Blinit uusilla täytteillä
Eilen illalla syötiin blinejä ihan uusilla täytteillä. Tai päällisillä, miten se nyt pitäisi sanoa? Yleensä meillä on ollut tarjolla smetanaa, graavi- ja savulohta, tilliä, mätiä, sipulia, suolaa, pippuria ja voisulaa. Tykätään blineistä tosi paljon ja niitä tuleekin aina silloin tällöin syötyä ja kerralla tietysti överiksi asti!
Tällä kerralla täytteenä oli kuitenkin marinoituja jättikatkaravun pyrstöjä, mangosalsaa, smetanaa, avocadotahnaa, etikkakurkkuja, marinoitua punasipulia ja suolakurkkua. Blinitaikinaohje oli suoraan Myllyn Paras -tattarijauhopussin kyljestä.
Ravut paistumassa
Mä tein lautasellani kahdenlaisia blinejä. Toiseen laitoin smetanaa ja avocadotahnaa, rapuja, sitruunamehua, mangosalsaa ja punasipulia. Tosi hyvää ja ihanan raikasta! Täytteet sopi tosi hyvin blinilättyjen kanssa vaikka ei ollutkaan ihan meidän perinteistä bliniversiota lähellä.
Rapuversio
Rapumarinadissa oli chiliä, hunajaa, valkosipulia, korianteria, suolaa, ölyä sekä sitruunamehua ja mangosalsassa taas oli mangon lisäksiä chiliä, sipulia, korianteria, öljyä ja suolaa. Molemmat on kyllä tosi herkullisia! Söin loppujen lopuksi blineistäni yli jääneet mangosalsat smetanan ja avocadotahnan kanssa. Tahnasta tai dipistä kirjoittelinkin jo aiemmin ja siihen tosiaan tulee avicadoa, smetanaa, sitruunamehua ja suolaa.
Kurkkuversio
Toiseen versioon laitoin smetanaa, avocadotahnaa, suolakurkkuja, punasipulia ja etikkakurkkuja. Tosi hyvää sekin ja vähän ehkä lähempänä meidän perinteisiä blinejä. Itse söin yhteensä neljä bliniä, kaksi molempia versioita ja muutama olisi vielä mennyt lisää vaikka nälkä ei kyllä jäänyt neljänkään jälkeen! Loput olisivat menneet vaan himoon. ;)
-R