Perjantaipullo: Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2018

Minulta on toivottu kyykkyviinien arviointeja, ja tässä on nyt ensimmäinen otos siihen suuntaan. En tosin ole varma, pääsinkö ihan kyykkyyn asti kun tämä viini oli lähi-Alkossa siinä alimmalla hyllyllä eikä lattianrajan kyykkykaukalossa, mutta ainakin kävin kumarassa! Lupaan mennä syvempään slaavikyykkyyn lähiviikkoina.

Kyseessä on hiilineutraalin Cono Sur -viinitalon Bicicleta Pinot Noir 2018. Rypäleet on kerätty 4-vuotiaista köynnöksistä eli varsin nuorilta tarhoilta – viiniköynnös alkaa tuottaa kunnon satoa noin 4-5 vuoden päästä istuttamisesta. Myös viini itsessään on nuori, eikä tämän tyyppinen viini hyödy säilytyksestä.

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2018

Väri on heleän punainen, aivan aavistuksen liilaan taittava ja läpikuultava. Tuoksu on suoraviivainen ja kypsän marjainen, siinä on ainakin vadelmaa, kirsikkaa ja hieman luumuakin. Myös kevyttä kukkaisuutta on havaittavissa. Yleisfiilis on simppeli. Mitään tammeen tai pullokypsytykseen viittaavia maanläheisiä aromeita ei ole, kuten ei ollut tämän tyyppiseltä viiniltä odotettavissakaan – pinot noir on rypäleenä niin herkkä, että sitä ei yleensä kypsytetä ainakaan uusissa tammitynnyreissä.

Myös maku on simppeli ja suoraviivainen, marjaisuus on vähän happamempaa kuin tuoksu antoi odottaa. Vadelman lisäksi löytyy hapankirsikkaa, punaherukkaa ja jopa karpaloa. Viini on kuiva ja erittäin hapokas, tanniineita on hyvin vähän, ja suutuntuma on kepeä. Hillomaisten ja kypsän marjaisten viinien ystävälle happoja voi olla liikaakin. Hapokkuus korostaa kevyttä yleisvaikutelmaa joka tästä viinistä jää.

Kevyt, helposti lähestyttävä yleisviini buffapöytään, vaikka jouluksi kun tarjolla on yhtä aikaa paljon erilaisia ruokia. Kepeä viini ei jyrää alleen herkempiä makuja. Varmasti kesäviininäkin toimiva erilaisten grilliruokien tai vaikka vuohenjuustosalaatin kanssa. Hintaluokassaan kelpo juotava.

Viini on Alkon vakiovalikoimassa ja hintaa sillä on 9,98€

Tuttuun tyyliin videoarviointi löytyy Instagramista @riikkajv sekä pidempänä IGTV-videona että lyhennettynä tekstien kanssa Storyista!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *