Pesänrakennusta

DSCN4890.JPG

 

Raskaus on nyt viikoilla 34+4 ja olen huomannut itsessäni jo jonkin aikaa odottamani piirteen. Pesänrakennusvietin nimittäin. Olen jo vähän kummastellut, että eikö se iske ollenkaan kun tähän mennessä en ollut tehnyt oikeastaan mitään mikä liittyisi vauvan syntymään tai vauva-aikaan. Vastasyntynyt vauvahan ei oikeasti tarvitse kamalaa arsenaalia tavaraa ja huonetta täynnä vauvavarusteita, mutta olen ihmetellyt kun en ole edes kaivanut lasten vanhoja vauvanvaatteita pestäviksi asti tai viitsinyt etsiä Aleksanterin vanhaa turvakaukaloa autotallista.

 

DSCN4841.JPG

 

Viikonloppuna se pesänrakennusvietti sitten otti vallan! Pyysin Topia etsimään kaukalon ja tuomaan sen sisälle. Samoin myös Aleksanterin vanhat pullot kaivettiin varastosta, pesin ne ja laitoin kaappiin valmiiksi strelointia odottamaan. Isommat pullot jäivät vielä varastoon, mutta nämä pienemmät ovat nyt oikeastaan käyttövalmiina. Pulloja muuten täytyy olla reilusti! Ei tarvitse kokoajan olla pesemässä ja steriloimassa kun siinä arjessa on vähän muutakin hommaa käsillä. Mietin, että täytynee ehkä tilata vielä yksi kolmen setti lisää, mutta näillä nyt päästään alkuun!

Lasipullot ovat muuten ihan parhaita! Niihin ei tartu väri, hajut eikä maku ja ne kestävät pesua muovipulloja paremmin. Muovipulloihin kun tulee helposti raapaleita, joihin pöpöt sitten pääsevät helpommin tarttumaan ja pesimään. Lasipullot, jotka meillä on käytössä, ovat Born Free -merkkiset ja ne olen tilannut eBay:n kautta. Niissä on ”koliikkiventtiilit”, joiden avulla ilma pääsee pullosta pihalle eikä päädy vauvan masuun ja maito virtaa paremmin vauvan imiessä. Sen takia noita osia näyttää olevan tuhottoman paljon! Kokoaminen on kyllä yllättävän näppärää ja nopeaa vaikka osia tuleekin monta / pullo. Rintapumppu täytyy myös etsiä jostain varastonperukoilta. Se on ihan ehdoton ja sähkökäyttöisenä, kiitos!.

 

DSCN4842.JPG

DSCN4850.JPG

DSCN4854.JPG

 

Pesin osan vaatteista ja laitoin yläkerran vessan kaappiin suunnitellun hoitopöydän alle. Siitä ne saa helposti otettua kun niitä tarvitsee kuitenkin vaihtaa useasti päivän aikana. Loput vaatteet täytyy myös hakea varastosta, laittaa pesuun ja kaappiin. Hoitoalustakin muuten täytyy kaivaa esiin! Minun mielestäni meillä on vielä Aleksanterin vanha alusta pestävine vaihtopäällisineen tallella. Kertakäyttöalustoja täytyy myös vielä ostaa päällistä suojaamaan, sillä pisut tulevat kyllä aina takuuvarmasti hoitopöydälle!

 

DSCN4861.JPG

DSCN4875.JPG

 

Perjantaina ostettuihin tupliksiin virittelin Aleksanterin puolelle pestävän istuinpäällisen ja vauvan puolelle testailin vaunukoppaa sekä turvakaukaloa. En tiedä niistä adaptereista kaukalon kiinnitykseen, mutta sain kaukalon viritettyä napakasti kiinni rattaiden omilla turvavöillä, joten taidan tyytyä siihen! Tuo irroitettava ja pestävä istuinpäällinen on muuten ihan huippu! Rattaat pysyvät puhtaampina vaikka lapsen nostaisi hiekkaisena tai jäätelö kädessä niihin kyytiin.

 

DSCN4881.JPG

 

Irrotin vaunukopasta ja kaukalosta kaikki päälliset, pesin ne koneessa ja virittelin paikoilleen. Meni muuten yllättävän helposti! Kopan yhden vetoketjun kanssa meinasi olla vaikeuksia, mutta sitten Topi huomasi, että päällinen oli väärin päin. 😉 Johan rupesi ketjut toimimaan kun aloitti alusta ja laittoi kappaleet oikein päin.

 

DSCN4896.JPG

 

Tuttipullojen tutit olen heittänyt pois, joten eilen käytiin Prismasta hakemassa testiin paketti MAM -pullotutteja ja ihme kyllä ne sopivat myös noihin meidän lasipulloihin! Haen niitä vielä pari pakettia lisää niin pullorintamalla on valmista. Korviketta ostettiin myös varastoon ja napattiin mukaan myös pulloharja vaikka pullot lisäosineen nyt tuleekin pääasiassa koneessa pestyä. Termospullot keitetylle vedelle korvikkeen valmistukseen täytyy myös vielä hankkia. Ikeaan siis! 😉

Tämä kaikki pesänrakennustouhu johtuu mitä todennäköisimmin siitä, että Topi on loppuviikosta pari päivää työreissussa Saksassa ja minä aloin jännittää sitä, että mitä jos vauva päättääkin yhtäkkiä syntyä sinä aikana. En halua, että joudun sitten huolehtimaan suurempien murheiden lomassa näitä pienempiä asioita vaan kaiken täytyy olla valmiina. Jotenkin itsekin ymmärsin nyt vasta, että tosiaan vauvan syntymään ei enää ole kauaa! Korkeintaan puolitoista kuukautta. 

Aleksanteri kävi tänään Mehiläisessä kun kröhä ei meinaa helpottaa ja sai kuin saikin antibioottikuurin hengitystietulehdukseen. Toivottavasti kuuri alkaa pian tehota! Se onkin pikkupojan ensimmäinen antibiootti. Täytyy nyt vaan muistaa antaa ekstrana maitohappobakteereita ja probiootteja!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. 🙂

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *