Mitä, kuka, hä? Eli mitä koodaaja käytännössä tekee?

Ok, eli siis ohjelmointi ja koodaus on sama asia, muttei kuitenkaan. Mutta mitähän ne tyypit oikeasti tekee? No koodaa ja ohjelmoi. HAH!

Eikun Google jälleen laulamaan. Sieltähän se sitten löytyi, juurikin haluamani vastaus ”Ohjelmistosuunnittelijat ja ohjelmoijat työskentelevät ohjelmistojen suunnittelun, toteutuksen, kehityksen ja ylläpidon tehtävissä … Ohjelmistosuunnittelijan tehtävänä on suunnitella ohjelmistotuote ohjelmointivalmiiksi. Hän määrittelee rakennettavan ohjelman sekä kuvaa sen tekniset ratkaisut … Työn pääpaino on enemmän ohjelmointiin liittyvien kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa kuin itse koodin kirjoittamisessa. Varsinaisen ohjelmoinnin tekeekin usein ohjelmoija, joka ryhtyy koodaamaan ohjeiden mukaisesti.” Aah, kiitos Ammattinetti. Tää on ehkä just se syy, miks mää oon aina jotenkin tipahtanu kärryiltä. Missä helvetissä on konkretia? Ok, ohjelmoija siis pähkii asioita päässään ja sitten se naputtelee tietokonetta. Ja kas näin, hän ohjelmoi! En tiedä, notta onko tää asia jotenkin nuorisolaisille helpompaa, mutta tämmönen varhaiskeski-ikäinen ihmettelijä vaatii kyllä hieman käytännönläheisempiä esimerkkejä työtehtävistä.

Enemmältikin löysin syventävän vastauksen siihen mitä ohjelmointi on ja missä sitä koodia oikein on. Nyt löyty se ratakisko, jolla asia saatiin viimeinkin kalautettua munkin kalloon. ”Työ voi kohdistua esimerkiksi tietokoneen käyttöjärjestelmään tai johonkin sovellukseen, nettisovelluksiin, mobiilisovelluksiin tai laitteissa kuten kodinkoneissa oleviin sulautettuihin ohjelmistoihin.” Selvä, sitä koodia on oikeasti kaikkialla. Ja sen kanssa voi tehdä töitä kaikkialla! Voihan kaikkeus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä tapauksessa ilmeisesti typärä vastaus on se ainoa vastaus. Koodaaja koodaa. Mutta mitä se sitten käytännössä tekee riippuu sitten taas ihan työtehtävistä. Shiiit. Mä olisin kaivannut jonkin konkreettisen yleistyksen -mitähän helvettiä se nyt sitten tarkoittaaki? Mutta törmäsin vaan kaiken maailman keskusteluihin ja muihin turhuuksiin. Opin kuitenkin, että koodaaja istuu palavereissa, pähkii ongelmia, kirjoittaa koodia, miettii miks helvetissä se ei toimi, kirjoittaa uudestaan, ihmettelee miks se toimii, mutta silti kokonaisuudessa joku prakaa ja taas pähkitään yhes koos ja mietitään miten ongelma saadaan oikeasti ratkastua ja kustannustehokkaasti. Hä. Ehkäpä mun tarttee hommata joku koodaaja langan päähän ja kysyä…

Mutta koska en jaksanu tätä lankaa seurata tämän pidemmälle, niin ehkäpä mää seuraavaksi rupean puhumaan kielillä. Josko sitten joku palikka loksahtais kohilleen. On muuten kettumaista kaivaa tietoa esiin, kun et oikein edes tiedä mitä etsit. Ryhdyn siis etsimään kysymyksiä!

P.s. Arvatkaapa mitä ohjelmoijan tarvii osata? ”Ohjelmistojen suunnittelussa ja ohjelmoinnissa tarvitaan ohjelmointiosaamista, käyttöjärjestelmien hallintaa ja tietokantaosaamista.” No shit?!?! Onko ihan oikeasti meiän nuoriso näin pihalla vai aliarvioidaanko niitä nyt aika rankalla kädellä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *