Nestemäisiä huulipunia testissä

Ensimmäiset kohtaamiset nestemäisen ja äärimmäisen kauan kestävän huulipunan kanssa minulla on ollut Max Fatoryn Lipfinityjen kanssa. Näiden piti antaa kuivua ensin, jonka jälkeen pystyi lisäämään kosteuttavan kerroksen. Tämän kerroksen ansiosta huulet eivät tuntuneet kuivilta korpuilta. Tämän jälkeen markkinoille on tullut lähes jokaiselta omansa. Itse olen ostanut muutaman sävyn Jeffree starilta. Olen kuitenkin hetken aikaa pohtinut, miten hyvin ”markettimerkki” pärjää kalliimmalle. Siksi päätinkin tehdä viikolla testin ja testata muutaman markettimerkin huulipunia omistamaani kalliimpaan merkkiin. Testattaviksi merkeiksi valikoituivat Rimmel, Nyx, Maybelline ja Jeffree Star.

kaikki.jpg

Sanottakoon testin alkuun, että olen iloisesti yllättynyt lopputulemasta. Mainittakoon kuitenkin myös, että olen saanut niin Lipfinityt kuin Jeffree Starinkin huulipunat kulumaan/haalistumaan huuliltani. Eli varmaankin pysyvyyteen vaikuttaa myös mitä päivän aikana syö ja juo. Lisäksi kaikilla näillä testaamillani huulipunilla on perinteinen ”huulikiilto applikaattori”, joka hoitaa hommansa ihan hyvin. Jos haluan erittäin tarkan, kontrolloidun ja hyvän lopputuloksen, käyttäisin huulipunasivellintä. Tässä testissä kuitenkin käytin jokaisen huulipunan omaa applikaattoria. Lisäksi poistin jokaisen huulipunan samalla menetelmällä: huulirasvalla ja huulikuorinnalla.

savyt_0.jpg

Testaamistani tuotteista Nyxin ja Jeffree Starin tuotteet ovat eläintestausta vastaan. Merkeillä on leimat/sertit tästä todisteena. Lisäksi Jeffree Starin huulipunat ovat myös vegaanisia. Muussa tapauksessa suosittelen miettimään omaa budjettia ja mieltymyksiä.

nimet.jpg

Ensimmäinen päivä: Rimmelin Stay Matte huulipuna, sävy 700 Be my baby

Rimmelin huulipuna maksoi Sokoksella 7,90e ja tuubissa on 5,5ml tuotetta. Omaan nenääni huulipunassa on hieman epämiellyttävä tuoksu. Koostumuskeltaan tämä on enemmän voidemainen kuin nestemäinen, mutta huulipuna levittyy vaivattomasti huulille ja kuivahtaa nopeasti. Kuivuneena huulipuna on perus matta huulipuna, myös tuntuu huulilla siltä (eli vähän kuivalle). Testasin huulipunaa suunnilleen 8h verran ja se pysyi paikallaan tuon ajan. Tähän olin positiivisesti yllättynyt. Lisäksi sain huulipunan poistettua aika helposti. Sanoisin, että hinta laatu toteutuu yllättävän hyvin omasta mielestäni.

 

Toinen päivä: NYX lingerie huulipuna, sävy  Bedtime flirt

Nyxin huulipuna maksoi Sokoksella 9,50e, jolla saa 4ml tuotetta. Samanlainen ”hajuongelma” kuin Rimmelin huulipunan kanssa. Lisäksi Nyxin huulipunalla on samantyylinen, voidemainen koostumus kuin Rimmelilläkin. Huulipuna kuivui hyvin huulille ja antoi mattapinnan. Tämäkin on vähän kuivakan tuntoinen huulilla. Testasin tuotetta suunnilleen 5h ja tämän ajan pysyi hyvänä. Sain huulipunan poistettua yhtä helposti kuin rimmelinkin. Sanoisin siis, että hinta-laatu suhde on hyvä, mutta mieluumin näistä kahdesta ottaisin Rimmelin huulipunan.

 

Kolmas päivä: Maybelline Super stay matte ink, sävy 65 seductress

Maybellinen huulipuna maksoi Sokoksella 11,90e ja tuubi sisältää arviolta 5ml (valitettavasti poistin tuotetarran ennekuin otin tiedon talteen). Vähän vaniljaisen toffeemainen tuoksu. Sanoisin, että paras tuoksu tähän mennessä. Haju on aika voimakas, mutta hälvenee nopsaa. Koostumukseltaan tällä on kahdesta edeltävästä poiketen nestemäinen. Tuotteella meni jonkin aikaa kuivuessa, tai se vaikutti sille, sillä tuote tuntui aika kauan huulilla vähän tahmeahkolle. Itseäni se ei niinkään häiritse, mutta se teki minut vain tietoisemmaksi huulipunasta.  Tuote antaa lupaamansa mattapinnan. Testasin huulipunaa suunnilleen 5h ja pysyi hyvin. Sain aika hyvin poistettua käyttämilläni tuotteilla, vähän enemmän kuitenkin jouduin työstämään kahteen edelliseen verrattuna. Sanoisin, että ihan pysyvyysvaikutuksen ansiosta tämä menee aika tasoihin Rimmelin huulipunan kanssa, vaikka onkin kalliimpi.

 

Neljäs päivä: Jeffree Star, sävy Allegedly

Jeffree Starin huulipunat maksavat Sokoksella 21,90e ja tällä hinnalla saa 5,6ml huulipunaa. Tämä siis on kallein tuote. Jos huulipunaa oikein haistaa siinä on ehkä pieni tuoksu, mutta sanoisin tuotteen olevan oikeastaan hajuttomin näistä neljätä. Koostumukseltaan huulipuna on aika lailla verrattavissa Maybelinen huulipunaan. Kuten kolme edeltäjäänsäkin, huulipuna kuivuu matta pintaiseksi. Lisäksi huulipuna pysyi huulillani testaamani 5h vaivattomasti kulumatta. Sain huulipunan kohtuullisen helposti pois. Sanoisin, että jouduin työstämään yhtä paljon kuin Meybellinen kanssa. Mielestäni tämä on hyvä huulipuna, ei valittamista. Kuitenkin tämä on kalliimmasta päästä, minkä takia suosittelisin joko Rimmelin tai Mabelinen huulipunaa. Ne ovat halvempia ja pysyvyys on hyvä. Jos kuitenkin eläinkoevastaisuus on tärkeässä roolissa kosmetiikkaa ostaessa ja haluaa siitä leimat todisteena niin Nyxin huulipuna päihittää Jeffree Starin kyllä hinnassa.

Pst. Jeffree Starin huulipunia saa Beauty Baysta hieman halvemmalla kuin Sokokselta.

-H

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *