Elämäni ensimmäinen tuorepuuro
Joka puolelta voi jatkuvalla syötöllä lukea reseptejä ja katsella kuvia tuorepuuroannoksista. Eilen illalla päätin sitten, että hittolainen, koitetaan. Lähtökohtaisesti minua ällötti ajatus kylmän puuron lusikoinnista suuhun kaiken aamukiukun (sekä omani että lasten) keskellä. Googlailin hetken ja löysin K-ruoan sivuilta näppärän ohjenuoran, jota sitten lähdin soveltamaan.
Siis kuppiin desi hiutaleita, desi kylmää nestettä, desi massaa ja ruokalusikallinen makua. Sitten yöksi jääkaappiin tekeytymään. Yäk, voiko siitä oikeasti tulla syötävää? En siis ole millään sokerittomalla, maidottomalla tai vegaanidietillä ja koska yleensäkin syön aamupuuroni sokerisen, maustetun, jugurtin kanssa, en nytkään käyttänyt mitään superfoodeja tms. Ei meiltä kyllä edes sellaisia kotoa löydykään!
Mutta siis asiaan; kuppiin laitoin desin neljän viljan luomuhiutaleita, desin kylmää vettä, desin mansikkajugurttia ja kourallisen kotimaisia pakastemustikoita. Makeutusta ei tosiaan tarvittu, sillä mansikkajugurtista sitä sokeria löytyy ihan omasta takaa! Kelmu sitten päälle ja yöksi jääkaappiin. Topia nauratti taas kerran minun ”kokkailuni” ja kyllähän tuo kieltämättä on vähän hassua tehdä puuro yöksi jääkaappiin!
Aamulla sitten keitin lapsille tavalliseen tapaan neljän viljan puurot (meillä suostutaan nykyään syömään aamulla puuroa!!) ja kun he söivät aamiaisiaan, otin epäilyttävän mömmöni jääkaapista ja pilkoin päälle vielä banaania. Ei muuta kuin pöytään. Lapsetkin halusivat maistaa eikä kumpikaan tykännyt! Sofia meinasi oksentaa ja Aleksanterilla meni kylmät väreet. Ei siis lapsille aamupalaksi ainakaan lähiaikoina!
Itse kyllä tykkäsin. Ihan oikeasti! Koostumus oli ehkä ihan vähän liian löysä, joten ensi kerralla laitan joko vähemmän vettä, enemmän hiutaleita tai jugurtin tilalle esim. paksumpaa rahkajugurttia. Mutta siis todella raikas aamupala! Eikä maistunut millään lailla kylmälle puurolle vaikka sitä epäilinkin. Koostumus on niin erilainen kuin keitetyssä puurossa. Ei onneksi yhtään sellainen limainen!
Terveysvaikutuksista ym. en osaa sanoa muuta kuin, että tuorepuuron väitetään olevan keitettyä puuroa terveellisempää. En sitten tiedä onko vai ei, mutta aion jatkossakin aina silloin tällöin tehdä iltaisin itselleni tuorepuuron jääkaappiin, koska se tuo mukavaa vaihtelua aamupaloihin! Ensi kerralla koitan ehkä sitä maustamatonta rahkajugurttia ja laitan sekaan paljon mustikoita sekä ripauksen kookosjauhetta ja hunajaa.
-R
Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. :)