Curly girl metosi Vol2

Lupasin curly girs metodi-postauksessa palata aiheeseen omien kokemusten ja syväluotaavampien ”pesuvaihe” selvitysten kera. Tässä sitä siis ollaan. Muutama viikko hurahtanut ja rehellisesti en oikein tiedä miten ilmaisisin mielipiteeni. Olen nimittäin kokeilujeni lomassa lukenut useita eri blogipostauksia ja ”uutispulu” artikkeleita tähän metodiin liittyen. Muutaman kerran tullut mieleen, jos sitä vain hakkaisi päätä riittävän lujaa seinään, niin ehkä naapurit eivät kuulisi ärtymyksestä tihkuvaa huutoani. Sanonkin tässä heti kättelyyn: en ole hiusalan ammattilainen, mutta jos omistat tikkusuorat hiukset (jotka eivät ole ikinä –tarkoitan IKINÄ- kihartuneet mihinkään suuntaan ilman apuvälineitä) en vain usko tämän metodin tuovan sinulle kiharoita. Toki voin olla väärässäkin. Mitä itse olen lukemani perusteella ymmärtänyt on, että metodi enemmänkin korostaa hiuksien omaa kiharaa.

Päästettyäni höyryjä ulos siirryttäköön itse aiheeseen.

Testasin tosiaan curly girl metodia melkein pilkulleen. Ja melkein siksi, että elämääni kuuluu kaikestä huolimatta kuivashampoo. Sanoinkin aikaisemmassa julkaisussani, etten luovu tästä tuotteesta. Tämä siis oli selvä ”sääntörikkomus”. En ole ainakaan missään törmännyt kehoituskeen käyttää kuivashampoota osana metodia.

Syventyessäni tarkemmin ”eri pesuihin” (tai pikemminkin kaikkiin eri tapoihin toteuttaa metodia ja terminologiaan), joita loppujen lopuksi ei ollutkaan montaa, mielessäni väkisinkin viuhahti ajatus, että minähän teen tätä jo enemmän tai vähemmän. Tosin osa tuotteistani ei ole metodiin soveltumia aineidensa puolesta. Juuri näitä tuotteita en ensimmäisen viikon aikana käyttänyt. Toisella viikolla puolestaan sovelsin uusia löytämiäni suosikkeja vanhojen kanssa ja vertasin olisiko selvää nähtävää eroavaisuutta. Valitettavasti ei ollut ainakaan minun kohdallani.

Seuraavaksi oikeastaan terminologia, jota löysin selitettynä.

Aloitetaan final washista. Tämän vaiheen voisi ajatella oevan ikäänkuin lähtölaukaus hiusten uudelle pesutavalle. Tässä siis hiukset pestään syväpuhdistavalla shampoolla tarkoittaa, että vain ja ainoastaan tämän kerran suvaitaan sulfaatteja (muttei silikoneja) sisältävä shampoo. Pesun jälkeen hiuksiin kannattaa laittaa Curly Girl metodin hyväksymä hiusnaamio. Tämän pesun jälkeen kaikki hiuksiin laitettavat tuotteet tulisi olla metodin hyväksymiä. Jos yhtään epäilyttää, voi mennä osoitteeseen curlsbot.com sivulle ja syöttää sinne tuotteen kaikki sisältämät aineet. Tämän jälkeen painaa nappia ja saa kuulla onko metodin hyväksymä tuote.

Aikaisemmassa jutussa taisin mainita, ettei hiuksia kuivata pyyhkeeseen vaan esim. t-paitaan. Jotta hiukset saisi pysymään kiharoina, kannattaa t-paita pyöräyttää turbaaniksi päähän. Tätä ilmeisesti kutsutaan ploppaukseksi. Suosittelen googlettamaan, jos haluaa tarkemman määritelmän. Itse olen tehnyt tätä jo usemman vuoden osana hiustenpesurutiiniani ja nyt vasta kuulen sille terminkin.

Siirrytään co-washista, joka on lyhenne conditioner only –wash. Nimensä mukaisesti peset hiuksesi vain hoitoaineella. Elikkäs ensin hierto hoitoainetta hiuksiin kuin shampoota peset pois, jonka jälkeen lisäät sitä hiuksiin kuin normaalistikin lisäisit. Tätä vaihetta ei ole tarkoitus tehdä usein vaan mahdollisimman harvoin. Itse testasin tätä, mutten ihastunut täysin ideaan.

Tässä oikeastaan ehkä se koko ”suuri” termistö, mitä itse pelkäsin. Voisin tässä myöntää, että pääni meni pyörälle ehkä enemmän kaiken maailman vaiheista ja säännöistä. Enemmän luettuani, huomasin todella toteuttavani tätä jo. Itselläni on nimittäin ollut koko elämäni ajan kiharoille hiuksille suunnattuja tuotteita ja vaiheet ovat olleet melkeinpä samat. Tästä voin vain kiittää äitiäni, joka on opettanut miten hoitaa hiuksiani.

Huomasin kuitenkin lukiessani mm. eri blgeista, että vaiheita ja tapoja toteuttaa metodia on kyllä yhtä monta kuin ihmistä ja hiustyyppiä. Perus eteneminen, mikä kaikilla on ollut samana (mitä tässä kaivelun ja oman kokeiluni aikana huomannut) ovat hiusten pesu shampoolla, hoitoaineen lisääminen, hiusten selvittely sormin tai erittäin harvalla kammalla pesun aikana. Hiusten rutistelu pää alaspäin ennen ploppaamista. Tämän jälkeen olen huomannut lieviä muutoksia. Ehkä jännin asia, mitä itse en lähtenyt edes kokeilemaan, oli geelin lisääminen ploppaamisen jälkeen ja sen rutistelu pois kuivista hiuksista. Tätä voisi jossain vaiheessa kokeilla ja katsoa mitä siitä seuraa.

Loppuajatelmani metodista on, ettei se ole mikään tajunnan räjäyttävä (ainakaan itselleni). Ehkä enemmän jokaisen, joka metodia lähtee kokeilemaan, olisi hyvä tuntea oma hiuslaatunsa. Itse myönnän huijanneeni kuivashampoon kanssa (sanoinkin siitä aikaisemmin), mutta tämä onkin tuote, mitä ilman en oikeastaan suostu elämään. Toisin sanoen minun ei tarvinnut kokeilujakson aikan muuttaa hoitorutiinejani oikeastaan mitenkään.

Suosittelen kuitenkin selvittämään itse metodista enemmän, jos metodi kiinnostaa. Itse en ole ammattilainen tässä, eikä tavoitteeni ole esittää lukemaani totuutena.

-H

kauneus testit hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *