Tonnikalapiirakka- hyvä mutta helppo!
Edellisessä asunnossa mulla ei ollut ollenkaan uunia käytössä, niin tämän viikon oon pyhittänyt ruokien suhteen vain ja ainoastaan uuniruoille! 😀 Päivä on ollut kaikin puolin masentava ja turhauttava, eikä ikkunastakaan tee pahemmin mieli kurkistella harmauteen ja sateeseen.Torstain piristykseksi päätin pyöräyttää iltapalaksi tonnikalapiirakan. Tai katotaan montako iltaa se säilyy 😉
Pohja
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
2 prk tonnikalaa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 sipuli
puolikas paprika
valkosipulia
mausteita oman maun mukaan; laitoin mustapippuria, paprikamaustetta ja chiliä
Sekoita leivinjauhe ja jauhot sekaisin ja lopuksi pohjan kaikki ainekset keskenään. Kaada pohja voideltuun uunivuokaan. Sitten sekoita kermaviili ja munat sekaisin ja lopuksi lisää muut täytteen ainekset joukkoon. Kaada pohjan päälle ja paista helahoito 200 asteessa 30-35 min. Lisäsin noin 20min kohdalla päälle vielä juustoraastetta.
Todella simppeli ohje ja helppo muokata itselle mieluisaksi. Pohja jäi ihanan pehmeäksi ja mehukkaaksi ja chili toi vähän tulisuutta makuun. Toimii tarjoiluna illanistujaisissa, mutta myös kotona oman itsensä kanssa jaettavana. Valitsin tuon jälkimmäisen ja nautin piirakan iltapalana teekupposen kanssa 🙂
Illat on jo ihanan valoisia!