Laattavalinnat

Lopullisia laattavalintoja ollaan pohdittu pitkään ja hartaasti. Yhteensä kolmeen otteeseen vierailimme laattasuunnittelussakin, ensimmäisen kerran jo loppukesästä. Pahemmin nuo suunnitelmat eivät ole matkan varrella muuttuneet, samat laatat ovat olleet mietinnässä alusta asti, vain sävyjä on vaihdeltu pariin otteeseen.

Kylpyhuone 1 (saunan yhteydessä):

 

Yllä inspiraatiokuva ja laattavalinta tulevasta kylpyhuoneesta. Mieheni toiveesta kylpyhuoneestamme tulee tumma. Pikkuhiljaa olen tykästynyt väriin itsekin. Laataksi valitsimme Laattapisteen Lune Tetyksen, lattiaan koossa 59,7x59,7 ja seiniin koossa 29,7x59,7. Laatta on kaunis, eläväpintainen tummanharmaa. Ensin epäröin tuleeko tilasta kovin synkkä ja pimeä, mutta onneksi meillä on sekä kylpyhuoneessa että saunassa ikkunat, jotka tuovat luonnonvaloa tilaan. Kylpyhuoneeseemme on lisäksi tulossa epäsuoraa valaistusta, joka toimii mielestäni paremmin tummien laattojen kanssa. Myyjä tiesi myös kertoa, että tuon 59,7 mitoituksen etuna on saada saumat lattiassa ja seinissä täysin kohdakkain eikä laatoissa pitäisi olla heittoa. Koska Tetyksen 10x10 laatta oli suhteessa ihan järkyttävän hintainen, valitsimme saunan lattiaan edullisen EH Acanto Marengon, joka sopii sävyltään yhteen Tetyksen kanssa. Saunassamme lattiaa ei pahemmin näy, joten sen laattoihin ei turhia panosteta.

Kylpyhuone 2:

Yläkerran kylpyhuoneemme sen sijaan tulee olemaan ihan vaalea. Jatkamme samalla Lune laatalla, mutta sävyksi valitsimme valkoharmaan Pandoran ja samoin kuin alakerrassa, lattiaan koossa 59,7x59,7 ja seiniin 29,7x29,7. Näin molemmat kylpyhuoneet ovat lähes identtiset, vain täysin eri sävymaailmassa. Tähän kylpyhuoneeseen valitsimme lisäksi IB Livenzan luonnonkivet suihkun alle lattiaan. Näin hoituu suihkun yhteydessä jalkahierontakin ;)

Pikku-wc:

Marokkohenkinen laatta on ollut haaveissani projektin alusta asti ja koska kyseiset laatat ovat aikamoisen hintavia niin mikäs sen parempi paikka niille kuin pikku-wc:n lattia. Laattapisteen valikoimasta löysin ihastuttavan, kuusikulmaisen Iqu Alchimia Esagono Elisir laatan, joka on sopivasti marokkohenkinen, mutta ei kuitenkaan liian "överi". Seiniin s-a-i-m-m-e tutulta ylijäämälaattaa (säästöä, jee!) valkoisena, koossa 20x40.

Kodinhoitohuone:

(Kaikki inspiraatiokuvat:Pinterest, laattakuvat  Laattapiste)

Toinen haaveeni laattojen suhteen oli käyttää jossain tilassa perinteistä, suorakulmaista laattaa tiililadonnalla ja huoneeksi tämän haaveen toteuttamiseen valikoitui kodinhoitohuone. Valitsimme seiniin valkoisen, fasettireunaisen EB Biselado Blanco brillon koossa 10x20. Fasettireunahan tarkoittaa sitä, että laatan reuna on hiottu viistoksi, jolloin valo heijastuu kauniisti laatan pinnasta tehden seinälle hieman kolmiulotteisen ilmeen. 

Edellämainittujen lisäksi keittiöömme on tulossa ripaus marmorilaattaa, jonka tilasimme tällä viikolla Tulikiven alennusmyynnistä ja arkieteisen kurasyöpön ympäristö on tarkoitus laatoittaa jollain jämälaatalla. Sen mietintä jäänee ihan viime tippaan.

Kommentit

N/TillinRaksa (Ei varmistettu) Http://www.tillinraksa.blogspot.fi

Ai että kun kuulostaako ja näyttää hyvälle :)! Odotan innolla kuvia toteutuksesta sitten kun siihen saakka pääsette. Tsemppiä!

koti rinteessä

Kiitos! Luonnollisesti olen myös itse tyytyväinen valintoihin ja odotan, että päästäisiin jo laatoitushommiin. Vielä tasotukset kuitenkin edessä ennen pintoja eli vielä jonkin aikaa täytyy jaksaa odotella :)

maikku67
Vihreitä unelmia

Ihania laattoja, itse olen näköjään ihan kaavoihin kangistunut, kun ajattelin, että kaikissa tiloissa pitää olla samat laatat, kaapinovet ja hanat (väreinä sentään kahta erilaista). Pitkään olen lykännyt vessankin remonttia, kun en voi kuvitella sinne eri ovia kuin muualle ja yhden eri merkkisen sadesuihkun vaihtaminen otti myös koville :) 

koti rinteessä

Itselläni varmaan valintoihin vaikutti se, että on niin paljon ihania laattoja, joita piti päästä kokeilemaan :) Yhtenäistä linjaa yritämme luoda kylpyhuoneisiin samalla laatalla vain eri värissä. Ja jossain tilassa piti päästä vähän revittelemään, pikku-wc on se eniten muista tiloista poikkeava. Noin kirjavaa laattaa en olisi uskaltanut (kyllästymisen pelossa) valita isompaan tilaan. 

Uteliashän (Ei varmistettu)

Miten teidän laattavalinnat ovat toimineet käytännössä? Erityisesti kiinnostaa Lune-laatat, koska meille on tulossa samoja kylppäriin, vessaan ja muuallekin lattioihin, tuota Pandoraa ☺️ Millaista niitä on pitää puhtaana? Jäävätkö kalkkitahrat hyvin näkyviin? Millä värillä ja aineella saumasitte?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.