Siitä se idea sitten lähti

Viini, siitä mä olen pitänyt jo pitkään, niin ja oluesta kanssa. Mutta hyvin pinnallisella tasolla, tai no syvälle ne on uponnu… Mää olen juonut niitä (vähintään riittämiin). Mää oon joko tykänny tai joskus harvoin en. Mää tiedän kohtuu hyvin millasista viineistä -kuivista ja hapokkaista sekä marjaisista ja pyöreistä- ja bisseistä -hyvin humaloiduista ja rapsakoista- mää tykkään. Tiedän myös mitkä ovat enemmän nounou-osastoa -makeat ja hapottomat litkut. Mutta sen syvällisemmin en oo koskaan asiaa miettiny. Kaikenlaisia faktoja on matkaan tarttunut, koska nippelitieto nyt vaan on niin siistiä. Jotain siis viinistä jo tiedän, mutta ei perusasioiden kertaus koskaan huono asia ole. Jaaritteleehan se vanha sananontakin vahvasta perustasta.

Viinipullo. Köpötellen.
Myös epämääräisiä kuvituksia luvassa lisää. Kannattaa siis pysyä linjoilla

Nauttimisen lisäksi mää haluan oppia analysoimaan tarkemmin viinejä sekä ymmärtämään mistä ne tulee ja miks ne on just semmosia, kun ne on. Mää haluan opetella tuntemaan koko prosessin viljelmiltä lasiin. Sekä ennen kaikkea oppia löytämään ne maut sieltä juomasta. Oppia yhdistämään se suussa maistuva makuhajatelma, siihen makuun jota haetaan eli ei enää takaraivossa pyörivää kelaa: ”Joo tässä maistuu se, se. Oota, just se. Joo mää tiedän tän. Tää on se. Mikä helvetin maku tää oikein on, tää mitä mää en nyt saa kiinni. Mutta just se. Kyllä mää tän tiiän. Kyllä sää tiiät” Kiitos. Sama vielä ratakiskosta väännettynä. Haluan tunnistaa milloin siellä lasissa luuraa se sitrus, se punainen marja, se kirsikka, se tammi, se talli, se nahka ja ne muut. Ananasta viinissä ei kuulemma koskaan ole (ja miksei ei muka? Hä?). Joten toivottavasti en opi sitä sieltä löytämään. Lisäksi haluan oppia rypäleistä, maista, tuottajista, tyypeistä, humalista (siis siitä kasvista, olotilasta opintoja on jo riittämiin takana), hiivoista. Kaikesta siitä mielenkiintoisesta tauhkasta viinin ja oluen ympärillä. Siitä mikä tekee niistä just viiniä ja olutta, niin ja viskiä. Koska onhan viskikin nyt hyvää eli sitäkin kannattaa opiskella lisää. Tuli jano.

Pohjimmiltani mää oon faktojen rakastaja ja nippelitiedolla elvistelijä, joten mikä sen parempaa kuin kartuttaa juomatietämystää ja jakaa se tieto kaikille tai no ainakin jollekulle. Ehkä joku muukin oppii. Jottei mun lähipiiri kyllästy muhun, kun mää tyrkytän niille TODELLA TÄRKEITÄ TIETOJA juomista, niin mää tyrkytän ne faktat TEILLE! Te voitte onneks jättää lukematta. Mutta toivottavasti ette. Eli viineilemisiin!

P.s. viini & muut juomat eivät ole kovin haudanvakavia asioita, joten täällä niitä käsitelleen hyvin rennoin ottein ja ajoittain myös huonohkolla huumorilla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *