Varsin terveelliset suklaamuffinssit

PSX_20161008_211110.jpg

 

Koitettiin taas tehdä lasten kanssa astetta terveellisempiä herkkuja kun tosiaan olemme sen sorttisia herkkusuita koko porkka, että välillä täytyy koittaa hillitä. Tällä kertaa teimme suklaamuffinsseja vähän muunnellen ohjetta, jonka löysin Terveelliset herkut -blogista. En siis välttele vehnäjauhoja tai maitotuotteita, mutta sokerisia herkkuja olen nyt yrittänyt lapsilta karsia pois viikolla.

 

PSX_20161008_211340.jpg

 

Suklaamuffinssit

  • 1 banaani
  • 1,5 dl maitoa (voi käyttää manteli-, riisi-, kookos- tai soijamaitoa)
  • 3/4 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl vehnäjauhoja (riisijauhoja käytettiin ohjeessa)
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3/4 dl kookospalmusokeria (voi käyttää esim. koivusokeria, erytritolia, hunajaa)
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria (ohjeessa oli vaniljajauhetta)
  • ripaus suolaa
  • 8 tl suolatonta ja sokeritonta maapähkinävoita

Sekoita ainekset blenderissä. Kaada taikinasta puolet vuokiin (meillä tuli 8 kpl). Seuraavasi laita keskelle teelusikallinen maapähkinävoita ja kaada loput taikinasta puolillaan olevien vuokien päälle. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia.Seuraavalla kerralla aion sekoittaa maapähkivävoin taikinaan muiden ainesten joukossa (tai jätän kokonaan pois), sillä nyt se jäi kuivaksi klöntiksi muffinsin keskelle. Lapset ei tykänneet ollenkaan ja pakko myöntää, että en kyllä minäkään! Lapsilta piti klöntit poistaa kokonaan, itse kyllä pystyin ne siellä seassa syömään. :)

 

PSX_20161008_211256.jpg

 

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. :)

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma lasten-tyyli