Curly girl metodi osa1: lähtölaukaus

Viimeaikoina lähes jokaisesta suunnasta tuupataan curly girl metodia. Jokaisella on näkemyksensä sanottavana metodin toimivuudesta. Tästä toitotuksesta on tullut mieleen, että kyse on jostain tajunnan räjäyttävästä tavasta käsitellä kiharia hiuksia. Päätinkin siis selvitellä tarkemmin, mistä tässä metodissa on kyse, sekä voisinko minä itse, laiskoine kiharineni hyötyä tästä mahdollisesti jotenkin.

Tämä jutun tarkoitus on olla vain aloituslaukaus. Seuraavassa tähän aiheeseen liittyvässä jutussa kerron onnistumisistani sekä enemmän metodissa käytettävätä terminologiasta yms.

Kuitenkin pähkinän kuoressa: Curly girl metodissa halutaan korostaa hiusten luonnollista kiharaa. Tämä tapahtuu pesemällä ja käsittelemällä hiukset tuotteilla, jotka eivät sisällä silikoneja, sulfaatteja tai kuivattavia alkoholeja. Lisäksi metodissa vältetään hiusten harjaamista kuivana, lämmöllä kuivaamista ja muotoilua. Tosin olen nähnyt youtubissa videon, jossa käytetään hiuksia kuivattaessa matalalla teholla kiharille tarkoitettua lisäosaa. Lisäksi hiuksia ei kuivata froteepyyhkeellä. Pyyhkeen sijaan suositellaan esimerkiksi vanhaa t-paitaa tms. tähän tarkoitukseen.

Goolettelun ja lukemisen päätteeksi tuumasin, että tietoa on erittäin paljon ja niin tuntuu olevan termejäkin. Sääntöjä enemmän kuin oma muistikapasiteettini kestää. Osaankin siis jo sanoa, että tuskin tulen ikinä kokeilemaan tätä metodia täydellä teholla, mutta jotain hyviä vinkkejä (kuten shampoisiin ja hoitoaineisiin) nappasin kokeiluun. Katsotaan, mitä tästä seuraa. (Enemmän termeistä yms. toisessa osassa.)

Sanotaan tässä vielä, että aloitin selvittämällä pitääkö tästä lompsia kauppaan osamaan koko arsenaali uusiksi vai meneekö vanahlla, sillä en ollut varma, olivatko käyttämäni tuotteet metodin mukaisia. Löysinkin sosoitteen  curslbot.com, joka on juuri tätä varten tehty. Tuolla voi tarkistaa, onko tuote ”curly girl approved” vaiko ei. Tulee vain syöttää tuotteen sisältämät aineet ja painaa nappia jolloin tulokset tulevat. Omaksi onnekseni suurin osa käyttämistäni tuotteista olikin jo metodin mukaisia, eli eipä tarvitse pistää kaikkea uusiksi. Veikkaan jo tässä vaiheessa, että omaa kokemustani tulee heikentämään ehdottomasti kuivashampoo… josta en kuitenkaan aio luopua.

-H

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *