Tuorepuurojuttuja

Minun on nyt myönnettävä, että olen tainnut ihastua tuorepuuroihin. Välillä ihan tekee mieli raikasta aamupalaa lämpimän puuron sijasta ja tuorepuuro on kyllä ollut tosi hyvä vaihtoehto. En toisaalta ihmettele, että lapsillakin on välillä kausia, että lämmin puuro ei vain uppoa kun kerran itselläkin joskus rupeaa tökkimään! Silloin mennään lasten kanssa jugurttilinjalla, sillä heille ei tuorepuuro maistu.

Tuorepuurot olen tehnyt aikalailla perusmeiningillä ja suosikit taitavat tällä hetkellä olla nämä:

 

PSX_20160529_220932.jpg

PSX_20160529_220906.jpg

Hiutaleet, vesi, maustamaton rahkajugurtti, pakastetut mustikat ja vadelmat sekä taatelit.

 

 

PSX_20160528_222530.jpg

PSX_20160528_222500.jpg

Hiutaleet, vesi, maustamaton rahkajugurtti, pakastemustikat ja banaani.

 

Puuron pohjaan tulee siis hiutaleita, nestettä ja massaa, kutakin noin desin verran. Lisäksi sitten marjat ym., jotka tuovat puuroon makua ja vitamiinejä. Makeutusta en ole tarvinnut, mutta esim. hunaja voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, jossei halua käyttää sokeria. Itse olen tykännyt laittaa neljän viljan hiutaleita kaurahiutaleiden sijasta, sillä niistä tulee mielestäni parempi maku ja rakenne. Tykkään lämpimässäkin puurossa enemmän niistä kuin kaurasta. Tuorepuuroon en myöskään laita nestettä ihan desiä, koska muuten puuro jää minun makuuni liian löysäksi.

Sitten vain puuro yöksi jääkaappiin ja aamulla lisukkeita vielä päälle!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin’ssa. :)

 

koti ruoka-ja-juoma