Vauvalle nimi ja äidille ripsihuolto

Koti Kumpulassa

Viikonloppuna saatiin jotain hyvin tärkeää aikaiseksi. Nyt meidän tyttövauvalla on nimittäin nimi. :) Läheisille ollaan se jo kerrottu, mutta virallisestihan nimi tietenkin paljastetaan sitten loppukesällä ristiäisissä. Tosin varmasti kaikki ristiäisissä paikalla olevat jo nimen tietävät etukäteen! Ollaan myös Sofiaa ja Aleksanteria odotettaessa päätetty nimet jo hyvissä ajoin. Silloin vain kun Sofiaa odotettiin, ei saatu ihan sataprosenttista varmuutta, että odotammeko tyttöä vai poikaa, joten nimet oli päätettyinä molemmille.

Tälläkin kertaa halusimme, että nimi on tytöllä valmiina jo hyvissä ajoin ja häntä aletaan kutsua nimellään heti syntymästään lähtien. Musta olisi jotenkin outoa, että hänellä ei olisi omaa nimeä kun hän syntyy! Toisaalta, ymmärrän kyllä, että jotkut haluavat ensin nähdä vauvansa ja päättää sitten kun ovat oppineet vähän häntä tuntemaan, että minkä nimen antavat. Minulle vain on jostain syystä tärkeää, että vauvalla on heti oma nimi, jolla läheiset häntä kutsuvat ja jona hänet oppivat alusta asti tuntemaan. Että hän ikään kuin on jo oma itsensä kun hän tähän maailmaan syntyy. 

Päätös nimestä oli loppujen lopuksi aika helppo vaikka aluksi tuntui hankalalta kun meillähän on jo ne tytön nimet Sofialle valittuina, jotka parhailta ovat tuntuneet. Minulla oli yksi suosikki, josta Topi ei oikein tykännyt. Se päätyi sitten loppujen lopuksi tytön toiseksi nimeksi. Ensimmäisen nimen kanssa kävi sitten niin, että päädyimme yhdessä kahteen yhtä vahvaan vaihtoehtoon ja annoimme Sofian valita niistä kumpi pikkusiskon nimeksi tulee. :) Sofia on ollut niin innoissaan mukana pohtimassa nimeä, että ajatelimme antaa kunniatehtävän hänelle ja tohkeissaan neiti nimen sitten eilen päätti. Päätös oli muuten ilmeisen helppo, sillä valittu nimi kajahti ilmoille ehkä nanosekunnissa!

 

 

Viikonlopun aikaansaannoksiin kuului myös eilinen ripsihuolto. Tällä kertaa huoltoväli oli nelisen viikkoa kun yleensä mulla on sen kolme. Onneksi ripset olivat vielä suht hyvässä kunnossa vaikka huoltoväli olikin tavallista pidempi. Tykkään, että ripset on kokoajan kunnossa niin se säästää aikaa aamuisista meikkauksista aikalailla! Kulmia ei keretty tällä huoltokerralla värjäämään, mutta onneksi ne saan helposti itsekin värjättyä.

Ripsihuollon jälkeen tuli tehtyä autossa pikameikki, joka piti sisällään vähän valokynää tummille silmänalusille, kulmakynää kulmakarvoihin ja poskipunaa poskiin. Tykkään normaalisti noiden lisäksi käyttää ihollani myös meikkivoidetta, mineraali- ja aurinkopuuteria, mutta nyt oli tosiaan vaan tuollaisen pikameikin paikka! :)

 

 

Se on kiva viikonloppu takana ja toivottavasti myös kiva viikko kaikilla edessä!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

 

Kommentoi