Yogaia -suosikkini

Koti Kumpulassa

 

Minun Yogaia -suosikeikseni ovat tässä ajan mittaan nousseet tunnit, jotka ovat suht raskaita ja joista saan kunnon treenin. Ei tule oikeastaan koskaan tehtyä rauhallisempia "venyttelytunteja" vaan valitsen orjallisesti aina tunnin, jonka tiedän olevan fyysisesti melko rankka. Mitään ylitsepääsemättömiä nämä tunnit eivät todellakaan ole eli rohkeasti vain testaamaan ja haastamaan itsensä! Tunnit eivät tule nyt missään suosikkijärjestyksessä, mutta lempparituntejani ovat:

1. Vinyasa Flow (advanced) vaativuustaso 3 ja ohjaajana ehdoton lempparini Greta Lai. Todella haastava, dynaaminen, flow -tunti, joka siis virtaa asanasta toiseen melko nopealla tahdilla. Tunnilla opitaan aina jotain uutta ja ylitetään itsensä. Asanat ovat välillä todella haastavia ja vaikeita, mutta tunneilla on todella hauskaa! Greta tykkää tasapainoilla käsien varassa ja myös päälläseisonnat tulevat näillä tunneilla tutuiksi. Tunti kestää 45 minuuttia, joten päiväuniaikaan en sitä ehdi tehdä, mutta valitsen tunnin aina kun olen yksin kotona ja tiedän, että ehdin sen rauhassa tehdä. Tunnin jälkeen on sen sortin tärinä päällä, että palautumiseenkin tarvitaan pieni hetki aikaa!

2. Energising Flow vaativuustasot 1-2. Näillä tunneilla opettajat vaihtelevat ja yleensä 30 minuutin tunnin on vetänyt joko Héloïse Chong tai Cora Lee, joista tykkään molemmista myöskin. Tunti on dynaaminen flow -tunti, joten asanaoissa ei viivytä kauaa vaan tunti virtaa eteenpäin melko nopeasti. Tunti on melko helppo, mutta olen saanut siitä paljon irti tekemällä asanat ihan täydellä teholla! Tehokas tunti siis kyllä on, mutta asanat ovat helppoja. Ihan huippu päikkärijoogatunti! Huomasinpahan juuri, että myös Greta pitää näitä tunteja, mutta ne ovat pituudeltaan 45 minuuttia. Täytynee siis kokeilla kun tulee aikaa!

 

 

3. Hatha (mixed level) vaativuustasot 1-3, ohjaaja Greta Lai. Tunnilla edetään hitaammin kuin edellä mainituilla flow -tunneilla ja asanoissa viivytään hieman pidempään, mutta kuitenkin tunnit virtaavat eteenpäin. Greta antaa asanoista eri variaatioita, joita voi siis valita ja soveltaa oman osaamisen mukaan. Kestoltaa tunti on 30 minuuttia, joten sopii loistavasti päikkärijoogaksi ja on erittäin tehokas.

4. Yang vaativuustasot 1-2, ohjaaja Greta Lai. Asanoissa viivytään pitkään eikä tunti virtaa asanasta toiseen flow -tuntien tapaan vaan asanat harjoitellaan eikseen yksi kerrallaan. Greta on niin hyvä opettaja ja hänen tunneillaan asanat niin innostavia, että mielenkiinto pysyy kokoajan yllä eikä todellakaan tule tylsää, vaikka asanoissa viivytäänkin pidempään. Aivan älyttömän hyvä päikkärijooga ja todella tehokas 30 minuutin treeni!

5. Total Body Toning vaativuustaso 2 ja ohjaajana yleensä Cora Lee tai Marsha Ho. Tunti on suunniteltu kropan kiinteyttämiseen ja treenaamiseen. Todellinen oman kehonpainoilla tehtävä voimaharjoittelujooga siis! Kestoltaan tunti on 25 minuuttia ja tehokas kokovartalotreeni on taattu. Sopii loistavasti päiväuniaikaan ja toimii todellakin.

 

 

6. Power Flow vaativuustaso 2-3 ja ohjaajana Steffi Gonzalez. Dynaaminen flow -tunti, joka virtaa eteenpäin reippaalla tahdilla. Steffin ohjaama tunti on siis hyvin aktiivinen ja raskas, joten käy siis kunnon treenistä! Kestoltaan tunti on 25 minuuttia ja joka minuutti on täyttä voimaa. Huippu päikkärijooga!

7. Power Flow vaativuustaso 2-3, ohjaaja Erika Serko. Tunnilla saa haastaa itsensä ja tehdä todellakin kunnon treenin. Tunti on rankka, dynaaminen, flow -tunti, joka siis virtaa ripeästi eteenpäin. Asanat ovat haastavia ja Erika on ihan huippuohjaaja! Kestoltaan tunti on 45 minuuttia, joten tämä on myös valintani silloin kun minulla on kunnolla aikaa treenata.

 

 

Siinäpä oli siis minun suosikkini ihan normaalisti kuin nyt raskausaikanakin! Sofia tykkää joogata näitä minun kanssani ja joskus hän haluaa tehdä suomenkielisen muksujoogan. Olisi kiva kuulla, minkäläisia suosikkitunteja te olette joogan parista löytäneet. :)

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

 

Kommentit

Anumaaria78
Mis(s)Fit

En tietenkään voi olla kommentoimatta tätä. ;) No, mullahan on hyvin pitkälti ihan samat suosikit kuin sullakin. Lisäksi tykkään tehdä Paulan hieman rauhallisempia tunteja. Paula on niin symppis. Michael Muschin Pilates ja Core Expressit on kans ihan huippuja. Ja teen muuten aina Helenan niska-hartian sunnuntaisin. Pakko munkin myöntää, että hyvin pitkälti power-core-tehoflow-painoitteista treenit on. Yritän tehdä Happy Hamstringsin ja ehkä jopa yinin viikkoon. Mutta jos jostain nipistää, niin sit rauhallisemmista venyttelypainoitteisista tunneista. Tuo 45min Energising flow on muuten pääosin Marshan tunti, Greta sijaisti sitä kerran. Se on kyl tehokas anyway. Tykkään myös Marshasta ohjaajana. Ottaa aina kivasti ihmiset huomioon. Itseasiassa siksi tykkään Paulastakin. :) 

Riika V.
Koti Kumpulassa

Toivoinkin, että kommentoisit! Kiva kuulla onko tullut uusia suosikkeja. :) Mun tarttis kyllä kans panostaa noihin rauhallisempiin tunteihin - ne kun tekis kropalle ja mielelle niin hyvää! Jos olis kunnolla aikaa niin tekis tehokkaan tunnin ja rauhallisen tunnin peräkkäin. Olis varmaan huippuyhdistelmä!

Aa, se on se Marshan tunti oikeesti. Tykkää kyllä kans Marshasta, että sinänsä tosiaan olis varmaan hyvä tunti tehdä. :) Ja noita Pilates ja Core Expressejä tarttis koittaa kyllä kanssa. Kiitos vinkeistä! :)

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Michael on niin ihana :) Happy Hamstringsissa vuorottelee restoratiivinen ja aktiivinen tunti. Se on ihan kunnon treeni, etenkin aktiivisena. Marsha siis ohjaa. 

Riika V.
Koti Kumpulassa

Tarttee koittaa sitäkin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitti vinkeistä! Jospa mäkin uskaltautuisin testaamaan noita englanninkielisiä tunteja. Mietin vaan näin pari kk jooganneena, että pysynkö niiden (sun mainitsemien tuntien) perässä ja saako heidän puheesta hyvin selvää kesken harjoituksen?

Oon nyt tehnyt vaihtelevasti powerjoogasta yiniin ja hartiajumppaan tunteja. Jossain mainittiinkin, että mitä enemmän teet rankempia virtaavia yang-tunteja, sitä enemmän pitäisi tehdä myös yiniä. Tykkään hurjasti Erikan ja Jutan tunneista, Jutan tunneilla tulee aina opittua jotakin uutta ja haastettua itsensä tasapainoilussa ja haastavissa asanoissa.

*Annina

Riika V.
Koti Kumpulassa

Mun mielestäni noiden mun mainitsemien tuntien vetäjien englanti on tosi hyvää! Steffi on oikeestaan ainoa, joka puhuu aksentilla, mutta sekin on mun mielestä kuitenkin melko selkeä. Kannattaa koittaa niin sittenhän sen näkee! Valitsee vaikka tallenteista jonkun noista tunneista niin voi sitten vaihtaa toiseen suomenkieliseen tallenteeseen, jos tuntuu, ettei onnistu. Kannattaa kokeilla!

Joo, mun tarttis oikeesti panostaa siihen rauhallisempaankin puoleen! Nytkin on niskat niin jumissa, että tekis aivan mielettömän hyvää varmasti joku hartiajumppa. Silti vaan taas tein Energising Flow:n! :/ Jospa sitä vaikka illalla vähän venyttelisi.

Tosi kiva, että oot löytänyt omia lempparitunteja myöskin! Toivottavasti muutenkin on ollut hyötyä kotona joogailusta. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.