Torstai touhua täynnä

Koti Kumpulassa

Tänään oli touhukas torstai. Naana-täti oli yökylässä ja heti ekana aamulla ennen kasia kömmittiin alakerrasta Naanan viereen sohvalle. :)

 

 

Rosaliinasta oli kovasti apua lasten kanssa! Varsinkin kun jo siinä ysin maissa Leo-koira päätti kusasta alustalleen. Ihmettelin kun keittiöön kuului lorinaa olohuoneesta. Menin katsomaan ja Leo nosti jalkaa alustaa kohti ja antoi mennä! Ei hitto. Pääsi muutama kirosana ja koira lensi tuulikaappiin. Kusta, suomeksi sanottuna, lainehti koirien alustalla ja lattialla. Ei muuta kuin siivoushommiin! Alusta ja pyyhe taitavat muuten edelleenkin olla parvekkeella. Sain siivottua ja menin hakemaan koiraa tuulikaapista. Huomasin siinä sitten, että koira oli ihan kusessa itsekin. Ja tuulikkapin matto samoin. Matto rullalle ja koira alakertaan pesulle. Onneksi Naana oli täällä ja huolehti lapsista!! Veikkaan, että koira, alusta, pyyhe ja matto olisivat muuten odottaneet Topia parvekkeella vielä illallakin. ;)

Kympin jälkeen siskoni Roosa Josefina-tyttärensä kanssa tulivat kylään. Olin juuri saanut Aleksanterin nukkumaan ja Sofia jo kovasti odotteli serkkutyttöä. Hauskaa oli niinkuin aina! :) Aleksanterikin nukkui vain tunnin verran ja heräsi ennen puolta kahtatoista. Ennen yhtä kaikki olivat lähteneet ja Sofialle tuli kova ikävä. Ikävä leppyi onneksi mansikka-Eskimolla! Minä puolestani yritin siivota keittiön kaappeja. Siis ihan vain vartin homma putsata ne ulkoapäin kun eilen Topi vaihtoi niihin vetimet. No, puhdasta tuli.

 

 

Aleksanteri puolestaan auttoi ensin keittiössä kaatamalla koirien vesikupin ja siirtyi siitä sitten eteiseen. Eteisessä siivouksen kohteeksi joutuivat uusi, ihana, laukkuni ja paperinkeräyskori!

 

Hommissa.

 

Kolmelta minimies nukahti toisille unilleen ja heräsi ennen neljää. Jep! Topi tuli kotiin vasta puoli seiskan aikoihin ja minä olin silloin jo ihan poikki. Vein Aleksanterin nukkumaan, laitoin pyykit ja raahauduin ylös syömään.

 

Illalla mulle tarjoiltiin rapusalaattia.

 

Ja tästä senkun vain paranee! Topi ja Sofia leipoivat macaroneja.

Nam! En edes viitsi laskea montako söin.

 

Touhukas torstai siis. Huomenna Topilla on vapaata ja lapset menevät mammalaan yökylään!

 

Kommentoi