Asiaa siveltimistä

Meikkisienijutusta inspiroituneena aloin pohtia, miten vaikeaa itselleni oli alkuun löytää hinta-laatusuhteeltaan hyvät siveltimet. Lisäksi olisi auttanut paljon, jos joku olisi kertonut minulle, mitä siveltimiä tarvitsen (mihin panostaa, mikä toimii mihinkin ja miten saan hyvän ”pohjan” varastolle). Tästä innostuneena päätinkin käydä käsiksi omaan varastooni ja valikoida sieltä hyvän setin ”aloittelevalle minulle”.

Heti alkuun sanon, etten ole meikkitaiteilija. Nämä näkemykset ovat tulleet puhtaasti kokeilemisen ja omien mieltymysten perusteella. Lisäksi sanoisin, että nyttemmin valikoima kaupoissakin on laajempi ja mielestäni parempi kuin esim. reilu 10 vuotta sitten.

Vähän taustaa: Alussa ajattelin, että minun on omistettava ties kuinka monesta siveltimestä koostuva setti… koska ilman mukamas vain ei pärjännyt. Jotain tekemistä voi olla, että youtubista seuraamillani beautyguruilla oli jokaiseen tarkoitukseen osoitettu sivellin ja köyhänä opiskelijana ja meikkien rakastajana en vain osannut ajatella järkevästi. Ostamastani setistä (jossa oli muistaakseni lähemmäs 20 sivellintä) käytin jokapäiväisen meikkini muodostamiseen max 4 sivellintä. Huom! Tämä oli aikaa ennen kuin tutustuin meikkisieniin. Tällä hetkellä luon jokapäiväisen meikkini kahdella siveltimellä ja meikkisienellä. Jos minulla sattuu olemaan aamulla enemmän aikaa (harvoin on) käytän vähän enemmän aikaa silmämeikkiin, jonka taion aikaan 3-4 siveltimellä.

Kasvot:

Itse tykkään käyttää meikkivoiteen levittämiseen meikkisientä (käytän Ecotoolsin sientä). Joskus haluan kuitenkin peittävämmän tuloksen, jolloin käytän sivellintä. Kun aloittelin käyttämään siveltimiä, melkein jokaisessa setissä oli lättänä meikkivoidesivellin, jolla mielestäni meikkivoide ei tule ”yhdeksi kasvojesi ihon kanssa”. Voi myös olla, etten vain ikinä oppinut käyttämään tätä. Itse tykkään alla olevan kuvan mukaisista siveltimistä meikkivoiteen levittämisessä. Puhtaasti, koska saan meikkivoiteen nestemäisen sekä puuterin naamaani nopeasti ja vaivattomasti ilman liikaa työstämistä. Olen kokeillut tasapintaista sivellintä tähän, mutta itse tykkään enemmän pyöräpäisestä. Mielestäni saan meikkivoiteen näillä paremmin vaikeisiinkin kohteisiin (kuten nenän ympäristö).

meikkivoidesivellin.jpg

Nykyään nopeutan meikkiprosessiani voidemaisella poskipunalla. Syy tähän on: saan voidemaisella poskipunalla mielestäni vaivattomammin luonnollisemman näköisen lopputuloksen. Lisäksi saan tasoitettua sävyä helposti meikkisienellä. Joskus kyllä haluan korostaa poskipunaa puuterituotteilla, jolloin käytän alla olevan kuvan mukaisia poskipuna siveltimiä (joita vi myös halutessaan käyttää vaikka varjostuksessa).

poskipunasivellin.jpg

En kauhean usein tee varjostuksia, mutta tehdessäni käytän puuterituotteita. Voisin sanoa, että minulle paras sivellin tähän on Real Techniquesin Contour Brush -sivellin, joka on itseasiassa tarkoitettu tähän hommaan. Tämän siveltimen löytämiseen aikaa, sillä en oikein välittänyt muiden ostamieni settien siveltimistä (varstaavia kulmasiveltimiä, joita käytän poskipunan kanssa).

contoursivellin.jpg

Puuterin levittämiseen käytän nykyään meikkisientä ja pyyhin ylimääräiset pois Real Techniquesin Multi Task Brush -siveltimellä. Ennen sientä käytin vastaavaa sivellintä puuterin levittämiseen. Tämä tosin on huomattavasti pehmeämpi ja miellyttävämmän tuntoinen kuin aikaisemmat kokeilemani siveltimet.

mustitasking_sivellin.jpg

Itse en jokapäiväisessä meikissäni tee korostuksia. Jotenkin ei ole oma juttuni. Siksipä minulla ei oikein ole muuta kuin alla olevan kuvan mukaiset siveltimet tähän tehtävään… eivätkä nekään mielestäni ole aivan täydellinen haluamaani lopputulokseen silloin, kun teen. Kuitenkaan en koe tämän ”täydellisen korostus sivleimen” omistamista tärkeäksi, koska (kuten jo selväksi kävi) en tee mitenkään näyvää korostelua arkimeikissäni. Valitettavasti tähän siis ei ole antaa suositusta.

korostussivellin.jpg

Silmät:

Silmämeikiin saisin upotettua ties kuinka monta sivellintä, jos vain lähtisin hifistelemään. Todellisuudessa arkimeikkiini käytän sen kolme sivellintä. Joskus neljä.

silmasiveltimet.jpg

Silmämeikin tekemisessä käytän yllä olevan kuvan mukaisia siveltimiä. Arkimeikkini silmissä koostuukin neutraaleista sävyistä, joten sanoisin sen olevan enemmänkin silmien varjostusta ja korostusta 😀 Käytän pientä yksityiskohtaista sivellintä rajausten teossa. Itse tykkään tehdä rajaukset tummalla luomivärillä ja levittää sitä vähän smokymaisesti.

Nykyään en käytä kulmien tekemiseen sivellintä tarvitsevia tuotteita. Silloin kun tein, käytin alla olevan kuvan mukaisia siveltimiä.

kulmasivellin.jpg

Nykyään en osta kauheasti kerralla siveltimiä. Ainoastaan silloin, kun joku menee huonoon kuntoon tai jos koen saavani toisen mallisella siveltimellä paremmin haluamani lopputuloksen. Sanoisinkin, että perussetin voi koota helposti yksittäisistä siveltimistä. Lisäksi on olemassa hyviä ”startti” sivellinsettejä, joilla pääsee helposti alkuun. Siveltimissä laadun lisäksi kannattaa panostaa myös niiden huoltoon, koska sillä siveltimet saa kestämään mahdollisesti kauemmin vaikkei sivellin olisikaan paras mahdollinen laadultaan.

Itse olen mieltynyt Morphen ja Real Techniquesin siveltimiin puhtaasti hinta laatusuhteen takia ja voinkin suositella näitä. Real Techniquesin siveltimiä saa helposti Sokokselta sekä Stockmannilta.

Psst... Real Techniquesilla on myös sivellinsettejä kuten tämä,  tämä ja tämä.

-H

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *