Porovoileipäkakku

13062612_1328308260516135_305705357_o.jpg

 

Tuli tehtyä muutama viikko takaperin yks aikas hyvä voileipäkakku! Oon elämässäni niitä muutaman tehnyt ja koska ite en perusta kalasta, niin lihakakku on ollut aina luonnollinen vaihtoehto, erityisesti poro. Haluankin jakaa erittäin mainion ohjeen, jolla oon parikin kakkua tehnyt ja kovasti on kehuttu 🙂 

Pohja

2 pkt paahtoleipä

1 pkt paahtoleipä

maitoa

 

Täyte

1-2 pss pororouhetta

2 prk maustamaton tuorejuusto

1 prk kuohukerma

2 prk creme fraiche

ruohosipulinippu, pippuria

 

Päällinen & koristeet

2 prk ruohosipulituorejuusto

 1/2 pss juustoraaste

kylmäsavuleikettä; poro, härkä

viinirypäleitä

herneenversoja

 

  • Tee täyte valmiiksi: sekoita tuorejuustot ja pororouhe sekaisin. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää joukkoon. Lisää seokseen myös creme fraichet ja silputtu ruohosipuli sekä oman maun mukaan maustepippuria.
  • Leikkaa leipäviipaleista reunat ja asettele ensimmäinen kerros paahtoleipää tiiviisti. Itse tein pyöreään irtopohjavuokaan, joka tuotti tietenkin enemmän haasteita asetteluun ja siivujen leikkomiseen.
  •  Kostuta huolellisesti maidolla, varsinkin reunat tahtoo jäädä usein kuiviksi. Neste kyllä imeytyy, mieluummin liian kostea kuin liian kuiva!
  • Laita ensimmäinen kerros täytettä, asettele tummasta leivästä toinen kerros, kostuta ja täyte jne. 
  • Viimeisen paahtoleipäkerroksen päälle laita kelmua ja jokin paino esim. maitopurkki, lautanen ym. ja laita jääkaappiin vetäytymään. Mieluiten yön yli, mutta muutamaksi tunniksi vähintään.
  • Koristelu: voit notkistaa vähän tuorejuustoa vatkaimella. Sitten vaan sutimaan kakun päälle ja koristelun suhteen voileipäkakut on ihania, koska omalle luovuudelle voi antaa vapaat kädet 🙂

 

13062681_1328308310516130_1411438429_o.jpg

 

Voileipäkakut on omalla tavallaan työläitä ja ainekset tulee aika kalliiksikin, mutta silloin tällöin kun niitä saa tehdä niin nautin. Meillä on minun mummu perinteisesti tehnyt voileipäkakut, mutta muutama vuosi sitten hän jakoi salaiset vinkkinsä seuraaville sukupolville ja pikkuhiljaa alkaa vastuu siirtyä tännepäin 🙂 Koristelutyylejäkin on niin paljon, että kaikkea tekis mieli kokeilla! Tykkään kuitenkin ite tuollaisesta yksinkertaisesta ja pelkistetymmästä. Ja oon niin pirun tarkkakin tuosta että heti häirittee omaa silmää jos joku on vinksallaan, mutta tämä onnistui minusta hyvin!

Tulin kotikulmille viikonlopun viettoon ja ulkona paistaa aurinko niin ihanasti, että on ehkä pakko lähteä aamulenkille!

Maukasta viikonloppua 🙂 

Kommentit (2)
  1. Ruohosipulituorejuusto | Yle Uutiset Viittomakielellä
    9.11.2020, 01:41

    […] Porovoileipäkakku – Koti Napapiirillä | Lily – 2 prk ruohosipulituorejuusto 1/2 pss juustoraaste. kylmäsavuleikettä; poro, härkä. viinirypäleitä. herneenversoja Tee täyte valmiiksi: sekoita tuorejuustot ja pororouhe sekaisin. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää joukkoon. […]

  2. Ristiäiset ja naistenpäivä, tuplasti juhlittavaa! – Äitiyhtälö | Lily
    9.4.2020, 10:18

    […] on ollut suuri hitti useammissa juhlissa. Se on tehty tällä reseptillä. Täytteen osalta teen toisen puolen pororouheella, toiseen puoleen laitan yhden paprikan ja yhden […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *