Opas kaikille, jotka haluavat mätkiä homoja Raamatulla päähän

Saattaa sisältää ”hitusen” ironiaa.

Olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni herätysliikkeen parissa. Pienestä pitäen olen tiennyt, että homous on syntiä. Perustelut tälle eivät koskaan täysin auenneet, koska opetuksen kyseenalaistaminen tuomittiin epäuskoksi, joka sekin oli tietenkin syntiä. Sen jälkeen kun hahmotin, mistä argumentoinnissa on kyse, nämä uskonnolliset väittämätkin ovat saaneet uusia ulottuvuuksia epäloogisuuksiensa takia.

Argumentaatiovirheistä, omista kokemuksista ja suunnattomasta määrästä mustaa huumoria kehittyi hiljalleen tämä postaus.

Kas tässä, Raamatulla mätkimisen *) lyhyt oppimäärä, olkaa hyvät.

Olennaisinta on, että Raamatussa sanotaan näin. Uskovalle Raamattu on ainoa todellinen auktoriteetti. Tähän voi aina vedota, mitä tahansa toinen sanoo. Sillä ei ole väliä, mikä raamatunkohdan vaihtoehtoinen tulkinta on, tai miten asian voi nähdä alkukielien kautta.

Älä kuuntele, mitä toinen todellisuudessa sanoo. On ihan sama, vaikka hän vetoaa rakkauteen, kumppanuuteen tai siihen, että Jumala on luonut hänet homoksi. Homous on syntiä. Piste.

Muistuta, että olet huolissasi homon hengellisestä tilasta. Mikä tahansa uskonryhmän normeista poikkeava tapa elää on hyvä syy juoruta toisten asioista. Pelkästään epäily toisen tilanteesta oikeuttaa ottamaan asian puheeksi esimerkiksi ystävien kanssa. ”Luulen, että Piia-Petterissä asuu homouden henki. Voitaisiinko yhdessä rukoilla hänen puolestaan?”

Kerro, että tarkoitat vain hyvää. Jokainen meistä tahtoo toki hyvää toisille. Uskovainen erityisesti. Hänen hyvänsä vaan on vähän vääristynyttä: parannuksen tekeminen on ainoa tie todelliseen hyvään elämään.

Synti on julistettava synniksi. Tässä kohtaa lähimmäisenrakkaus ja toisen kunnioittaminen sopii unohtaa. Jumalan kirkkaus on tarjolla vain heille, jotka tunnustavat syntinsä ja katuvat niitä.

Homous on ihan ok, mutta pyllypanot saatanasta. Älä siis toteuta homoseksuaalisuuttasi.Joillekin meistä on annettu naimattomuuden armolahja. Selibaatti koskee myös masturbointia, ja eri ihmisillä on erilaisia kilvoittelun aiheita. Homolla se on homous.

Vetoa tunteisiin. Ei ole ihan tuulesta temmattu vaikuttamisen muoto esimerkiksi laulattaa tunnepitoisia lauluja seurakunnan tilaisuuksissa. Hurmos on tärkeä tapa kokea yhteyttä seurakuntaan, ja silloin saarnajan jyrisevä puhe tuomiopäivästä uppoaa hyvin.

Syyllistä ja pelottele. Mikä tahansa käy. Onhan kyse iankaikkisesta elämästä. Miten lapsillesi käy, kun nyt sorrut tällaiseen syntiin? Etkö ajattele vanhoja vanhempiasi, kuinka tämä käy heidän voimilleen?

Onnea matkaan! On hienoa kun haluat voittaa sieluja taivastielle. ❤️

*) Raamatulla päähän lyöminen on kuvaannollinen termi, joka tarkoittaa käytöstä, jossa uskovainen vetoaa Raamatun sanaan, kun tuomitsee tai arvostelee toisen ihmisen käytöstä.

Teksti Xena, kuva Joel Muniz / Unsplash

suhteet ajattelin-tanaan tasa-arvo oma-elama
Kommentit (2)
  1. Eikö raamatussa ole muitakin yhtä pahoja iljetyksiä kuin homous? Kummasti ei ketään kiinnosta muiden katkaravunsyönti kuitenkaan. Vaikka jumalaa se niin iljettää!

    1. Joidenkin mielestä ei ilmeisesti ole. Kummasti esimerkiksi Roomalaiskirjeestä poimitaan ne parhaat palat, jotka viittaavat luonnonvastaisuuteen ym. Jusu Vihervaara avaa historiallista kontekstia ja alkukielistä tekstiä mielestäni hyvin blogipostauksissaan https://www.kotimaa.fi/blogit/paavali-ei-tuominnut-homoseksuaalisuutta/ ja https://www.kotimaa.fi/blogit/raamattu-ei-tuomitse-homoutta/ /Xena

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *