Perjantaipullo: Loimer Rosé Zweigelt & Pinot Noir 2018

Tämän viikon perjantaipullo on luomutuotettu roseeviini, Loimer Rosé Zweigelt & Pinot Noir 2018, Itävaltojen Niederösterreichin alueelta. Niederösterreich on varsin iso alue, joka pitää sisällään mm. ehkäpä maan tunnetuimmat viinialueet Kamptalin ja Wachaun. Suurin osa Loimerin tarhoista on Kamptalissa, jonkin verran myös Thermenregionissa. Tuottaja kuuluu saksalais-itävaltalaiseen respekt-BIODYN-organisaation, joka pyrkii maahantuottajan kuvauksen mukaan ”ylittämään luomusertifioidun tuotannon määrittelemät vastuullisuuden vaatimukset huolehtimalla myös työntekijöiden ja alueen eliöstön hyvinvoinnista”.

Loimer Rosé Zweigelt & Pinot Noir 2018 (Alkossa jo 2019) on sekoitus pinot noiria ja zweigeltiä – zweigelt on 1920-luvulla risteytetty sekoitus Itävaltojen omia rypäleitä blaufränkischiä ja sankt laurentia. Rypäleet on viljelty luomumenetelmin, osa tarhoista on myös biodynaamisia. Sato on korjattu käsin, suurin osa rypäleistä on puristettu suoraan ja pienempi osa on saanut maseroitua kuorien kanssa kahden vuorokauden ajan ennen puristamista. Terästankkikäymisen jälkeen viini on saanut kypsyä sur lie eli hiivasakkojen kanssa neljä kuukautta.

Viini on väriltään keskivahvan lohenpunainen, hieman lämpimään taittava. Tuoksu on herkkä, kepeä ja aromikas, ja siitä nousee selkeimpänä esiin vadelma, jonka ohella karpaloa ja verigreippiä. Siinä on myös molemmille rypäleille tyypillisiä kukkaisia sävyjä, orvokkia ja kuivakukkia, sekä kalkkimaista tai liitumaista tuntua.

Täysin kuiva ja mukavan hapokas viini, jonka suutuntumassa on hyvin kevyttä, silkkistä viskositeettia. Maussa toistuu sama aromimaailma kuin tuoksussa, vadelmaa ja hieman raakaa karpaloa tai puolukkaa, mukanaan verigreipin kuorta ja kuoren kitkerää valkoista osaa. Kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja kesäinen viini, joka maahantuojan suosituksen ja oman kokeiluni mukaan meni oikein kivasti aasialaisen ruoan kanssa.

Loimer Rosé Zweigelt & Pinot Noir 2019 on Alkon tilausvalikoiman tuote, hinnaltaan 14,99€
Viini on saatu maistoon Viinitieltä, kiitoksia!

kulttuuri ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *