Aloita aamusi sitruunavedellä

Aloitan jokaisen aamuni juomalla lasilisen vettä, johon lisään kolme tippaa Young Livingin Lemon+ -eteeristä öljyä. Öljy kylmäpuristetaan sitruunan kuoren hikirauhasista ja se on todella vahvaa, sillä yksi tippa korkealaatuista eteeristä sitruunaöljyä voi vastata voimakkuudeltaan jopa kahden puristetun sitruunan mehua. Toisin kuin hedelmälihasta puristettu mehu, sitruunan eteerinen öljy ei vahingoita hammaskiillettä, joten sitä juodessa voi huoletta unohtaa pillit!

 

IMG_20170613_213355.png

 

Sitruunan eteerinen öljy on desinfioiva, antiseptinen ja se aktivoi valkosolujen muodostumista elimistössä. Valkosoluthan ovat vastustuskyvyllemme erittäin tärkeässä asemassa, joten sitä kautta sitruunan eteerinen öljy vahvistaa vastustuskykyä ja nopeuttaa tulehdustilojen paranemista. Sitruunan eteerinen öljy lisää vastustuskykyä tasapainottamalla elimistön pH-arvoa vähentämällä sen happamuutta. Näin ollen infektiot ja tulehdukset eivät pääse tarttumaan niin helposti. Sitruunan eteerinen öljy säätelee myös hiussuonten seinämien läpäisevyyttä, joten se kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Sitruunan eteerinen öljy myös sisältää paljon antioksidantti D-limoneenia, joka on soluille hyvin tärkeää. D-limoneeni on luonnonkemiallinen ainesosa, jonka kerrotaan ehkäisevän syöpäsolujen muodostumista, sieni-infektioita ja bakteereja sekä toimivan elimistössä antiseptisesti ja viruksia torjuvasti. Sitruunan eteerinen öljy toimii myös diureettina eli se poistaa kehosta tehokkaasti nesteitä ja turvotusta.

Kaikki eteeriset öljyt eivät sovellu sisäiseen käyttöön, mutta tämä minun käyttämäni Lemon+ on hyväksytty sisäisesti käytettäväksi ravintolisäksi. Itse aloitin käytön yhdellä tipalla ja lisäsin päivittäistä annosta tähän kolmeen tippaan kunhan ensin totuin sen nauttimiseen. Eteerisiä öljyjä käytettäessä tulee muistaa, että ne kannattaa aina laimentaa lasiseen tai keraamiseen astiaan, sillä eteeriset öljyt alkavat liottaa muovia, jolloin siitä saattaa irrota myrkkyjä, joita ei elimistöön kaivata.

Sitruunan eteerinen öljy on todella monikäyttöinen öljy myös ulkoiseen käyttöön, mutta niistä sitten vaikka toisella kertaa. Mainittakoon kuitenkin, että poistin tänään esimerkiksi nahkasohvasta kuulakärkikynän jäljet vain ja ainoastaan sitä käyttämällä!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. 🙂

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *