Kun koodikirves kaivoon lens

Mää meinasin hieman oikaista tämän itseopiskelun kanssa ja ilmottauduin ohjelmoinnin Mooc-kurssille. Tarkoitus oli kevään aikana suoritella sieltä niitä moduleita pois. Mutta sitten iski tietotekniikka. Arhg. Kuinka osuvaa. Jotta kurssin tehtävät sai suoritettua piti ladata ohjelma, joka ei sitten toiminut mun koneessa. Siellä oli ohjeet, että jos ei toimi ”tee näin”. Mutta ne kerpeleen ohjeet oli todella tekniset. Sitten meni hermot ja totesin, että pitäkää tunkkinne ja kurssinne.

Nyt ehkä vähän harmittaa, mutta ollaanpa taas alussa eli itseopiskelun lähteillä. Tosin ajatuskin on tässä kevään aikan hieman jalostunut eli ensisijaisesti mää haluan oppia ymmärtämään koodia ja sen mahdollisuuksia. Heivasin sen oppimistavoitteen syrjään.Tiedän sitten joku päivä, että mitä koodaria voi pyytää tekemään ja mikä on aivan järjetöntä ajankäyttöä, ja mitä nyt ei vaan (toistaiseksi) ole mahdollista tehdä. Toki jos/kun siinä sivussa oppii itsekin tuottamaan nykyistä pidemmän pätkän koodia, niin ei sekään väärin ole!

Joulukuussa kiviäki kiinnosti

 

Joten nyt jatkan internetin syövereissä pyörimistä ja esitän Googlelle kettumaisia kysymyksiä. Ennen kaikkea opettelen kyselemään siltä oikeita kysymyksiä. Lisäksi yritän epätoivoisesti etsiä suomenkielistä ”Tämä on ohjelmointi ja tätä voit sillä tehdä” -kirjaa. En ole löytänyt sopivaa for Dummies -kirjaa edes enkuksi, saati sitten suomeksi . Koska ymmärtäminen on päämäärä, niin haluaisin lukea suomeksi. Ei tarvitsisi joka termin kohdalla ihmetellä, että enkö tiedä mitä tämä on vai enkö vain tiedä termiä enkuksi. Nyt mulla on luvussa aivan erinomainen Coding for Dummies (for Kids). Just sopivan alkeellista eli uusia oppimiskokemuksia päin.

Työ ja raha Opiskelu
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.