Muutama askel eteenpäin

Päivitetäänpä bloginkin puolelle hieman missä mennään tontilla. Olemme saaneet rakennusluvan ja maatöiden ensimmäinen vaihe on nyt suoritettu. Maatöiden urakkahinnat alueellamme pyörivät aikamoisissa lukemissa ja hieman jännitettiinkin kuinka suuren osan ne budjetistamme haukkaavat. Tällä hetkellä kuitenkin tilanne näyttää enemmän kuin hyvältä. Alitamme maatyöfirman antaman arvion ensimmäisen vaiheen kustannuksille todella reilusti. Säästimme mm. appiukon ansiosta, joka toimi kaivinkonekuljettajan apumiehenä koko ensimmäisen vaiheen ajan. Säästöjä tuli myös hankkimalla putket talon alle itse, käyttämällä salaojitusten tekemiseen ja tärytykseen sekä omaa että oppilastyötä ja muuttamalla hieman suunnitelmia louhinnan määrän pienentämiseksi. Louhintaa tontillamme tuli 151 kuutiota ja siinä syntyvät murskeet ja lohkareet pystyttiin hyödyntämään kokonaan tontilla. Ensimmäisen vaiheen jälkeen tontiltamme on kuljetettu pois ainoastaan kannot.

Hieman yllätyksenä itsellemme maatöissä tuli tontiltamme paljastunut kallio. Toki pieni avokallion kohta tontillamme oli jo alkujaankin ja maaperätutkimuksestakin selvisi louhintaa olevan tiedossa, mutta se kuinka paljon kalliota tontilla itse asiassa onkaan tuli hieman puskista. Kallio aiheuttikin suunnitelmiin hieman muutosta, sillä ihastuimme siihen heti ja halusimme sitä säästettävän niin paljon kuin mahdollista. Yllä olevista kuvista näkeekin eron ennen ja jälkeen louhinnan. Jonkin verran siitä lähti, mutta onneksi kallio sijoittuu talon toiselle sivulle tontin jyrkän rinteen puolelle, joten sitä ei tarvinnut kokonaan posauttaa pois. Pihasuunnitelmiin se kuitenkin aiheuttaa hieman muutosta, sillä rinteeseen suunniteltujen tasojen ja muurien sijaan haluammekin kaivaa kallion kokonaan esiin ja jättää näkyviin. En malta odottaa, että pääsemme näkemään kuinka pitkälle se oikein ulottuukaan, kun tällä hetkellä se on vielä osittain piilossa. Ainakin se on varmaa, että yläkerran suurempi parveke laskeutuu osittain sen päälle ja pääsemme parvekkeelta hipsimään suoraan kalliolle. Kuvien oton jälkeen tontillemme on myös rakennettu turva-aita, ilmestynyt merikontti sekä sähkökeskus. Pian päästään itse asiaan eli rakentamaan!

Kommentit

Mrs S / Puuta ja kiveä (Ei varmistettu) http://puutajakivea.blogspot.fi/

Maatyöt on varmaan aina yksi suurimpia jännityksen aiheita, meilläkin oli tosi epävarmaa, mihin summaan lopulta päädytään. Vaan hyvin kävi ja todella upeaa, että pysyitte budjetissa, tai siis jopa alititte, onnea siitä!

Ja siis i-h-a-n-a tuo kallio!

koti rinteessä

Maatöiden hinnat pyörivät tosiaan hirveissä summissa. Vaikka säästöä tulee niin summa tuntuu silti edelleen kovalta. Ja niille säästöille löytyy kyllä monta käyttökohdetta ;D

Kallio <3 <3 <3

N/TillinRaksa (Ei varmistettu) http://tillinraksa.blogspot.fi

Onnea säästöistä! Se on todella hieno juttu. Vastaava mestarimme ja timpurimme sanoivatkin aikoinaan, että kaikkein suurimmat säästöt saavutetaan perustus-ja maatöistä. Muu on "pientä" verrattuna näihin.

Meillä tuli kallio esiin myös tonttimme pohjoispuolella, mutta kävi onni onnettomuudessa, että kallio vietti niin ettemme joutuneet sitä louhimaan. Nyt pihahommia tehdessämme kaivoimme kallion esiin ja sinne se saa jäädäkin. On se kaunis elementti tuo kivi omassa pihassa :)

koti rinteessä

Kun alunperin menimme kunnan tonttiarvontaan niin toivoimme tonttia alueen kalliotonteista. Niitä ei saatu, vaan tuli rinnetontti ja pelko paalutuksesta. Onni onnettomuudessa nyt meillä on kallio eikä paalutuksesta tietoakaan. Ja todennäköisesti selvisimme pienemmillä kustannuksilla mitä olisimme alueen kalliotonteilla selvinneet. Näin ne asiat yleensä menevät niin kuin on tarkoitettu :)

Ja postausta teidän pihasta odotellessa! :)

Essi // Koti rakennetaan tunteella (Ei varmistettu) http://kotitunteella.blogspot.fi

täällä kannustetaan urakalla. Odotan teidän projektin valmistumista melkein yhtä paljon kuin oman ;) &lt;3

koti rinteessä

Kuten myös <3 <3

Suvi / Ripaus unelmapulveria (Ei varmistettu) https://ripausunelmapulveria.wordpress.com/

Mahtista, että olette saaneet rakennusluvan ja päässeet urakassa alkuun! :) Hienoa, että pystytte hyödyntämään louhintamurskeen tontilla, koska ilmeisesti sen poiskuljetus on kaikkein kalleinta huvia..

koti rinteessä

Niinpä!! Niin pitkään vain odoteltiin jotain konkreettista tapahtuvan, että mahtavaa kun vihdoin pyörät ovat alkaneet pyörimään. Kärsimätön täällä jo odottaa seuraavaa vaihetta :)

Kommentoi