Uudistunut ravintola Hella & Huone

Kävin kesäkuun puolivälissä kurkkaamassa Salhojankadulta Aleksanterinkadulle muuttanutta ravintola Hella & Huonetta. Isompiin tiloihin tamperelaisille tutun pizzeria Napolin viereen muuttanut ravintola on isomman ravintolasalin lisäksi saanut asiakaspaikkoja terassille. Samalla ruokalista on hieman uudistunut, aiempien pitkien maistelumenuiden tilalla on nyt viiden ruokalajin Hella & Huone menu ja lisäksi viikonloppuisin apéro eli ravintolaan voi tulla lyhyemmin nautiskelemaan vaikkapa blinejä kaviaarilla ja lasillisen shamppanjaa.

Hella & Huoneen uudistunut sisustus on toteutettu hyvällä maulla

Ravintolan uusi ilme on lämmin ja kutsuva – edellisen sijainnin mustavalkoinen sisustus on päivittynyt pehmeään vihreän, beigen, harmaan ja puun sävymaailmaan. Inspiraatio sisustukseen on lähtenyt liikkeelle Iittalan tummanvihreistä laseista, joita keittiömestari-ravintoloitsija Ilmari Saarikoski oli päättänyt uudistuvaan ravintolaan hankkia. Salissa on esillä myös Saarikosken sukulaisten tekemää taidetta.

Jututin sommelier Humberto Pulido Garcésia mm. ravintolan viinilistan rakentamisesta (Insta-live on katsottavissa täällä) ja hänen omista viinisuosikeistaan. Humberto ja minä olemme itse asiassa vanhoja työkavereita, olimme kymmenisen vuotta sitten samassa pihviravintolassa töissä!

Sommelier-hovimestari Humberto Pulido Garcés

Hellassa ja Huoneessa moni asiakas valitsee menun kylkeen valmiin viinipaketin, joita Humberto on suunnitellut kaksi – klassisemman peruspaketin, ja hieman arvokkaamman ”kellaripaketin”, jossa on esimerkiksi vanhempia vuosikertoja ja vähemmän tunnettujen alueiden viinejä. Viinien lisäksi ravintola on uutena saanut kunnon cocktail-listan. Listalla on esimerkiksi shamppanjacocktaileja, kuten Humberton oma suosikki French 75.

Humberto kertoo, että viinilistan rakentaminen on jatkuva prosessi. Viinit valitaan konsepti mielessä: Kun ravintola tekee klassisia annoksia tai ainakin vahvasti hakee inspiraatiota klassikoista, klassisuus näkyy myös viinilistalla. Jonkin verran on myös trendikkäitä natural-viinejä ja muita mielenkiintoisia löytöjä.

Juttelimme myös ruoan ja viinin yhdistämisestä. Kun ruokalista nojaa vahvasti eurooppalaisen keittiön klassikkoannoksiin, toimivien viinivalintojen löytäminen on ollut helppoa. Hellan & Huoneen signature-annos, Kumpulan tilan kania, on saanut inspiraationsa ranskalaisen keittiön klassikosta Lievre a la royal. Luonteva pari kanille oli Saint Emilion Grand Cru Bordeaux’n alueelta. Bouillabasse-henkiselle kalapadalle puolestaan on yhdistetty eteläranskalainen rosee. Jos taas listalle tehtäisiin pasta-annos, viiniä etsittäisiin Italiasta.

Yritin kalastella Humberton suosikkiviiniä ravintolan viinilistalta. Hän kertoo suhtautuvansa listan kaikkiin viinehin tunteella. Sen kuitenkin sain irti, että listalla on paljon Loiren laakson viinejä, koska alue on Humbertolle henkilökohtaisesti tärkeä. Loiresta hän nosti esiin chenin blanc -valkoviinit sekä vähemmän tunnetut Sancerren pinot noirit.

Oman visiittini jälkeen Aamulehti julkaisi oman arvionsa uudistuneesta Hella & Huoneesta, ja antoi täydet viisi tähteä. Veikkaanpa, että tämän ylistävän artikkelin jälkeen pöydän saaminen voi olla kiven alla!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *