Perjantaipullo: X-Berg Pinot Noir Rosé 2017

Tämän viikon perjantaipullo on saksalainen X-Berg Pinot Noir Rosé 2017, joka on maahantuoja Viinitien ja punaviineistä tunnetun laatutuottaja Friedrich Beckerin yhteistyön tulos. Viini tulee Pfalzin alueelta Saksan ja Ranskan rajan tuntumasta. Itse asiassa osa tuottajan tarhoista sijaitsee Ranskan puolella Alsacessa. Rypäleet on poimittu käsin, ja puristamisen jälkeen osa mehusta on saanut maseroitua kuorien kanssa päivän ajan. Viini on vegaaninen, suodattamaton ja kirkastamaton.

X-Berg Pinot Noir Rosé 2017

X-Berg Pinot Noir Rosé 2017 on väriltään oranssiin taittava ja tummahko, mutta ei kuitenkaan kovin intensiivinen. Vaikka viini on kirkastamaton, siinä ei ole joillekin suodattamattomille viineille tyypillistä sameutta, vaan se on täysin kirkas. Viinissä on kevyt reduktiivinen tuoksahdus, joka muistuttaa kumia tai vinyyliä. Tuoksu on kirpakka, happamia karpaloita ja vadelmia, sekä makeaa kirsikkaa. Myös sitruunankuoren valkoista osaa ja timjamia.

Suutuntumassa korostuu todella voimakas hapokkuus. Kuiva maku on samoilla linjoilla tuoksun kanssa: happamia punaisia marjoja, sitruunan hedelmälihaa ja kuoren valkoista osaa. Yleistuntuma on terävä, freesi ja ryhdikäs. Tummemmille roseille tyypillistä tanniinisuuden häivähdystä tässä viinissä ei tunnu.

Viiniä suositeltiin sellaisenaan tai vaaleiden lihojen kanssa. Hapokkuus kuitenkin kestää myös hapokkuutta ruoassa, joten tomaattia, fetaa, vuohenjuustoa tai sitrushedelmiä sisältävää ruokaa voisi tämän kanssa kokeilla.

X-Berg Pinot Noir Rosé 2017 on Alkon tilausvalikoimassa, ja sillä on hintaa 16,43€
Saatavilla myös Viinikellari.comista.

Viini on saatu maahantuojalta.

kulttuuri ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *