Äiti päätti mielensä alakerran suhteen

Koti Kumpulassa

Tältä meidän alakerrassa näyttää nykyään.

Vanhan olohuoneen tilalla on nyt meidän makuuhuone ja leikkihuoneen tilalla lasten makuuhuone. Kätevää, että huoneet ovat vierekkäin kun Sofia-neiti kömpii joka yö väliin ja Aleksanteri heräilee monta kertaa yössä syömään. Päivisin Aleksanteri saa nukkua rauhassa alakerrassa eikä meidän Sofian kanssa tarvitse rajoittaa meidän tekemisiämme yläkerrassa. Huono puoli on se, että kun Aleksanteri ei vielä oikein nuku pidempiä pätkiä päivisin, niin ylä- ja alakerran välillä ravaaminen Sofian kanssa on välillä aika ärsyttävää.

Siirsin tuon vanhan tuolin eteisestä uuden makuuhuoneen puolelle. Meidän ja lasten makuuhuoneen väliin laitettiin verho, joten molemmissa huoneissa saa nukkua rauhassa ja voimme illalla katsella huoleti telkkaria sängyssä ennen kuin alamme Topin kanssa nukkumaan.
 

Eteisessä olevan härkätaulun haluaisin siirtää tuohon makuuhuoneen seinälle ja tuon taulun joka tuossa lattialla on, härkätaulun tilalle eteiseen. Isäni on joskus koonnut tuon taulun palapelistä ja kehystänyt sen minulle. Se on ihana ja sopisi täydellisesti vanhan sohvan yläpuolelle!

 

Vanha sohva, Porin Matti ja keinutuoli ovat edelleen alakerran eteisessä. Keinutuoli vain vaihtoi paikkaa. Ihanaa kun kohta saa taas alkaa polttamaan tulta Porin Matissa ja takassa!
 

Pikkuveljen vaunut ovat myös alakerran eteisessä parkissa. Olen muuten ollut erittäin tyytyväinen noihin Tallinnasta ostettuihin vaunuihin!

 

Äitini on teettänyt tuon peilin joskus aikanaan kun hän on muuttanut ensimmäiseen omaan kotiinsa ja keinutuolin isäni on joskus pelastanut jostakin ja kunnostanut sen.

 

Meidän makuuhuoneen verhon takana olevassa lasten makuuhuoneessa on molempien lasten sängyt, leluja ja Sofian kioski. Kohta täytyykin tuosta pikkumiehen kehdosta siirtyä pinnasänkyyn, koska kehto alkaa käydä jo pieneksi.

Lasten makuuhuoneesta pääsee kodinhoitohuoneeseen. Se on tosi kätevää, koska samalla kun nukutetaan Sofian kanssa pikkumiestä, voimme laittaa pyykkejä. Olen yrittänyt totuttaa minimiestä vähän nukkumaan äänissä. Nyt kun hän nukkuu alakerrassa, niin siellä on tosi hiljaista ellei pidä telkkaria tai pesukoneita päällä. Haluaisin kuitenkin, että hän jossain vaiheessa suostuisi nukkumaan myös ulkona vaunuissa, joten olisi tärkeää, ettei hän totu ihan täyteen hiljaisuuteen! Vaikka toisaalta eihän sillä nyt väliä ole nukkuuko sisällä vai ulkona. Täytyy vaan sitten pitää huoli, että tulee ulkoiltua hereillä ollessa.

Nyt ainakin tämä järjestys on tuntunut toimivan ja tosiaan ihan kuin tilaa olisi tullut lisää. Alakerran laattalattia on jalalle minun mielestäni vähän inhottava, joten jossain vaiheessa voisi miettiä kokolattia- tai muovimattoa. Muovimattoja on muuten nykyään tosi hyvännäköisiä! Itselle tulee ensimmäisenä mieleen 90-luvun muovimatot, mutta tosiaan niitä löytyy nykyään jos jonkinlaisia ja ne ovat miellyttäviä jalalle. Ehkä sitten joskus!

Kommentoi