Rikkoutuneen poskipunan korjaaminen

Rikkoutuneen luomivärin, poskipunan tai minkä vain kivipuuteripohjaisen tuotteen korjaamiseen löytyy netistä helposti. Itse päätin kokeilla rikkoutuneen poskipunani myötä miten helppoa tuo olisi. Ajattelin, että parhaassa tapauksessa saisin korjattua tuotteen, josta todella pidän. Pahimmassa tapauksessa joudun heittämääns en roskiin… mikä sinänsä kirpaisee vähän, muttei ole kuitenkaan maailmanloppu.

Tuumasta toimeen.

Pienen googlettelun jälkeen löysin muutaman ohjeen. Tiesin jo entuudestaa, että poskipuna tulisi hajottaa hienoksi jauheeksi ja alkoholin avulla tehdä tahnamaiseksi mömmöksi. Tuohon, mitä alkoholituottetta pitäisi käyttää löytyi parikinvaihtoehtoa. Jossian oli käytetty alkoholipohjaista meikin kiinnityssuohketta ja toisessa desifiointiainetta. Itselläni löytyy tuo alkoholipohjainen meikinkiinnityssuihke, joten päätin edetä tällä.

Vaihe 1.

Rikoin poskipunan veitsen avulla hienoksi jauheeksi sen omaan pannuun.

Vaihe 2.

Lisäilin pikkuhiljaa meikinkiinnityssuihketta samalla sekoittaen ja arvioiden, mikä olisi hyvä koostumus.

Vaihe 3.

Levitin poskipunan veitsen avulla sen pannuun ja painelin tasaiseksi paperia ja meikkisiveltimen pohjaa käyttämällä. Tässä voi käyttää esimerkiksi myös kolikkoa kevyesti painellen.

Poskipunan tulee antaa kuivua vähintään vuorokausi. Voi mennä kauemminkin.

Sanoisin, että korjaaminen kävi aikas helposti. Tosin oikeasta koostumuksesta on vaikea olla varma. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, jos kotoa löytyy välineet eikä halua heittää hyvästejä poskipunalleen, korostusvärilleen tai luomivärilleen.

01.08.2019 EDIT!

Itselläni tuo koostumus ei aivan onnistunut. Poskipuna ei ollut ihan yhtä pigmenttinen kuivuttuaan, mutta tämä oli puhtaasti tekijän arviointi virhe. Suosittelen tästä huolimatta testaamaan.

-H

kauneus meikki testit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *