Hapokasta Nannya taloon

Hapokkaankeltainen suomalainen lasi. Ou jeah. Tavallaan Riihimäen lasin ns. uraanilasi on aivan kammottavan keltaista ja ehkä juuri siksi niin sykähdyttävää. Kotimme hapokkaasta lasikokoelmasta löytyi jo ennestään jos jonkinmoista esinettä, mutta kokoelma sai kesän aikana erittäin mieluisaa täydennystä. 
thumb_P7202312_1024.jpg

Nanny Stillin Tzarina-lasit ovat aina puhutelleet paitsi värinsä myös muotokielensä puolesta. Olen näihin törmännyt toisinaan osto- ja myyntiliikkeissä mutta kotiin asti en ole raaskinut kiikuttaa. Kappalehinnat ovat aina pyörineet siellä 20 euron hujakoilla. Nyt äitini oli saanut tingattua viisi lasia hintaan 55 euroa. Ei överihalvalla mutta erittäin kohtuuhintaan kuitenkin. 

thumb_P7202318_1024.jpg

Ehkä jonain päivänä saan täydennettyä Tzarina-setin täydelliseksi yhdellä lasilla ja kaatimella. Ja sehän tässä keräilyssä kutkuttavinta onkin: koskaan ei ole valmista.

Joku ilkeä voisi väittää, että Marimekon Sukat markkaralla -sarja olisi saanut vähän turhankin paljon ”inspiraatiota” näistä Nanny Stillin vuosikymmeniä sitten suunnittelemista laseista ja kaatimesta. Mene ja tiedä, mutta itse juon mehuni mieluummin näistä kuin makkaralaseista. Enkä vähiten lasin värin takia (josta Marimekko ei ole onneksi inspiroitunut). 

thumb_P7202308_1024.jpg

 

muoti ostokset sisustus sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *