Blinit uusilla täytteillä

DSCN1934.JPG

 

Eilen illalla syötiin blinejä ihan uusilla täytteillä. Tai päällisillä, miten se nyt pitäisi sanoa? Yleensä meillä on ollut tarjolla smetanaa, graavi- ja savulohta, tilliä, mätiä, sipulia, suolaa, pippuria ja voisulaa. Tykätään blineistä tosi paljon ja niitä tuleekin aina silloin tällöin syötyä ja kerralla tietysti överiksi asti!

 

DSCN1929.JPG

 

Tällä kerralla täytteenä oli kuitenkin marinoituja jättikatkaravun pyrstöjä, mangosalsaa, smetanaa, avocadotahnaa, etikkakurkkuja, marinoitua punasipulia ja suolakurkkua. Blinitaikinaohje oli suoraan Myllyn Paras -tattarijauhopussin kyljestä.

 

DSCN1928.JPG

Ravut paistumassa

 

DSCN1932.JPG

 

Mä tein lautasellani kahdenlaisia blinejä. Toiseen laitoin smetanaa ja avocadotahnaa, rapuja, sitruunamehua, mangosalsaa ja punasipulia. Tosi hyvää ja ihanan raikasta! Täytteet sopi tosi hyvin blinilättyjen kanssa vaikka ei ollutkaan ihan meidän perinteistä bliniversiota lähellä.

 

DSCN1934.JPG

Rapuversio

 

Rapumarinadissa oli chiliä, hunajaa, valkosipulia, korianteria, suolaa, ölyä sekä sitruunamehua ja mangosalsassa taas oli mangon lisäksiä chiliä, sipulia, korianteria, öljyä ja suolaa. Molemmat on kyllä tosi herkullisia! Söin loppujen lopuksi blineistäni yli jääneet mangosalsat smetanan ja avocadotahnan kanssa. Tahnasta tai dipistä kirjoittelinkin jo aiemmin ja siihen tosiaan tulee avicadoa, smetanaa, sitruunamehua ja suolaa.

 

DSCN1936.JPG

Kurkkuversio

 

Toiseen versioon laitoin smetanaa, avocadotahnaa, suolakurkkuja, punasipulia ja etikkakurkkuja. Tosi hyvää sekin ja vähän ehkä lähempänä meidän perinteisiä blinejä. Itse söin yhteensä neljä bliniä, kaksi molempia versioita ja muutama olisi vielä mennyt lisää vaikka nälkä ei kyllä jäänyt neljänkään jälkeen! Loput olisivat menneet vaan himoon. ;)

 

-R

 

suhteet oma-elama mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.