Ysäri-Reima, lapsuusmuistoja ja alekoodi

 

*Reima ja Bella-blogit -kampanja Retro. Siitä sanasta tule mieleen 70-luku. Napakat lyhyet takit, hehtaarilahkeet, sinaapinkeltainen ja Jamekset. Pitkä kuuma kesä –leffan fiilarit. Jokin kaukainen, mitä itse ei ole kokenut. Omien vanhempien nuoruus. Eppu Normaalin ekat levyt ja Suonenjoen mansikkakarnevaalit.

Kun Reima tänä syksynä 70-vuotisen taipaleensa hengessä julkaisi ulkovaatemalliston osin retrohengessä, odotin – tietysti – 70`s show –meininkiä. Ja mitä sain? No sitä 70-lukumaisuutta, mutta kyllä paljon muutakin.

Oli nimittäin käynyt niin, etten ollut tajunnut oman lapsuuteni, 80-90-luvun taiteen, olevan nykypäivänä jo retroa. Voitteko kuvitella? -95 jääkiekon MM-skabat, DJ BOBO ja trollilelut (teinit! Ei liity trollaamiseen) eivät olekaan enää ihan tuossa äsken tapahtunutta, vaan aitoa retroa. Tästähän voisi vetää ikikriiseilyksi.

Kriisiä en kuitenkaan vielä (puoli vuotta 30-vuotissynttäreihin) vedä, vaan tyydyn ihastelemaan Reiman ysärivaikutteista saaneita ulkotamineita. Miten voikaan tulla oma lapsuus niin vahvasti mieleen! Kirkkaita teknovärejä, graafisia kuvioita ja vähän hiphop-henkeä. Ihan timanttista.Juhlavuoden kunniaksi Reima järjestää kansainvälisen Reima70 kuvakisan, jonne tekin voitte lähettää omia Reima-retrokuvianne. Kuvia voi ihastella Reiman Pinterestissä ja joka kuukausi valitaan myös kuun Retrokuva, jonka lähettäjä palkiaan juhlamalliston asulla.

Jotenkin Reima ja retrokuvat ovat sellainen kombo, että ne kyllä kuuluvat yhteen. Suomalainen arkihistoria ja kestävät ulkovaatteet : Ei kai noista aiheista voi edes puhua mainitsematta kumpaakin elementtiä!

Vaikka sukupolvet eroavat toisistaan, vaikka muotikin muuttu, on yksi asia varma: Täällä kylmässä pohjolassa on aina tarvittu - ja tarvitaan edelleen - viiman, pakkasen, loskan ja kosteuden pitäviä ulkotamineita. Koska ulkoiluhenki. Se meissä kai kaikissa synnynnäisesti on. Vai muistatteko lapsuudestanne tilanteen, että vesi- tai lumisade olisivat häirinneet teitä? Niinpä. Kyse on kai siitä paljon puhutusta pukeutumiskysymyksestä, joka meiltä aikuisilta tuppaa omalla kohdallamme välillä unohtumaan.


Vaikka lunta ja loskaa ei vielä näy, voi sekin sää yllättää meidät pian. Jos arpaonni ei potki retrokuvakisassa, voivat Bella-blogien lukijat lunastaa itselleen Reiman nettikaupasta vaatetuksen syksykeleille tai talven pakkasiin -10% hintaan koodilla BELLABLOGIT2014.

Muutenkin me täällä Belloilla meinaamme paneutua Reimaan tänä syksynä oikein kunnolla. Ja siihen me tarvitsemme erityisesti teidän apuanne. Kertokaapa, mitä ikinä olettekaan halunneet kysyä Reiman vaatteista, historiasta, materiaaleista, suunnittelusta tai tuotantoprosessista. Me lupaamme ottaa asioista selvää, ja palata niiden pariin, kun olemme saaneet vastaukset kysymyksiinne.

-Karoliina-

P.S. Onpa erikoista muuten katsoa näitä kuvia. Minä näytän nykyaan aivan isältäni samanikäisenä. Ja F taas näyttää nykyisin sille, kuin minä lapsena. Huomaatteko saman? Niin ja nämä muut söpölöisethän perheemme arkistoista kaivelluissa kuvissamme ovat pikkusiskoni Henriikka ja Auroora.

Kommentit

Hoover (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi tietää, kuka suunnittelee Reiman vaatteet ja etenkin niiden kuosit?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

:( Voih! Toivotaan ja kysytään!

Vipe (Ei varmistettu)

Kyssäri Reimavaatteista: Valmistetaanko vaatteita vielä ollenkaan Suomessa? Miten ekologisuus (nykypäivän trendi ja hyvä niin) näkyy tuotannossa?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Hmm.. Todella mielenkiintoista. Tämäkin menee kyllä kysymyslistalle. Kiitos Kaima!

Kaima (Ei varmistettu)

Onko Suomessa vaatteiden valmistaminen yksinkertaisesti niin kallista, että niitä ei kannata valmistaa täällä. Jos Reima valmistaa vaattensa ulkomailla, niin miksiköhän?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Hyvä Vipe! Tätä kysytään!

Kiinnostunut (Ei varmistettu)

Jääkö nykyään Reima-asun ompelemalla lapselle enemmän käteen ku kaks senttiä?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Olipas sinulta loistava kysymys! Itsekkin kyttään niitä lukemia aina, vaikken edes niistä paljon mitään ymmärrä...

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Hyvä kysymys. Mullakaan tästä ei (vielä!) ole mitään tietoa.

(Ei varmistettu)

Minua on jo pitkää kiinnostanut näissä talvivaatteissa ne "mittarit", joilla niitä myydään meille kuluttajille, lasten vanhemmille.

Kun talvivaatteesta annetaan "tutkittua numerotietoa", lätkästää käteen heti arvo, kuinka paljon vaate pitää vettä. Sen jälkeen ladellaan tuulen ja hankauksen kestoon omat arvonsa. Ihan hienoja lukuja aina ja tärkeitä tietojakin varmasti, mutta...

Missään mainoksessa, ei lastenvaatelehden suuressa talvihaalaritestissä, ei missään ikinä, kerrota talvivaatteiden lämpöarvoista yhtään mitään. Jos vaikka ajattelee enimmäkseen rattaissa istuvaa, juuri kävelemään oppinutta taaperoa, kyllä vanun määrällä ja laadulla on haalarissa enemmän merkitystä kuin millään muulla.

Vaikeaako määrittää?
Kun menen makuupussiostoksille, on jokaisessa pussissa suositus käyttölämpötilasta. Millaisilla keleillä on mukavaa käyttää, mihin asti tarkenee jne. Tahtoo lasten talvivaatteisiin samanlaisia mittareita. Helposti palelevalle lapselle, sille joka pitää kesälläkin pitkiä housuja, voisi näin valita sen kaikkein lämpimimmän haalarin. Kun taas sille hikipäälle, jonka talvihaalarin alla on pakkupakkasillakin vain t-paita, voisi ostaa jo valmiiksi käyttösuosituksiltaan kevyemmän haalarin.
Näitä tietoja meillä kaivataan!

sarita (Ei varmistettu)

Hei uteliaat! Olen reima-myyjä. Toki niissäkin on arvonsa esim.120g, 140g, 160g vanut. Tulkaa myymälään. Myyjä opastaa. Monesti ikäluokkiin on jo valmiiksi määritellyt vanumäärät verraten liikkumisen määrään eikä siitä vanhemman itse tarvi
stressata. Lisäksi on eri mallistoja eri käyttötarkotuksiin. Tärkeämpää on kuitenkin pitää huolta hengittävistä alus ja välikerrastoista ja siitä ettei haalari ole liian tyköistuva. Tällöin lapsen ja haalarin väliin ei jää tarpeeksi ilmaa ja heikentää kerrosten välistä systeemiä. Tulkaa paikanpäälle reima outleteihin ja jälleenmyyjille saamaan asiantuntevaa opastusta! :)

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.