaa lääketietokannasta, ja hyaluronhappoa sisältävää myyntiluvallista lääkeainetta on ainoastaan hyalgan niminen injektioneste, jota käytetään artroosin hoitoon nivelen sisäisesti liikkuvuutta parantamaan, ja täten kipua lievittämään. Googlen avulla en löytänyt mitään tietoa migreenin hoidosta muilla injektioilla, kuin botuliinilla.

Olen terveydenhuollon ammattilainen, joten ihan mielenkiinnosta siis olisin halunnut tietää, onko migreenin hoitoon nykyään todella käytössä myös täyteaineita, mutta sinun perustelut ja omat selvitykset ei vakuuta minua tässä asiassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa argumentointia; kyllä hoidetaan ja kysykää sairaaloilta. Kysyttiin sulta, kun tällaisen tiedon meille kerroit?

Hemmuli (Ei varmistettu)

Jos joku tosiaan on väittänyt että hyaluronihappoa käytetään migreenin hoitoon, niin hän on kyllä luultavimmin sekoittanut sen botuliinipistoksiin. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla kuka näin on sanonut, tai jotain muita lähteitä asialle, googlettamalla en kyllä löytänyt mitään tietoa.

Oletkotodellanointyhmä (Ei varmistettu)

Hei nyt ihan oikeasti: jos joku väittää sinulle että hyaluronihapolla hoidetaan migreeniä, niin sinua on kusetettu. Teen näiden aineiden ja aiheiden parissa töitä, eikä täyteaineilla hoideta yhtään kenenkään migreeniä, botuliinilla kyllä. Joten voitko hieman tarkentaa väitettäsi, vai intätkö taas vaan vastaan vailla faktoja?

Ennili (Ei varmistettu)

Migreeni- sekä bruksismipotilaana olen käynyt niin monet hoitomuodot läpi, että voin sanoa, ettei täyteaineita ole kukaan lääkäri koskaan edes maininnut migreenin yhteydessä. Botoxia sen sijaan käyn säännöllisesti ottamassa särkyihin. Botox relaxoi lihakset, jolloin niiden jännitys vähenee ja kipu hellittää tai lievenee.

Karoliina Pentikäinen

Edellisiin vielä:

Minusta en ole oikea ihminen vastaamaan erilaisista migreenin hoitomuodoista. Tiedän vain sen, mitä mulle on kerrottu. Paras, jos apua migreenin hoitoon haluaa, on kääntyä ammattilaisten puoleen. Tämä on sama, kun kertoisin, että autoon voi vaihtaa renkaat. En silti lähtisi itse opastamaan kyseisessä toimenpiteessä :)

Kuullun ymmärtäminen (Ei varmistettu)

Tai sitten et vain ole ymmärtänyt sinulle puhuttua. Todennäköisin vaihtoehto.

Hemmuli (Ei varmistettu)

Eihän kukaan sinulta ollut pyytänyt apua migreenin hoitoon, joten vertauksesi on todella ontuva. Ja ihan kuin nyt jokainen ei tietäisi että migreenin hoitoa koskien tulee kääntyä ammattilaisen puoleen. Tässä oli kyse siitä että levittelet väärää tietoa, etkä suostu oikaisemaan asiaa.

Pages

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.