Perjantaipullo: Muga Reserva 2015

Perjantaipullo tällä viikolla tulee perinteikkäältä Riojan alueelta pohjois-Espanjasta. Muga Reserva 2015 on täyteläinen ja jo kehittynyt punaviini, johon on käytetty alueelle tyypillisiä rypäleitä tempranilloa, garnachaa, gracianoa ja mazueloa. Espanjan lainsäädännön mukaan reserva-viinejä kypsytetään ennen myyntiin laskemista vähintään kolme vuotta, josta vuosi tammitynnyreissä. Riojassa käytetään 225 litran barrique -tynnyrikokoa, josta pienehkönä lähtee melko intensiivinen tammisuus viineihin.

Tuttuun tapaan videoarvio tästä viinistä löytyy Instagramista niin IGTV:stä kuin Storeista. Tällä kertaa IGTV-video on normaalia huonolaatuisempi, koska en saanut uudella kameralla päivänvalossa kuvattua versiota editoitua, ja kuvasin uuden videon illalla – harjoitukset jatkuvat sen suhteen!

Viini on väriltään intensiivisen rubiininpunainen, ihan aavistus siinä on vielä viileää sävyä. Tuoksua dominoi tumma maanläheisyys: tempranillolle tyypillinen nahka, jota mielestäni usein kehittyy muihinkin espanjalaisiin viineihin, sekä tammikypsytyksen tuoma mausteisuus. Tuoksusta löytyy ainakin vaniljaa, maustepippuria ja seetripuuta, sekä mukavan pehmeä savuisuus. Siinä on myös jotain hyvin tummaan suklaaseen tai tummapaahtoiseen kahviin vivahtavaa pohjalla. Syvää tuoksua raikastaa hapankirsikka, mutta tuoksu ei ole mitenkään marjavetoinen.

Suutuntumaltaan viini on täyteläinen ja voimakkaan tanniininen, myös alkoholi tuntuu lämpönä suun takaosassa. Tuhtia rakennetta keventää pieni hapokkuus, mutta yleisfiilis on silti roteva. Myös maku on enemmän maanläheinen ja kehittynyt kuin hedelmäinen, siinä toistuvat tuoksun aromit ja lisäksi jotain kuivattuihin karpaloihin tai viikunoihin vivahtavaa hedelmäisyyttä. Jälkimaku on pitkä.

Hyvä viini kehittyneemmän tyylin ystäville, tämä on aika tyypillinen riojalainen reserva. Heti avatessa viini tuntui todella kireältä ja sulkeutuneelta, puolisen tuntia lasissa oltuaan se oli avautunut selvästi ja aromit tulivat paremmin esille. Suosittelen dekantoimaan ajoissa!

Muga Reserva 2015 on Alkon vakiovalikoimassa, ja sillä on hintaa 20,52€

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *