Viinit faktana, kiitos.

Viini, siitä mä olen pitänyt jo pitkään, niin ja oluesta kanssa. Mutta hyvin pinnallisella tasolla, tai no syvälle ne on uponnu. Mää olen juonut niitä (vähintään kohtuullisesti) ja mää oon joko tykänny tai joskus harvoin en. Mää tiedän kohtuu hyvin millasista viineistä -kuivista ja hapokkaista- ja bisseistä -hyvin humaloiduista ja rapsakoista- mää tykkään. Tiedän myös mitkä on enemmän nounou-osastoa -makeat ja hapottomat litkut. Mutta sen syvällisemmin en oo koskaan asiaa miettiny. Kaikenlaisia faktoja on matkaan tarttunut, koska nippelitieto nyt vaan on niin siistiä. Jotain siis viinistä jo tiedän, mutta ei perusasioiden kertaus oo koskaan huono asia. Jaaritteleehan se vanha sananlaskukin vahvasta perustasta ja talon rakentamisesta.

Viini. Aina se on mielessä ja iäti sydämessä.
Myös paskoja viinikuvituksia luvassa lisää. Kannattaa siis pysyä linjoilla.

Nauttimisen lisäksi mää siis haluan oppia analysoimaan tarkemmin viinejä sekä ymmärtämään mistä ne tulee ja miks ne on just semmosia, kun ne on. Tuntea koko prosessi pellolta pöytään. Sekä ennen kaikkea oppia löytämään ne maut sieltä juomasta. Oppia yhdistämään se suussa maistuva makuajatelma, siihen makuun jota haetaan eli ei enää takaraivossa pyörivää: ”Joo tässä maistuu se, se. Oota, just se. Joo mää tiedän tän. Tää on se. Mikä helvetin maku tää oikein on, tää mitä mää en nyt saa kiinni. Mutta just se. Kyllä mää tän tiiän.”Kiitos. Sama vielä ratakiskosta väännettynä. Haluan tunnistaa milloin siellä lasissa luuraa makuna se sitrus, se punainen marja, se kirsikka, se tammi, se talli, se nahka ja ne muut. Ananasta viinissä ei kuulemma koskaan ole (ja miksei ei muka? Hä?). Joten toivottavasti en opi sitä sieltä löytämään. Lisäksi haluan oppia rypäleistä, maista, tuottajista, tyypeistä, humalista (siis siitä kasvista, olotilasta opintoja on jo riittämiin takana), hiivoista. Kaikesta siitä mielenkiintoisesta tauhkasta viinin ja oluen ympärillä. Siitä mikä tekee niistä just viiniä ja olutta, niin ja viskiä. Koska onhan viskikin nyt hyvää eli sitäkin kannattaa opiskella lisää. Tuli jano.

Pohjimmiltani mää oon faktojen rakastaja ja nippelitiedolla elvistelijä, joten mikä sen parempaa kuin kartuttaa juomatietämystää ja JAKAA SE TIETO kaikille tai no ainakin jollekulle. Ehkä joku muukin oppii. Jottei mun lähipiiri kyllästy muhun, kun mää tyrkytän niille TODELLA TÄRKEITÄ TIETOJA sekä juomista että koodaamisohjelmointitietokoneasioista! NIin mää tyrkytän ne faktat TEILLE! Te voitte onneks jättää lukematta. Mutta toivottavasti ette. Eli viineilemisiin!

koti ruoka-ja-juoma opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *