Hei, minä täällä!

Olen Riikka, kolmekymppinen kokki ja viinihörhö. Ravintolatyötä olen tehnyt reilut kymmenen vuotta eri ruokaravintoloissa ympäri Tamperetta, esimiehenä ja työpaikkaohjaajana vuodesta 2013. Taustalla mulla on aikaisempi kokin tutkinto ja restonomin tutkinto vuodelta 2014. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla ja opiskelen Liiketalousopisto Perhossa WSET Level 3 -viinitutkintoa.

 

Riippumatta tilanteesta shamppanja on yleensä hyvä idea

 

Jäin maaliskuussa äitiyslomalle työstäni, olen ollut samalla työnantajalla nyt kuutisen vuotta. Alanvaihto on ollut jo pidempään mielessä, sillä olen vuosien varrella kärsinyt erilaisista olkapään rasitusvammoista ja viimeisimpänä yllärinä minulla on ilmeisesti polvessa rustovaurio, johon ortopedin tuomio oli että nyt se pitää vain käyttää loppuun (!!!) ja leikataan sitten jos/kun se tulee ajankohtaiseksi. Eläkeikään ei siis tällä kropalla keitetä, ja mielellään toki pitäisin oman polveni niin kauan kuin mahdollista.

Mun innostus viineihin syttyi kymmenisen vuotta sitten, kun silloisessa työpaikassani pääsin osallistumaan henkilökunnan omaan viinikerhoon. Kerhoa veti viineihin intohimoisesti suhtautuva ravintolapäällikkömme, jonka johdolla pääsimme nauttimaan esimerkiksi ranskalaisten viinien parhaimmistoa. Tämän jälkeen olen jokaisessa työpaikassani tuppautunut kaikkiin viinikoulutuksiin joihin olen päässyt.

Opintojen aikana toivottavasti kirkastuu olisiko tuleva ammatti juomien parissa. Minua kiinnostaisi esimerkiksi tukkukaupan ja viinien maahantuonnin parissa työskentely tai opettaminen ja kouluttaminen.

Blogissa kirjoitan rentoon tyyliin viinistä ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Lasi kouraan, tervetuloa mukaan!

Kulttuuri Ruoka ja juoma Oma elämä Opiskelu