Nopea aineenvaihdunta

Lainasin kirjastosta Haylie Pomroyn kirjan Nopea aineenvaihdunta – Syö hyvin ja Polta rasvaa. Ihan mielenkiintoinen ja mitä pidemmälle luin, sitä enemmän kiinnostukseni heräsi. Voisiko minunkin kehoni opettaa rasvanpolttokoneeksi?

Päätin koittaa mitä kirjan ohjeet minulle tekevät ja miltä tuntuu noudattaa alussa tiukkojakin rajoitteita.

kirjankansi.jpg

Ohjelmaa on tarkoitus noudattaa 28 päivää. Vaatii paljon valmistautumista ja asiaan perehtymistä. Itse otin ruutuvihon avukseni johon hahmottelin viikon ruokailuni kirjan ohjeista. Kirjassa on reseptejä joka vaiheeseen, joista valitsin ensimmäisen viikon ateriani. Kirjoitin kauppalistan ja koska oli vapaapäivä, valmistin ruuat annoskokoihin pakattuna pakkaseen. Näin nopeutan ja helpotan ohjeiden noudattamista kiireessä.

Yksinkertaistettuna ensimmäisessä vaiheessa puretaan stressiä ja rauhoitetaan adrenaliinia hiilihydraateilla, tämä kestää kaksi päivää.

Toisessa vaiheessa vapautetaan varastoitua rasvaa ja rakennetaan lihaksia proteiinipitoisella ruualla, tämäkin vaihe on kaksipäiväinen.

Kolmas vaihe kestää kolme päivää, silloin tankataan hyviä rasvoja ja käynnistetään rasvanpoltto.

Nämä vaiheet tehdään uudestaan ja uudestaan 28 päivän ajan. Syödä pitää kolmen tunnin välein aina, kun on hereillä, eli välipaloja lisätään sen mukaan kuinka pitkään valvoo. Liikuntaa harrastetaan kunkin vaiheen mukaan. Tiedän jo nyt, että itselleni tulee ainakin kahden päivän tauko, ehkä neljän, koska olen reissussa. Yritän kuitenkin syödä niin hyvin kuin pystyn ja palaan heti kotona ruotuun.

Ehdottomia rajoitteita on mm. ei vehnää, ei maitotuotteita, ei kofeiinia, ei sokeria… Itse en aio kahvia jättää kokonaan, opettelen juomaan mustana ja vähentämään näin alkuun.

Ja vesi. Vettä pitää juoda paljon!

Kirjassa on niin paljon tietoa kehon toiminnasta ja paljon ruokia joita saa syödä kunkin vaiheen aikana, että menen varmaan ostamaan kirjan omaksi. En millään pysty sisäistämään kaikkea ennen kuin kirjasto vaatii omansa takaisin. Samalla pystyn kirjaan tekemään omia merkintöjäni.

Teen eri vaiheista omat postaukset, kunhan ehdin.

hyvinvointi liikunta
Kommentit (2)
  1. Aihe on kiinnostava.:) Onko nuo ohjeet kuinka tiukkoja, eli tuntuuko että saat noudatettua niitä ilman ponnisteluja? Saatko istutettua omaan arkeesi ne asiat helposti? Miten on tarkoitus jatkaa tuon 28 päivän jälkeen?

  2. Mielenkiintoista! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *