Perjantaipullo: Taittinger Réserve Champagne Brut

Tällä viikolla, ilman vallitsevaa koronatilannetta, olisin ollut Grand Champagne Helsinki -tapahtumassa vanhalla ylioppilastalolla. Koska tapahtuma on peruttu, päätin korkata pullollisen shamppanjaa kotona – varsinkin kun meillä oli toinenkin syy juhlaan. Mieheni nimittäin jäi tänään perhevapaille! Eilen siis skoolasimme Taittingerilla, ja pidin illalla vielä toistaiseksi viimeisen Perjantaipullo-liven Instagramissa. Video on katsottavissa Storeissa iltaan saakka, ja lyhyempi videoversio löytyy tuolta feedistä myös.

Perjantaipullo on Taittingerin chardonnay-vetoinen vakioshamppanja

Perjantaipullo on siis Taittinger Réserve Champagne Brut. Kyseessä on niinsanottu vakioshamppanja, eli non-vintage, jota valmistetaan joka vuosi (kun taas vuosikertashamppanjoita vain parhaimpina vuosina). Perinteikäs Taittingerin shamppanjatalo on toiminut vuodesta 1734, ja onkin yksi Champagnen vanhimmista tuottajista, myös edelleen Taittingerin perheen johtama. Viiniin on käytetty 40% chardonnayta, 35% pinot noiria ja 25% pinot meunieria. Chardonnayn osuus on suurempi kuin vakioshamppanjoissa yleensä. Rypäleet on kerätty 35 eri tarhalta. Dosage 9g/l.

Heti avatessa tuoksu on erittäin raikkaan päärynäinen ja hieman kukkainen. Kun viini saa hieman ilmaa (maistoin uudestaan pari tuntia avaamisen jälkeen), esiin tulee leveämmän kypsiä hedelmiä, päärynän ohelle persikkaa ja nektariinia, hunajaisuutta, hentoa briossia sekä kevyehkönä voin ja kerman aromeita. Yleisfiilikseltään tuoksu on kevyt, hienostunut ja fressi.

Viinissä on aivan loistava rakenne: Paljon pieniä kupia, pirteä suutuntuma ja pehmeä mousse. Maku tuo mieleen oikein kypsän nektariinin. Siinä on myös karamellisoitua sitruunankuorta ja kevyt voin maku. Hiiva-autolyysin maut ovat kevyempänä taustalla, mikä tekee tästä shamppanjasta raikkaan ja herkän. Hyvä kilistely- tai aperitiiviskumppa, joka ei välttämättä vaadi ruokaa kylkeensä, toisin kuin monet niinkutsutut gastronomiset viinit. Tästä vappushamppanja hänelle, joka haluaa panostaa laatuun!

Taittinger Réserve Champagne Brut on Alkon vakiovalikoimassa, ja hintaa sillä on 49,99€

kulttuuri ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *