Perjantaipullo: Château Bonnin Pichon 2015

Taas on aika korkata perjantaipullo, ja tällä viikolla vuorossa on edullinen löytö arvostetulta Bordeaux’n alueelta. Bordeaux’n huippuviineistä saa tunnetusti pulittaa kymmeniä ellei satoja euroja, mutta perinteisimpien arvotilojen ulkopuolelta löytyy myös matalamman hintakategorian juomia, joista satunnaisesti löytyy helmiä.

Château Bonnin Pichon 2015

Kyseinen viini, Château Bonnin Pichon 2015, on tuotettu Lussac Saint-Emilionin alueella, joka sijaitsee Garonne-joen oikealla rannalla hieman Saint-Emilionista pohjoiseen. Sekoiteviiniin on käytetty perinteistä Bordeaux-blendiä eli cabernet sauvignon, cabernet franc ja merlot. Tässä viinissä merlot’a on eniten, kuten on tyypillistä oikean rannan viineille – siellä viileässä savimaassa merlot kypsyy varmemmin kuin lämpimämpää kasvuympäristöä vaativat cabernetit.

Merlot dominoi tuoksua tumman hedelmäisillä aromeillaan, luumua ja karhunvadelmaa, pienen pyörittelyn ja tuoksuttelun jälkeen tulee esiin myös punaista kirsikkaa ja punaherukkaa, jopa metsämarjoja. Myös tynnyrikypsytyksen tuomat tammen aromit tulevat mukavasti esiin mausteisuutena, mustapippuria ja mausteneilikkaa. Tuoksussa on myös minttuun vivahtavaa yrttiä ja kevyt lakritsin aromi, sekä pullokypsytyksen tuomaa maanläheistä fiilistä, josta tulee mieleen sikari. Aivan upea, kompleksi tuoksumaailma, joka avautuu hiljaksiin pyöritellessä!

Maku on keskitäyteläinen ja melko voimakkaan tanniininen, mutta tanniinit tuntuvat miellyttävän samettisilta. Maku ei ole niin tumman marjainen kuin tuoksu antoi odottaa, suussa korostuu enemmänkin punaherukka ja hapankirsikka. Tammen tuoma mausteisuus ja kevyt lyijykynämäinen fiilis ovat hyvin hedelmien kanssa tasapainossa. Kokonaisuutena viini on tyylikäs ja tasapainoinen. Myös ulkoasultaan perinteisen tyylikkään pullon voi hyvillä mielin viedä vaikka tuliaisviiniksi!

Viini on Alkon vakiovalikoimassa, ja hintaa sillä on 15,90€

Katsothan myös videoarvostelun Instagramista!

kulttuuri ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *