Pöydän pää

Koti Kumpulassa

 

Meidän ruokailutila sai päivityksen kun siirsin syöttötuolin pöydän päähän. Syöttötuolissa oli itsessään aiemmin kiinni pöytä, mutta nyt kun yksivuotias alkaa pikkuhiljaa siirtyä (toivottavasti) samoihin ruokiin muun perheen kanssa, on aika luontevaa, että hän myös istuu samassa pöydässä siskon ja veljen kanssa.

 

 

Rytmi ruokailujen ja unien suhteen on nykyään sellainen, että pikkuinen syö oikeastaan aina samaan aikaan isompien lasten kanssa ja se on ihana juttu se! Ekaluokkalainen syö tosin aamiaisen arkena aiemmin kuin pikkusisarukset sekä lounaan sitten koulussa. Kotosalla kolmevuotias pikkuveli nukkuu yleensä pisimpään, joten hän syökin aamiaisen sitten viimeisenä. Lounaasta alkaen ollaan sitten samassa rytmissä eli lounas, välipala, päivällinen ja iltapala syödään samaan aikaan.

Tai no, yleensä se menee kyllä niin, että syötän yksivuotiaan pöydässä ensin sillä välin kun isompien ruuat jäähtyvät lautasilla, sitten laitan pikkuiselle tomaattia, kurkkua ym. sormiruokaa syötäväksi ja pyydän isommat (tai arkena lounaalla vain isoveljen) syömään. Mutta osan ajasta lapset syövät yhtäaikaa samassa pöydässä. Pian syövätkin jo kaikki samaa ruokaa samaan aikaan! Refluksi on hieman hankaloittanut pikkuisen syömishommia, mutta kovasti me työstetään asiaa kokoaan.

 

 

Kirjoittelinkin löytäneeni Tigerista ihania peltipurkkeja, joille ei ollut vielä paikat ihan vakiintuneet. Nyt näyttäisi siltä, että yhdessä purkissa on servetit ja toisessa kosteuspyyhkeet. Molemmat äärimmäisen tarpeellisia ruokapöydässä! Ei ole mitenkään siistiä tuo kolmevuotiaan syöminen - saati sitten syömistä harjoittelevan yksivuotiaan. Hän on muuten myös alusta asti ollut sitä mieltä, että ruokalappua ei käytetä. Ilmeisesti se häiritsee neitiä tai sitten vain tuntuu inhottavalta.

 

 

Peltinen, siskolta jokunen vuosi sitten joululahjaksi saatu, lyhty siirtyi olohuoneesta ruokailutilaan myöskin. Kohta on muuten taas jo se aika vuodesta kun ruvetaan polttelemaan kynttilöitä kun syksy sieltä väistämättä saapuu. Käytän kaikissa lattialla olevissa lyhdyissä Ikean led-kynttilöitä ja korkeammilla hyllyillä sitten uskallan polttaa ihan aitoja tunnelmanluojia. Takan kanssa saakin sitten olla varovainen kun yksivuotias on aika kova menijä ja takan luukku on todella kuuma yllättävän pitkään tulen sammumisen jälkeenkin!

 

-R

 

Kommentoi