Kylie Jenner – hitti vai huti?

Kardashian-Jenner -klaani ei varmaan ole enää kenellekään kovin tuntematon suuruus. Klaanin nuorimmainen, Kylie, on tehnyt kosmetiikkabrändillään (Kylie Cosmetics, ennen Kylie Lip Kits)  vaatimattomien arvioiden mukaan noin 900 miljoonan dollarin omaisuuden.  K-J -klaani on tunnettu paitsi kurveistaan, myös suurista huulistaan. Kylien huulituotteita kuvaillaan suunnilleen huulituotteiden Graalin maljaksi, joten päätin ottaa muutaman tuotteen testiin.

Kuvahaun tulos haulle kylie jenner instagram

(kuva Kylien Instagramista)

Suuret huulet ovat Kylien tavaramerkki ja Lip Kits -brändiä mainostettiin alunperin varmaksi tavaksi saada ”Kylie Jenner -huulet”, sillä seteissä tuli mukana huulipuna ja siihen soveltuva huultenrajauskynä, joiden avulla huulet pystyi ylirajaamaan ja saamaan itselleen näin suuremmat, täyteläisemmät huulet. Tämä sai jokaisen lip kitin myymään loppuun melkein heti ilmestyttyään.

Merkin alkuaikoina Kylie kielsi ottaneensa täyteaineita huuliinsa, vaan vakuutti suurten huulten syntyvän ylirajauksella ja mutristuksella, tutummin siis duck facella. Myöhemmin Kylie tunnusti ottaneensa huultentäytteet ja täyttävänsä huuliaan säännöllisesti. Viime vuoden puolella, tyttärensä syntymän jälkeen, Kylie hankkiutui eroon huultentäytteistään, mutta muutamaa kuukautta myöhemmin täytätti huulensa jälleen. 

Someguru Kylie osaa markkinoida tuotteensa, lähinnä siis huulillaan ja sillä, että sattuu olemaan Kardashian-Jenner -klaania. @kyliecosmetics -instagramtilillä on lähes 20 miljoonaa seuraajaa. Kylie Cosmeticsin verkkosivuilla jokainen tuote on arvioitu 4,5 – 5 tähden välille. Negatiivista kommenttia tai edes kritiikkiä on mahdotonta löytää. 

Tilasin Jenkeissä lomailevan kaverini kautta muutaman tuotteen. Tutkin ensin nettisivuilta mahdollisia sopivia settejä ja värisävyjä ja päädyin näihin kahteen. The Sorta Sweet Lip Trio sisälsi sävyt Boy Bye, joka nettisivun mukaan on pinkki malva, Maliboo, joka on vaalea, viileänsävyinen nude ja Glitz-huulikiillon, joka on superkimaltava persikkainen kulta.

Toinen tilaamani tuote oli perinteinen lip kit, koska pitäähän se testata. Rosie on kuvauksen mukaan lämmin, syvä ruusu. Rosien mukana tuli huulipuna ja siihen yhteensopiva huultenrajauskynä.

Sorta Sweet oli tarjouksessa 36 $ ja Rosie 27 $, mikä on siis lip kitin normaalihinta. Kylie Cosmetics toimittaa tuotteita myös Suomeen ja laskin, että koska tilaukseni maksaisi 63 dollaria, sen olisi saanut Suomeen ilmaiseksi, saadaksesi tilauksen ilman toimituskuluja sen täytyy olla yli 60 dollaria. 

Koska tuotteet tulevat EU:n ulkopuolelta, tässä tapauksessa Amerikasta, tilauksesta täytyy maksaa myös tullit. Tullin sivuilta löytyy laskuri, jonka avulla voi selvittää paljonko tilauksen päälle pitää vielä maksaa veroja. Tämähän tarkoittaa siis sitä, että suomalaisen näkökulmasta Kylie Cosmetics -nettisivu esittää tuotteet ilman veroa ja poikkeaa siinä suomalaisista nettikaupoista. Esimerkiksi Sokoksen nettisivuilla 20 euron hintaiseen tuotteeseen sisältyy jo valmiiksi ne verot. Tullimaksut kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, mikäli päättää tilailla Kylien tuotteita kotiin. Koska oma tilaukseni olisi siis ollut 63 $ + ilmaiset postikulut, verojen osuus tilauksesta olisi laskurin mukaan ollut 13,52 euroa. Tämän hetkisen valuuttakurssin mukaan 63 dollaria olisi 55,71 euroa ja siihen päälle vielä tullit, niin tilauksen hinta euroissa olisi 69,23 euroa. Jos summan jakaisi karkeasti viiteen ( = tuotteiden lukumäärä) yhden tuotteen hinnaksi jäisi n. 14 euroa.

Ylimmäinen sävy on Maliboo, joka oli minulle aivan liian nude. Tykkään siitä, että huuleni erottuvat kasvoistani… Seuraava sävy on Boy Bye, joka on enempi sitä ’omaa’ luokkaani huulipunissa, mutta silti ehkä aavistuksen liian ruskea. Sävyyn kyllä niin sanotusti kasvaa, kunhan se on ollut huulilla hetken. Itse pidän marjaisista, kylmään punaiseen taittavista sävyistä. Kaksi alimmaista sävyä ovat Rosie lip kitistä. Ensin huulipuna, alhaalla ja sivussa rajauskynä. Kuten näkyy, rajauskynän ja huulipunan värit ovat ihan yksi yhteen. 

Jokainen huulipuna myös tuoksuu todella vahvasti joltakin toffeentapaiselta. En laske itseäni mitenkään erityisen tuoksuherkästi, mutta muutaman kerran on pakko yskäistä huulipunan levittämisen jälkeen. Se ällönmakea, vahva toffeemainen haju tuntuu kietoutuvan ympärille ja se haju on todella vahva. Yleensä miedosti hajustetut tuotteet ovat ihan ok, esimerkiksi Jeffree Starin huulipunissa on joku pieni hedelmäkarkin tai muun tutun tuoksu, mutta se ei ole läheskään niin voimakas ja tukehduttava kuin Kylie Cosmeticin tuotteissa.

Sitten huuliglitteri, Glitz. Kyllä, glitteri. Sitä ei voi oikein sanoa huulikiilloksi, sillä glitterit tuntuvat hyvin vahvasti. Huulet tuntuvat olevan hiekassa tai irtoglitterissä. Yleensä huulikiiltojen kimalteiden pitäisi olla niin hienojakoista, ettei se tunnu missään. Jokainen irtoglitterin kanssa leikkinyt tietää, että sitä on sitten joka paikassa. Kaikkialla. Niin oli tätäkin. Sävy itsessään on ihan kaunis ja kyllähän se kimaltaa huulilla, mutta sen pyyhkiminen pois on suoraa saatanasta. Tai jos satut vähän pyyhkäisemään huulien suuntaan kädelläsi ja glitteriä tarttuu käteen. Sitä on kulmakarvoissa asti. Sitä löytyy vielä viikon päästä jostain otsasta.

Huulikiillossa on myös toinen moka, tai pikemminkin suunniteluvirhe. Nimittäin normaalin, pehmeän applikaattorin sijaan siinä on sivellin. Siis SIVELLIN. Tiedättekö miltä se sivellin näyttää parin käyttökerran jälkeen? Se näyttää samalta, kuin kaikki tarhan vesivärisiveltimet. Harjakset sojottaa joka suuntaan ja se on aivan räjähtänyt.

Tämän lisäksi se levittää sitä glitteriä kaikkialle. Jos yrität edes viedä sen räjähtäneen harjan lähelle kasvojasi, se glitter tarttuu ja sitä löytyy taas kaikkialta.

 

Arvio:

+ lip kitin rajauskynä ja huulipuna sointuvat hyvin yhteen

+ huulipunissa hyvä levittyvyys ja applikaattori

– se haju! Jos olet vähänkään tuoksuherkkä, ÄLÄ osta!

– hinta-laatusuhde. Mielestäni näitä myydään pelkästään imagolla ja mielikuvalla, joista se hintakin koostuu. Laadullisesti huonoja.

– kesto on todella olematon

– huulikiilto kokonaisuudessaan. Sivellin on todella huono ja glitterit tuntuvat huulilla. Lisäksi niitä glittereitä löytyy kaikkialta.

Kuvahaun tulos haulle twilight glitter vampire gif

Tuomio:

Ei jatkoon. Samalla hinnalla saa laadukkaampiakin tuotteita, myös halvemmalla. Julkkismerkkejä havittelevan kannattaa suunnata katseet mieluummin vaikka Jeffree Starin tuotteisiin. Samalla rahalla saa paljon parempaa pitoa ja kattavan sävyvalikoiman.

– J

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *