Maapähkinäinen mukikakku

PSX_20170224_213055.jpg

 

”Leivottiin” pikkumiehen kanssa maapähkinäisiä mukikakkuja kun siukku teki tyttöjen juttuja ja vauvalainen oli päikkäreillä. Leipomiseksi tätä nyt ei varsinaisesta voi sanoa, mutta tehtiin perjantain ja loman kunniaksi ihan itse kuitenkin. 😉

 

PSX_20170224_213027.jpg

 

 

Maapähkinäinen mukikakku

3 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
1 rkl + 1 tl kookossokeria
1 kananmuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jos maapähkinävoi on jäykkää kuten minulla oli kun sen jääkaapista otin, lämmitä sitä kattilassa ja kun se on pehmeää, vatkaa sähkövatkaimella sekaan kookossokeri ja kananmunat. Me tehtiin kakkuja neljälle, joten nelinkertaistettiin määrät, vatkattiin, kaadettiin uuninkestäviin mukeihin ja tarkoitus oli paistaa 200 asteisessa uunissa kymmenen minuuttia. Kannattaa ehkä voidella mukit esimerkiksi kookosöljyllä, jotta taikina ei ota uunissa niin pahasti kuppeihin kiinni.

 

PSX_20170224_212958.jpg

 

 

Niin tosiaan, vauva heräsi, menin hakemaan häntä alakerrasta, laitoin pyykit koneeseen ja kuivausrumpuun, joten kakut olivat uunissa varmaan vartin. Kymmenen minuuttia olisi todellakin riittänyt, jotta kakut olisivat olleet mehukkaita ja hieman kosteita sisältä. Nyt ne vähän kuivahtivat ja olisin itse kaivannut vaniljakastiketta tai -jäätelöä siihen kylkeen, mutta lapsille maistui kuin maistuikin ihan pelkästään!

Itse siis käytin kookossokeria, koska sen ainakin on kehuttu olevan terveellisempää kuin valkoinen sokeri. Mene ja tiedä sitten, mutta nämä olivat lasten perjantaiherkut, joten hyvä niin. Mukavaa viikonloppua!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. :)

 

koti ruoka-ja-juoma lasten-tyyli