Katsaus Alkon huhtikuun 2020 erikoiseriin

Alkon huhtikuun 2020 erikoiserien teemoja ovat kevään kuplivat, viinejä Latinalaisesta Amerikasta, pienpanimoiden taidonnäytteet, sekä pienerät ja väkevien erikoiserät.

Espanjalainen corpinnat-kuohuviini on valmistettu paikallisista luomurypäleistä (kuva: alko.fi)

Kuohuviiniteemasta löytyy useita hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi tulevan vapun kilistelyyn tai muihin kevään juhliin. Mukana on kaksi espanjalaista Corpinnat-kuohuviiniä (Corpinnat on DO Cavasta irrottautunut tuottajajärjestö, joka valmistaa kuohuviinejä paikallisista espanjalaisista rypäleistä) non-vintage Nadal Original Reserva Corpinnat Brut sekä vuosikertakuohuva Torelló Finca Can Martí Corpinnat Brut Reserva 2014. Lisäksi nostan tähän saksalaiset riesling-kuohuvat: Solter Rheingau Riesling Reserve Rüdesheim Berg Roseneck Brut 2012 ja Basserman-Jordan Riesling Brut 2013. Saksalaisia, saksalaisista rypäleistä valmistettuja kuohareita ei juurikaan näe myynnissä Saksan ulkopuolella, joten itse laitan nämä kyllä korvan taakse! Pari shamppanjaa ja yksi aussikuohari joukosta löytyy myös.

Pari harvinaisempaa saksalaista riesling-kuohuviiniä oli poimittu erikoiserään! (kuva: alko.fi)

Myös Latinalaisen Amerikan viineissä on (varsin edullisia) kuohareita, Kaiken Rosé Brut Argentiinasta sekä Salton Evidence Brut Brasiliasta. Argentiina on meillä tunnetumpi voimakkaista punaviineistä, mutta itse asiassa siellä tuotetaan paljon kuohuviinejä. Ne vaan eivät päädy maan ulkopuolelle myyntiin, kuluttavat ne paikan päällä 🙂 Bolivialainen La Concepción Merlot Cabernet Sauvignon Syrah 2018 voisi olla veikeä poiminta pääsiäispöytään. Muut viinit tulevat Meksikosta, Perusta ja Uruguaysta.

Pääsiäispöytään bolivialaista punaviiniä? (kuva: alko.fi)

Pieneristä itselleni nousi heti vesi kielelle kun bongasin listan ensimmäisenä jenkki-chardonnayn: Talbott Sleepy Hollow Vineyard Chardonnay 2016 lupailee olevansa keltaluumuinen, sitruksinen, VALKOSUKLAINEN, tamminen ja pitkä. Samalta tuottajalta mukana on myös pinot noir. Tämän jälkeen katsoin listaa eteenpäin, ja bongasin todellisen keräilijän helmen: Château d’Yquem 2017 on makea, jalohomeinen jälkiruokaviini Bordeaux’n huipputuottajalta. Château d’Yquem on ainoa Premier Cru Supérieur -sauternes, ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaista makeista viineistä. Hintaa pullolla on melko maltilliset 250€.

Todellinen helmi: Bordeaux’n huipputuottajan sauternes, Château d’Yquem (kuva: alko.fi)

Kuten aiemminkin, pienerissä on myös shamppanjaa sekä Bourgognen viinejä. Myös Saksa, Etelä-Afrikka ja Libanon ovat edustettuina. Löytyikö kiinnostavia?

kulttuuri ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *