DIY kosmetiikka - Suklaiset huulirasvat

Koti Kumpulassa

 

Tehtiin (taas kerran) Sofian pyynnöstä huulirasvaa. Tällä kertaa toiveena oli suklaahuulirasva ja neiti halusi omansa puikkoon, ei purkkiin. Ainekset ja tarvikkeet löytyi meiltä kotoa, joten ei tarvinnut muuta kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

 

 

Suklaiseen huulirasvaan tarvittiin kookosöljyä, shea- ja kaakaovoita, mehiläisvahaa, E-vitamiiniä ja Nutellaa, tottahan toki. Laitoin kiinteitä aineita vajaan teelusikallisen jokaista, kookosöljyä vähän enemmän ja Nutellaakin taisi mennä aikalailla saman verran. Kiinteät aineet sulatettiin vesihauteessa kattilassa pienessä metallikannussa. Aineethan voisi sulattaa suoraan kattilassakin, mutta kannu oli kattilaa parempi vaihtoehto, sillä aineita tuli sen verran vähän.

Sekoitin mukaan E-vitamiinin ja kaadoin juoksevan seoksen puikkoon ja purkkiin. Kannusta oli tosi kätevä kaataa seos pieniin purkkeihin, joten taidan käyttää sitä jatkossakin. Seos jähmettyy yllättävän nopeasti, joten purkkien on hyvä olla valmiina ja avattuina, jotta seoksen pystyyy kaatamaan niihin heti. Jos seos kuitenkin ehtii jähmettyä, saa sen taas sulatettua vesihauteessa uudestaan juoksevaksi nopeasti.

 

 

Me laitettiin huulirasvat sitten hetkeksi jääkaappiin, jotta ne jähmettyivät nopeammin. Nutellahan siis antaa tässä vain värin, tuoksun ja maun eikä se millään tapaa hoida huulia, joten sen voi huoletta jättää poiskin ja lopputuloksena on hoitava, neutraalin värinen huulirasva, johon tulee mieto tuoksu kaakaovoista ja mehiläisvahasta.

 

-R

 

Kommentoi