Vappupullo: Rabarbra Sparkling Rhubarb Dry

Hauskaa vappua! Toivottavasti juhlatunnelmaan on päästy myös kotioloissa. Meillä vietettiin oman perheen kesken rentoa vappuaaton brunssia, jolle korkkasin tämän viikon Perjantaipullona eestiläisen raparperikuohuviinin. Kuten aina, IGTV ja Instagram Story ovat katsottavissa Instagram-tililläni @riikkajv.

Peenjoogivabrik Nudist on sympattinen viinintuottaja, joka valmistaa marja- ja hedelmäviinejä sekä mm. siidereitä Tallinnassa neuvostoaikaisessa autotallissa. Tapasin tuottajan maaliskuussa Gastro-messuilla, ja juttutuokiomme tuloksena he lähettivät minulle muutamia tuotteitaan maistettavaksi. Halusin nostaa tämän Rabarbra-kuohuviinin nyt perjantaipulloksi, koska se on toistaiseksi ainoa Nudistin tuote Alkon valikoimassa. Vielä tätä kirjoittaessani Rabarbra on tilausvalikoiman tuote, mutta kesäkuussa se siirtyy vakiovalikoimaan, ja on näin ollen laajasti saatavilla ympäri maata.

Rabarbra Sparkling Rhubarb Dry (kuva: Nudist Drinks)

Rabarbra Sparkling Rhubarb Dry on siis raparperista valmistettu, kuiva kuohuviini. Marja- ja hedelmäviinien valmistus on itselleni vieraampaa, joten jouduin siitä vähän kyselemään viinin valmistajalta. Toisin kuin perinteisen menetelmän kuohuviinit, tämä viini ei käy läpi kahta fermentaatiota, vaan se käy ainoastaan kertaalleen siiderihiivalla, ja kuplat lisätään sen jälkeen hiilihapottamalla. Tavoitteena on tuottaa mahdollisimman hedelmävetoisia juomia niin, että sokerin määrä pysyy matalana. Alkoholia Rabarbrassa on vain 8%, joten se on peruskuoharia kepeämpi siinäkin mielessä.

Viinin väri tuo mieleen provencelaisen roseen, se on hempeä ja kevyesti lohenpunaiseen taittava vaaleanpunainen. Lasiin kaadettaessa kuplaisuus on pirteää ja tasaista. Tuoksu on, kuten voi odottaakin, selkeän raparperimainen. Siinä on myös viinimäisiä piirteitä: kevyttä kukkaisuutta ja jotain vähän vihannesmaista. Yleisfiilis on raikas ja kesäinen.

Myös maultaan viini on selvästi raparperiviiniksi tunnistettavissa. Rakenne on kevyt, kuplat kuohahtavat nopeasti ja viinistä jää raikas tuntuma suuhun. Sokeria viinissä on 19g/l, eli kuohariksi kuivahko, raparperin voimakas hapokkuus pitää kokonaisuuden tasapainossa. Helppo kevään ja kesän kilistely- tai piknikjuoma – meni ainakin meidän vappunaposteltavien kanssa hyvinkin mukavasti alas. Matalan alkoholipitoisuuden ansiosta myös hellepäiviin tai saunaviiniksi.

Rabarbra Sparkling Rhubarb Dry on kesäkuusta lähtien Alkon vakiovalikoimassa, ja hintaa sillä on 15,04€. Nudistin valikoimassa on Rabarbrasta myös luomuversio ja alkoholiton versio. Nudistin viinibaari sijaitsee Telliskiven alueella Tallinnassa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *