Kosketus

images.jpg

Koskettaminen. Mitä siihen liittyy? Miten oikeasti kosketan toista?

Koskettaminen voi olla hellää, mukavaa, intiimiä ja intohimosta tai voimakasta, kylmää ja kovaa. Koskettaminen voi jäädä myös pinnalliseksi. Miten niin moni meistä jää ilman haluamaansa kosketusta? Miten haluat, että sinua kosketetaan? Oletko sanonut kumppanillesi toiveesi? Seksuaaliterapia vastaanotollani tästä keskustellaan usein: ”Ei se enää edes kosketa..”

Mutta mitä tarkoittaa parisuhteessa koskettaminen? Pikaisesti silität kumppanisi jalkaa tai niskaa ennen kuin harrastatte seksiä. Minkälaista kosketusta se on? Minkälaista kosketusta kaipaat? Seksuaaliseen haluun ja sen lisäämiseen liittyy vahvasti koskettaminen. Monet kaipaavat läsnäoloa ja kosketusta ennen kuin huomaa edes haluavansa seksiä. Kosketuksella on suuri voima, minkä usein unohdamme. Se jää arjessa kaiken muun alle. Se unohtuu helposti. Sen muistaa vasta illalla kun on jo väsynyt ja haluaa vain nukkua. Jo pienellä kosketuksella voi osoittaa kiintymystään ja rakkauttaan.

 

Ihminen tarvitsee kosketusta. Pieni vauva elää kosketuksella. Tunne yhteydestä toiseen on meille elintärkeää.

Minkä takia kosketus jää ja unohtuu? Arjen ja kiireen keskellä usein haluamme vain suoriutua parhaamme. Ehkä kumppani tuntuu kaukaiselta ja liian etäällä olevalta. Kun arkea ja elämää on tullut liian paljon väliin, koskettaminen voi tuntua mahdottoman vaikealta. Kumppani tuntuu vieraalta. Kosketus on liian vaikeaa. Tämä lisää myös välimatkaa kumppaneiden välillä. Miten rikkoa tämä kehä?

Koskettaminen, ihokontakti ja halaaminen lisäävät okstitoniinin kehitystä kehossamme, onnellisuutta. Kumppanin halaaminen työpäivän jälkeen tai kädestä kiinni pitäminen lisäävät yhteyttä. Yhteys saattaa hävitä kosketuksen häviämisen myötä. Intiimi kosketus on yhteyttä. Voit koskettaa hyvin syvälle ihmistä, johon sinulla on yhteys. Yhteyden puute tuo usein välimatkaa kumppaneiden välille.

Kosketus voi olla hyvin vaikeaa, jos ei koe yhteyttä. Jos on liian erillään kumppanista voi koskettaminen olla mahdotonta.

suhteet oma-elama rakkaus seksi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *